MSDN-en a Windows 10 májusi frissítése, közeleg a publikus megjelenés

Szerző: Driver
Egyre közeleg a Windows 10 következő nagy frissítésének a várható megjelenési időpontja, amelyet hivatalosan Windows 10 2019. Májusi frissítésnek fognak hívni. Ebből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a rendszer publikusan valamikor májusban fog kiadásra kerülni, - de a helyzet ennél valamivel komplikáltabb, ugyanis maga a rendszer már jó ideje elkészült, már csak és kizárólag a kiadástól tart a Microsoft.

Amit joggal tesz, hiszen a tavaly megjelent áprilisi (version 1803) és októberi (version 1809) frissítés kiadása finoman szólva sem sikerült túl jól, mindkét esetben vissza kellet vonni azon főverziókat (buildeket) és egy új javított kiadást kidobni. Ennek okán most egy érdekes játékot játszik a Microsoft, mivel a májusi kiadást már gyakorlatilag a háttérben több mint egy hónapja nyüstölik a tesztelők, - és igen továbbra is a build 18362-ről (version 1903-ról) van szó, mert nem jött ki azóta sem újabb build. Ehhez pluszban pedig hozzájött egy nagyon meglepő múltheti MSDN-en való megjelenés, ami teljesen példátlan, hiszen oda mindig, csak és kizárólag megjelenést követően kerültek fel az új Windows 10 telepítők, legalábbis eddig.

Talán nem nehéz átlátni az alkalmazott taktikán, hiszen így már az MSDN-es előfizetők is úgymond előtesztelnek, lényegében egy "kiadtuk, de mégse" taktikát alkalmazva (egyébként már egy áprilisi javítócsomag is érkezett a rendszerhez), így a legsarkalatosabb pontot, vagyis a Windows Update-re történő kikerülést a legvégére hagyva, reménykedve, hogy így már majdcsak nem csúszik be semmi. Ebből adódik a jelenlegi furcsa helyzet, ahol mindennek ellenére a Windows 10 2019. Májusi frissítése jelenleg publikusan még mindig nem tekinthető megjelentnek.

Hivatalos megjelenési dátum pedig továbbra sincs, tehát lényegében május bármely szakaszában megérkezhet jelenlegi állás szerint a frissítés. Érdemes lehet azonban május 6-7-8-ra figyelni, ugyanis ekkor lesz a Microsoft következő nagy fejlesztői konferenciája (Build), ahol várhatóan már valami konkrétum is ki fog derülni ezzel kapcsolatban. Talán még egy azonnali bejelentéssel együtt történő kiadás is lehetséges, bár ennek a valószínűsége azért kevés.

Inkább az tűnik valószínűnek, hogy a Microsoft már megvárja május második felét, hátha addig felbukkan még valamilyen nem várt hiba. Ez utóbbiból egyébként egy ismert furcsa hiba már van, ami miatt a Windows 10 verziófrissítésének megkezdése nem sikerülhet néhány eszközön, ha külső adathordozó (Pendrive, HDD stb.) van csatlakoztatva. Ez még egy több módon orvosolható probléma, vagyis csak emiatt nem kell egy újabb verziót elkészíteniük. Jelenleg úgy tűnik, ha lesz is valami súlyos hiba, az megint leginkább csak a Windows Update-re történő kiadást követően bukkanhat fel... Addig is a érdeklődők már most is beszerezhetik a telepítőket, alább:

Otthoni és oktatási kiadások (Home, Pro, Education):
64 bit 32 bit

Vállalati VL kiadások (Enterprise, Education, Pro, Pro for Workstation):
64 bit 32 bit
Hozzászólások megtekintése (eddig 45 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
killjoy · 4 év
Gondolom, hamarosan jön a frissített Chrome, Steam, meg a többi is. Türelem Smile Nálam amúgy indításkor ugrik fel ennyire pár másodpercre, aztán letöltés közben is már csak 10% max. Chrome-ot nem használok Smile A múltkor a Bluestacks is kiabált, hogy tiltsam le a Hyper-V-t, miközben nem is volt engedélyezve, aztán másnap már jött is a frissítés hozzá.
Gamelord · 4 év
Nekem nem ilyen. 5-10% között vannak...
ARICSI · 4 év
Nálam lassan 1 hónapja,hogy fent van. Hibamentes! Grin
ARICSI · 4 év
Több gépre raktam már fel a 1903-as buildet,hol tiszta telepítéssel,hol 1809-ről frissítéssel, 1x sem volt gond,szerencsére. Grin
Csicso82 · 4 év
Nekem csak CPU értéke lett kisebb:
https://i.imgur.com/hbc7nxB.png ez a 1809-e build adata

https://i.imgur.com/7A7Runh.png ez pedig a 1903-as build-é, a CPU érték tér el.

