Windows 10 - Lesz októberi frissítés novemberben?

Némi reménymorzsa volt arra, hogy a Microsoft esetleg még október végén újra megpróbálja kiadja a Windows 10 2018 Októberi Frissítését, azonban a hónap vége gyorsan elérkezett, kiadás pedig még a láthatáron sem volt. Már bőven itt van november és már lassan az sem tűnik olyan biztosnak, hogy ebben a hónapban végre valahára megérkezik a frissítés.

Ugyanis a helyzet azóta sem lett sokkal jobb, mióta a fejlesztők javították a hibát, ami az egész visszavonást okozta, nevezetesen a felhasználói fiókokból történő fájltörléseket. Azt hihettük, és valószínűleg maga a Microsoft is azt hihette, hogy ezzel a fő probléma meg van oldva. Azonban a helyzet nem ilyen egyszerű, időközben a felhasználók sorra fedezik fel a problémákat.

Például a legutóbbi ilyen súlyosabb hiba a ZIP fájlok kicsomagolását érintette, ahol ha a fájlkezelőben megnyitott ZIP tartalmát egyszerűen kihúztuk valahova, ahol már szerepelt egy vagy több azonos nevű fájl, a rendszer kérdés nélkül felülírta azokat. Többek között ezt a problémát a legutóbbi október végén csak Windows Insidereknek (Release Preview csatornán) megjelent összegző frissítéssel oldották meg (build 17763.107).

De egyébként voltak még itt illesztőprogram kompatibilitási gondok (főképp hangkártyák esetén), vagy éppen néhány alkalmazásban betűtípus/karakterkódolási problémák is, melyek mostanra szintén, többségében megoldásra kerültek. Tehát talán, - de ez egy nagyon nagy talán, újra eljutottak oda, ahol szépen lassacskán lehetséges lenne elgondolkodni az újra kiadáson.

Ugyanakkor véletlenül se higgye azt senki, hogy a Windows 10 2018. Októberi Frissítése az újra kiadáskor (történjen ez bármikor) már tökéletes lesz. Biztosan nem ez lesz a helyzet, ugyanis vannak még most is kisebb-nagyobb furcsaságok a rendszerben, még ha ezek nem is úgynevezett "deal breaker" dolgok. Kizártnak tűnik, hogy ezeket a Microsoft eddigi formája alapján javítaná, legalábbis mostanában biztosan nem fogja.

Félreértés pedig ne essék, az Októberi Frissítés önmagában egy jó kis adalék lenne a Windows 10-hez. Amivel itt hatalmas gond van, az a fejlesztői és tesztelői gárda, amelyet nagyon gatyába kéne ráznia a cégnek. Csak remélni tudjuk, hogy ez meg fog történni, és a fejesek nem fogják vállukat vonva elintézni annyival, hogy mi most a Windows Azure-nak köszönhetően jól megvagyunk.

Utóirat: Már most közölnénk, hogy a következő 2019. áprilisában megjelenő Windows 10 kiadás (version 1903, kódnevén 19H1) telepítőit nem fogjuk idő előtt letölthetővé tenni (és ameddig a helyzet nem változik).
Csevegés (eddig 56 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csicso82 16 napja
"gatyábarázás" ebben bízom én is. Az külön vicc hogy a szeptemberben elkészült és októberben megjelenésre váró kiadás végül csak novemberben jelenik meg vagy sem, abszurd.
alagi075 16 napja
Akkor talán rázzák gatyába ezt a mostani "frissítést", javítsák ki rendesen, és adják ki 2019. áprilisában 1903 verziószámon. Nem hinném, hogy bárki is öngyi lenne, ha egy frissítés kimarad...
tothjani 16 napja
Mondjuk mindegy, hiszen aki akarta az tisztán már felrakta, aki meg a hivatalos frissítésre vár annak meg úgyis működik az előző verziója.
hokiloki 16 napja
Nem nagyon szoktam fórumozni, de most ez kikívánkozik belőlem...

Nos, amikor anno a Microsoft bejelentette, hogy FÉL éves ciklusonként fog kiadni új Windows 10 release-t (gyakorlatilag "új" OS-t), már akkor sem tetszett a dolog. Anno a Google (Chrome) kezdte el ezt a hülyeséget, hogy 6 hetente ugrott verziószámot a böngésző, majd a Mozilla is átvette ezt az értelmetlen szokást (nagy port is kavart, azért lett aztán az ESR ott). Anno, 1-2 évet kellett várni új böngésző (és sok más sw) megjelenésére, amikor konkrétan TELJES verzió számot ugrott az adott szoftver, mert annyi minden új feature került bele. Meg volt a megfelelő tesztidőszak, de még így is voltak azért problémák egy-egy új verzió megjelenésekor.
Visszatérve MS Windows-ra, egy Service Pack is 1-2 évig készült minimum annak idején. Ha SP-nek nevezzük az új féléves Windows 10 kiadásokat, akkor is hol van ez a 1-2 évtől? Mármint fejlesztés-kitesztelés szempontjából. Hogy lehetett azt gondolni, hogy az Operációs rendszer, ami olyan komoly felhasználóbázissal bír, mint a Windows, cégeknél stb. megengedhető ez a féléves erőltetett menet. (Hagyjuk, hogy 365 napos delay lehet frissítésnél (Pro és Enterprise/Edu), mert akkor sincs értelme ennek.)
Fél év alatt új OS kiadást készítenek... egy "új" operációs rendszert....
Igazából, az lenne a lényeg, hogy ezt a féléves kiadási "hisztériát" hanyagolni kellene, elég lenne 1, de inkább 2 éves kiadási ciklus is.
Mert most hány build-et is kell ápolgatniuk CSAK Windows 10 esetében (és még ott a Windows 7, 8.1, szerverek stb.) :
2015-ös eredeti releasetől kezdve (mert az LTSB miatt az 2025-ig támogatott!!) minden kiadást. Azaz patch keddekre erre mindre frissítést készítenek). Egyszerűen erre erőforrásokat pazarolni még egy ilyen nagy cégnél is mint a Microsoft szerintem értelmetlen pazarlás.

Most minimum a sima Home usereket fél évente csesztetik a kiadás frissítéssel... nem hiszem, hogy ez túl szimpatikus módja a terméktámogatásnak. Én szeretem a Windows-t, mindig is szerettem, sok éve kifejezetten nagy MS fan is voltam, de azért "vegyük már észre magunkat"...
Lenovo 16 napja
Kedves hokiloki! Teljesen egyetértek veled! Egy korábbi hozzászólásomban már én is leírtam, hogy az MS az utóbbi időben rengeteg hibát halmozott fel az új Buildok készítésében. Mint korábban leírtam és tartom is magam hozzá, feleslegesen erőlteti az MS a "hibás" Buildokat félévente! Szerintem 1 vagy 2 év bőven elegendő lenne egy jól összerakott rendszer kiadásához, és talán így elkerülhetőek lennének azok a hibák amik jó néhány embernek okoznak "okoztak" kellemetlen perceket. Anno 3 évente készültek új renszerek pl: XP, Vista, Win 7, Win 8 (8.1) és végül Win 10. Kezdődtek a hibák a 1803-mal majd 1809-el (ami most is tart) és kitudja, hogy mi lesz a 1903 sorsa. Azt viszont nem értem, hogy a Microsoftnak többször is jelezték a hibákat "Insiderek", de semmi reakció! Kérdezem én, hogy akkor így mi értelme van bevonni embereket a munkába, ha nem adnak a véleményükre!
Zoli32 16 napja