Kétségbe nem kell esni.
Gamelord · 4 év
Türelem stabil windows-t terem. Maradok tisztelettel: a régi változaton. Az ilyen nagy rendszerfrissítések előtt azonnal kapja a 30/365-öt...
zoleey · 4 év
Hali! Nemrég telepítettem 1809-es verzióra pendrive-ról és minden rendben. Eddig is így frissültem, de ez a verzió jóval gyorsabban települt mint elődei. Sokkal stabilabb mint korábban, a startmenü is villámgyors lett. Korai még, de eddig ez a verzió tetszik a legjobban. Kis negatívum: a fehér téma kicsit kezdetleges még. Fel kell erre készíteni még jónéhány ikont.
hutoczky · 4 év
a két 64bites letőltő link nem müködik.
hutoczky · 4 év
a két 64bites letőltő link nem müködik.
Sorry, you can't view or download this file at this time.

Too many users have viewed or downloaded this file recently. Please try accessing the file again later. If the file you are trying to access is particularly large or is shared with many people, it may take up to 24 hours to be able to view or download the file. If you still can't access a file after 24 hours, contact your domain administrator.
karicsek · 4 év
Frissítettem a linken lévő rendszerről és minden tökéletes lett, még a gépház is megjavult.Grin
tibor45 · 4 év
Sajnos a fájl jelenleg nem tekinthető meg vagy tölthető le.

Mostanában túl sok felhasználó tekintette meg vagy töltötte le ezt a fájlt. Kérjük, próbáljon meg később hozzáférni a fájlhoz. Ha az elérni kívánt fájl különösen nagy méretű, vagy túl sok személlyel osztottál meg azt, a fájl megtekintése vagy letöltése akár 24 órát is igénybe vehet. Ha 24 óra elteltével sem tud elérni egy fájlt, lépjen kapcsolatba a tartományi rendszergazdával.
ARICSI · 4 év
Akinek szüksége van a 64 bites ISO-ra:
MEGA.nz
Ragathol · 4 év
ACER ES1-533-P19U Laptopra nem települ se frissitésként, se tiszta telepitésként. Sad
RockNRolla · 4 év
Simán, WU-n is jött.
hzqatti · 4 év
Sziasztok! Nekem rendesen lefrissít 1903-ra minden rendben működik.De miután a Windows update-ről letölti az összegző frissítés, ujraindítás után csak egy fekete képernyőig jut. ASUS ROG GL502VMK. Mi lehet a baj?
alagi075 · 4 év
Lehet idén csak egy frissítés lesz? :-)
https://www.origo.hu/techbazis/20190502-windows-10-frissitesek-2019.html
kicsibaba · 4 év
Szia Lenovo !

Lenne egy kérdésem : az alábbi WIN10 kiadások, -Pro és Enterprise - meddig fognak még működni ??? 1607, 1703, 1709, and 1803.
Kapnak még frissítéseket továbbra is ? Vagy csak hibajavítások lesznek hozzájuk. Elvileg ezekre funkciófrissített verziókra 1.5 évet mondott az MS.
loser · 4 év
Eddig mindenki ordibált velem. Elmondaná valaki leb@szás nélkül, hogy miért kell nekem win10?
Win7 Prof van most és hibátlanul megy. Net kell, néha játszom, filmeket nézek, szöveg és táblázatkezelés. W7 megszűnik a támogatás. Oké.
W10 cpu 100% használat, lefagyás frissítés után szóval gond az volt. Folyamatosan olvasom a problémákat a W10-zel.
kicsibaba · 4 év
A driverek miatt, a drivereid már elavultak,
RockNRolla · 4 év
Nem kell neked win10.
Fernandohu · 4 év
Szia! Próbáld meg úgy, hogy egy teljes telepítést csináljál (nem frissítéssel) előtte formázással biosból indítva, szerintem úgy tökéletes lesz biztosan! Smile
Hanyistok · 4 év
Én úgy írom le a tapasztalatom hogy windows10 fan vagyok,én mindig mindenből a legújabbat szeretem de csak a végleges verziókat nem bétázom meg alfázom, sok programot használok nincs kedvem egész napot telepítgetni. Mai nap felraktam a 1903-at egy ASUS 300-as chipsetes lapra, cpu i7 8700, 16Gb DDR4 3000. Telepítés után rögtön bejelentkezik epromból az ASUS driver kezelő és szedi le az áprilisi driveokat, utána rá frissít a win10 is, újra indítás 2x 3x , megnyitom a gépházat / alkalmazások és bezárja, ok még 1x és megint bezárja Grin illetve valahogy a képi megjelenítés sem az igazi,nem tudom konkrétan megfogalmazni de valamivel szarabb a kép mint volt,erősen kontrasztosabb de a simítást leveszi. Szóval maradok a végleges kiadásnál ,tökönszúrom magam ha a power director vagy a photoshop kilép esetleg befagy menet közben.
lupo · 4 év
Köszönöm a linket, ma fel is raktam a frissítést.
Minden remekül működik.
Nem is értem az itt leírt problémákat, semmit nem tapasztaltam belőle.