Ritkán szólok hozzá ilyen cikkhez de most mégis megteszem Smile Szerintem minden win10 build közül a legjobb(az én gépemen) az rs5. Rs5től elmúlt a gyorsinditási hiba(hol jó volt hol nem rs4el),gördülékeny az egész rendszer. Nálam csak az 55ös végű rs5 van amit hivatalosan kiadtak eddig hozzá. Semmi hiba,kék halál vagy stb. Szóval szerintem sok hibát javítanak is az új buidekkel,viszont sok hiba jön is,bár az átlagfelhasználók kevés hányadát érintik ezek. Tény és való elég lenne évente új build,biztos jobb lenne a rendszer,de meg lehetne csinálniuk egy ekkora cégnek hogy fél évente is jó rendszert adjanak ki ha figyelnek a visszajelzésekre Smile
Mesant 15 napja
Az SP-k a cégeknek készült javításhalmazok voltak, mert addig nem fizettek a pakkért, amíg az SP1 meg nem jelent. Ők már akkor tudták , hogy miért.
hokiloki 15 napja
Mi a gond?! Az SP nem kifejezetten csak a cégeknek készült. SP már az NT 3.0-hoz is volt. SP a Home változatokhoz is volt. Az SP sose volt fizetős.
Mesant 15 napja
Nincs gond. Persze tudom. 1987 óta vagyok a szakmában.
csiki60 15 napja
elsőnap feltettem az itt akkor elérhetővé tett frissitést és még csak nem is tisztatelepitéssel, hanem csak frissitettem és semmi nem tünt el azota is tökéletesen müködik. nem észleltem semmit....a beépitett fájlkezelöt igaz sosem használtam /20 éve van Windowsom/ arra Total commander
katt 15 napja
Mi is lenne a számos remek új fícsör? Maximum a sötét intéző, de az egész MS sötét. Kiirthatatlanná tették (és nem kiirthatatlanságra került, kedves, magyar fogalmazásból gyenge cikkíró) a prefetchet, az Edge továbbra is 5 folyamattal kémkedik, akár az RS5-ben, hazavágtak megint pár játékot, pl. Forza H. 3 mindenkinél kifagy az intro betöltésénél, és még lehetne sorolni a remek újításokat. Ja, tényleg, raytracing lenne megfizethetetlen, mégis megvásárlás esetén használhatatlan VGA-khoz, amelyeket típushiba miatt sorra cserélnek, akár többször, miközben a belengetett játékok sem használják. Hát ez van, amikor a marketingesek elhitetik a birka néppel, hogy neki havonta/félévente új szoftverre van szüksége. Ne ámítsuk magunkat, ez minden félévben egy új (teszt) OS (inkább újratelepítettem mindegyiket, mert az update még pucolással is csak a helyet b.ssza az SSD-n), amellyel a maflábbak rengeteg pénzt takarítanak meg a MS-nak, és ezért még fizetnek is (én is megkaptam laptoppal).
Zsombi33 15 napja
Ez egy akkora MS szégyen lesz hogy a végére a nagyobb tudású userek is elpártolnak megunják maguk toldozni. Miközben hasznos visszajelzés megoldásokra tesznek. Jön az "innovatív" szemét ami még butítja is.
Fontosabb a desing külcsín, mint a javítás és kezes funkcionalitás úgy látom.
Ahogy az új mixer ötlet wu pausse mi lesz még?
Egy audió mixerért a gépházban bányászni, balansz sehol, ez vicc?
Maradt volna a vezérlőpult és azt bővítették volna 1-2 app setting résszel.
Ezt a gubanc tömeget. a beszüntetésre törekvés teszi jórészben szerintem.
i.imgur.com/9AaPolp.jpgi.imgur.com/N3bK2Jk.png