www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/7921903win_tn.jpg
lupo · 4 év
Mint írtam már, nincs ezzel semmi baj.
Mind asztali, mind a laptopon tökéletesen működik.
NÁLAM. Smile
kicsibaba · 4 év
Érdekes ez a 1809-es build is. Pénteken mikor bekapcsoltam a gépem minden a profilom olyan lett, mintha újra lett volna telepítve a gép, minden személyes adat , képek, kedvencek, letöltések törlődtek az User mappámban. 1809 435-ös build. Mi történhetett ?
Trilla · 4 év
Tökéletes ,köszönöm.
pity · 4 év
Séf bácsi belehúzott Smile
https://pastebin.com/raw/PamYsAiA
figaro72 · 4 év
Séf bácsi???
Nem úgy volt hogy "bezárt" ??
Lehet hogy megvettek érte, de én részemről örülnék neki ha visszatérne Séfpapa.
Ha bármilyen frissités érkezett akkor már másnap fent volt a neten mert Séfbá megcsinálta.
(az uj verzió számost)
Sőt, azt is sajnálom ellenben hogy Kori már nem igazán foglalkozik a rendszerek "építésével", egy évben 1 max 2 -őt csinál.
(momentán win 10 Pro -ra gondolok.)
Régebben 2-3 havonta csinált egyet. Meg Office -t is.
Gondolom nincs annyi ideje már, vagy csak öregszik, unja. Smile
Elnézést kérek ha ezzel megsértettem bárkit is...

ui.: tudom hogy itt is le lehet szedni a frisseket, de mégis más.
https://uup.rg-adguard.net/index.php
Séf Bácsi · 4 év
Szia.
November óta újra csinálom. Smile
kicsibaba · 4 év
Szólhattál volna ....
Nem úgy volt, hogy áttérsz MAC-re ??
Séf Bácsi · 4 év
De. 1 évig bírtam, aztán eladtam és vissza PC-re.
ssteve · 4 év
Mi volt a baj vele? Olyan sokan sztárolják...
Csicso82 · 4 év
ROFL vége a MAC-es kalandnak, üdv újra a Windows világában!
kicsibaba · 4 év
weboldalad is van ? Smile
Séf Bácsi · 4 év
Nincs és nem is tervezem. Smile
kicsibaba · 4 év
Van valami gond a 1809-es 64 bites VL PRO kiadással , vállalati környezetben nem aktiválódik. Mi lehet vele ?
Séf Bácsi · 4 év
Vagy le lett tiltva a MAK kulcs, vagy ha ez egy MSDN-ről származó kulcs akkor max 20 aktiválásra elég ha jól emlékszem és utána online nem aktiválható, de telefonon még igen!
kicsibaba · 4 év
Köszi,
Lesz Office 2016 64 bites ISO is majd ?
Séf Bácsi · 4 év
Nem.
Office-al már nem foglalkozom! Smile
expa · 4 év
Sziasztok!
OFF: erre nincs valami progi win-re?

KÉt NAgy KEzdőbetű javítása
killjoy · 4 év
Total Commanderben kijelölöd, Ctrl+M, és a jobb oldalon a Nagy/kisbetű résznél kiválasztod, hogy mit szeretnél Smile
expa · 4 év
Köszi de ezt nem értem.
Írok pl a levelezőben és hogyan jön ide a Total Commander?
vagy
Írok pl a böngészőben, ott nincs total commander.

Tehát írok ezekben de javítsa ki automatikusan a két nagybetűt a gép. Ennyire egyszerű lenne Smile
killjoy · 4 év
Jaaa! Akkor sztornó! Én azt hittem fájlnevekkel van gondod Grin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 2 Vendég
  • 10 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 21,246 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!