És hogy mit teszek vagy tehetnek akik egy ponton megunják.
Ha megunják vissza örökre 1803 wu kikapcs lesz.
És idegen irtó semmi app semmi edge, és a külső irtó böngésző vivaldi fox flash..... frissülnek majd.
Így senkit nem fog izgatni hány éve nem támogatott.
Mivel a külső védelem frissül véd! A külső böngi fejlődik frissül a dolgaival.
Egy szóval a régi rendszer, másként védve más böngivel életbe tartva bármeddig.
Akik magánemberek, nem cégek ha arra jutnak itt elég megtehetik simán.
Távol álljon tőlem a fi.ázás nem annak szánom!
Itt az a lényeg inkább hogy nem a féléves de az éves csereidő is tarthatatlan nekik.
Pedig ha visszavennék a tempót átgondolnák a kapkodó ötletbedobálást, tökéletes rendszer lenne / maradhatna!

Ez csak magánvélemény ( hogy nálam mi lehet ha megunom ), aki nem érez bajt csak lapozzon.
Nem akarok vitát szítani sem!!! Ez nagyon nem azért van kint.
Csicso82 14 napja
Mikor bejelentették ezt a Windows mint szolgáltatás cuccot és a féléves kiadási ciklust gondoltam jobb 3 év alatt 6 kisebb módosításokkal megjelenő verzió mint 1 nagy, a folyamatos kisebb változtatások kevesebb bug-gal járnak jobban követhetőek a hibák, sajnos ez egyre jobban úgy néz ki hogy nem válik be.
Zsombi33 15 napja
csiki60 Nekem 100%-ban hibátlan, de nem csak mi létezünk.
Nézz be a valós bugokkal teli tömegre, a segítségrésznél csevegőben untig látom!
Az a helyzet párunknak mázlija volt, a többségnek nem és ők a lényeg nem 1-2 " lottó ötös tag"!
A mostani irányvonalukat így nézve, már más fényben látom nagyon!
És attól hogy most a mázli csoportba estünk, a következőnél fordulhat.
Még lehetünk a gyakori lefagyás klubb tagjai, bár remélem nem! Grin
Krityu 12 napja
Ma a jogtiszta rendszerem kiírta hogy nincs aktiválva, két gépen is. A termékkulcsot nem fogadja el. Win10 Pro és a hiba elhárító szerint home digitális licensz talál... Mind a kettő a Media Creation Tool 1809-el lett felfrissítve még egy hónappal ezelőtt.
mondeo6 12 napja
Akkor téged is utolért az átok. MS-ék már tudnak róla.
Krityu 12 napja
Igen, de már javították is. Mondjuk kellet nyomni egy aktiválási hibaelhárítást, de mégis csak 16 napja megy folyamatosan. Smile
Deadman 11 napja
Ne aggódj csak a "szokásos menetrendszerű" MS baki. Ne félj ez egy szolgáltatás és mindig mindent javítanak előbb vagy utóbb. A felhasználók nem maradhatnak Windows nélkül Wink
tresure 11 napja
Nem is avval van a baj, hogy szolgaltatas a rendszer. Mas platformokon is elofurdulnak hibak. Apple minden evben kiad uj rendszert, es megis vannak az uj rendszerben olyan hibak, amelyek tonkrevagjak a gepet is. Tenyleg akkor evente se kell uj rendszer, majd lesz egyszer...
katt 10 napja
Ez az! Ha más is xart gyárt, mi is gyárthatunk xart! (Ha más szabálytalanul parkol, mi is parkolhatunk szabálytalanul!)
Csak azt érjem meg, amikor a szoftverekre is olyan szabályok vonatkoznak majd, mint egy vacak kávéfőzőtől a repülőgépekig minden termékre.
lathronos 10 napja
Én ezért használom még mindig a jó öreg Windows 7-et. Igaz, 6. generációs Intel CPU-tól felfelé már nincs hivatalos támogatás, így modern PC-ken,laptopokon már nem fut módosítás nélkül.
Csicso82 9 napja
Ezek a fajta kókányolások nem vezetnek jóra. Tovább kell lépni, simán meg lehet szokni a Windows 10-et.
rakbetet59 10 napja
Az külön vicc, hogy az XP régen rá tudott férni egy 700 MiB-os CD -re, most meg már a 4-5-6 GiB is lassan kevés. És mivel vannak tele a mostani Windowsok, különösképpen az itt is sokak által nagyra tartott Windows 10? Egy rakás kéretlen gagyi használhatatlan ronda programmal. Meg is értem, hogy az emberek nagy része mért használ más forrásból származó tört programot. Windows 10 meg a seszínű gombjaival, és hátterével...

Én tudok olyan x -re végződö rendszermagot ami egy 100MiB -os darabkára a háttértáron bőven ráfér, és még a holnapután kijövő új nyomtatókat is támogatja. Ez a rendszermag hajtja az Android okostelefonokat, okostévéket, ipari gépeket, de még az ISS napelemeit is.
dlaczko 8 napja
Senkit sem erdekel a hibahataros 1%-os rendszered.
rakbetet59 5 napja
Szerintem nem is neked lett kitalálva a pingvin.
Fejtsd már ki, mit akar az jelenteni hogy "hibahatáros egy százalék"? . Esetleg alátámaszthatnád pár diagrammal. Apropo GitHub statisztikát néztél már?
Tudod van az a mondás: "A legyek biztos nem tévednek"..., akkor jó étvágyat, egyél te is s***t.
dlaczko 4 napja
A csodas pingvined nagyjabol senkinek sem lett kitalalva, aki hasznalni akarja a gepet es nem baszakodni azzal.
Tudod te, hogy mirol van szo, nem kell megjatszanod magad.

Amugy a linux fanok miert fosnak mindig oda valamit minden windows-os hir ala? Ezzel probaljak kompenzalni azt, hogy senki sem hasznalja a szaros oprendszeruket?
gthomma 9 napja
Ha a Blizzard és a WoT kiadna egy natív Linux klienst végre örökre megszabadulhatnék a windowstól .....
g0302 9 napja
Most sem kötelez senki,hogy használd a

Idézet

windowst

Ez csak kifogás,hogy "akkor" megszabadulhatnál. Akkor kit szidnál? Suspicious
Legalább a nevét írnád le pontosan...(igaz ettől nem lesz jobb a rendszer).
Mewaline 9 napja
Egy rakás C@r az egész! Felesleges bővebben kifejteni, hogy miért az. Ha nem lenne az, akkor nem lenne beszéd téma!
POKA 9 napja
Nekem csokoládé,szóval szeretem és megeszem. Ami volt gond vele,hamar megoldották. Mindenkinek más hiba jön elő,vagy normálisan üzemel a Win10.
Csicso82 8 napja
Semmi pénzért nem váltanék vissza se 7-re se a 8-ra.
hokiloki 7 napja
Újra kint van a 1809, elérhető a MCT-vel is!
A letölthető iso 17763.107, a mai WinUpdate-tel 17763.134 lesz.
katt 7 napja
Ezen fut a Forza Horizon 3?
A prefetch kikapcsolható megint?
ISO downloader még a figyelmeztetést írja ki, új képfájl jön le már?
Csicso82 7 napja
Olyan változások nem voltak benne ami szerintem futtathatóvá tenne olyan programot ami eddig sem futott.
katt 6 napja
No de eddig futott, csak ezzel a szarral nem. Akkor innentől buktam a RT-t és a további frissítéseket (update máris letiltva), vagy kidobott pénz a Forza. Windows UNIVERSAL App, lófütyit. Neten sem találok róla semmit.
djbundy 7 napja
LTSB-re most érkezett:

2018-11 Összesítő frissítés Windows 10 Version 1607 x64-alapú rendszerekhez (KB4467691)
2018–11 Frissítés Windows 10 Version 1607 rendszerhez, x64-alapú rendszerek esetén (KB4465659)

Operációs rendszer buildszáma: 14393.2608
katt 6 napja
Az ISO downloader még a régit tölti (4.35GB). MCT-llal csak 3.8GB-os ISO jött le.
Csicso82 6 napja
Azért mert az ISO downloader a kész ISO-t szedi le, az MCT pedig egy ESD fájlt amit az MCT fog átkonvertálni ISO-vá.
katt 6 napja
Tényleg, köszi. Amúgy már vissza is tettem az 1803-at, mert ez ugyanolyan szar, mint volt. Az előző kiadása sem törölt semmit, azon sem futott a Forza 3, ezen még az NFS High Stakes-szel is vért izzadtam, és valahogy rohadt lassúnak érződik szűz telepítéssel, üresen is. A fullra pakolt, minden szir-szar rendszerprogrammal megspékelt 1803 szinte röpül utána. Szóval azt hiszem, a raytracinges kort én már elkerülöm. Azon tűnődöm, nem ez a build okozza e az RTX-ek lassulását, nem is maga a RT...
Gucho 6 napja
Hali, angol enterprise iso elerheto valahol?
pity 6 napja
Hali, a TeamOs weboldalán.
Gucho 6 napja
Ezt az oldalt kihagyom, nem tunik biztonsagosnak...
katt 6 napja
Miért, a Windows biztonságosnak tűnik?OMGROFL
Gamelord 6 napja
A Forza Horizon 3 mindenkinek rossz. Elszúrták miután kijavították. Tipikus MS termék. Igen, kidobott pénz. Vettem még ezt-azt tőlük, de eljutottam odáig hogyha Steamen nincsen a cucc akkor viszem a törtet, ha az nincsen akkor meg hagyom az egészet.
zolee1974 6 napja
Újra kiadta a Windows 10 Októberi Frissítését a Microsoft

Media Creation Tool - al már lehet tölteni!
hokiloki 6 napja
már 25 órája, le vagy maradva! Smile
zolee1974 6 napja
Akkor tényleg lemaradtamGrin
De hátha valaki még nem tudja!
feixerik 6 napja
Már elérhetö
killjoy 5 napja
Az MCT verziószáma nem változott, ha jól látom. Az még mindig 10.0.17763.1. Milyen verziójú az ISO-ban lévő telepítő, amit letölt?
bartak 4 napja
Ugyanez a "setup.exe"verziószáma, csak a fájl "Módosítási" dátuma más: 2018.10.30. 0:57
krisztian9899 4 napja
Nekem a verziószám 17763.134
Csicso82 4 napja
Hogyhogy nincs új cikk annak tiszteletére hogy megint kijött a 1809-es? Smart
ErwinRommel 4 napja
Mert a faxt se érdekli?OMG
muffin73 4 napja
Mert megvárták vele ezt a hírt: "Hibás lett a Windows 10 újrakiadott Októberi Frissítése is" ROFL
Csicso82 4 napja
ROFL
blazsi55 4 napja
Már adott is ki újabb frissítés hozzá - Windows 10 17763.165 (KB4469342 + KB4470788).

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Legújabb letöltések

Online tagok: 2

tüske, Laci0222

  • 8 Vendég
  • 233 Tagok ma
  • 13 Szülinapos
  • 16,172 Összes tag

MegaDance

In Memoriam
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!