Megjelent a Windows 10 2019-es májusi frissítése

Május 21-től végre nyilvánosan is megjelent a Windows 10 2019-es májusi frissítése (vagy más néven Version 1903), amit több mint 2 hónapos Insider illetve MSDN-es tesztelés előzött meg, hiszen a 18362.1-es buildszámot viselő rendszer március 20-án vált először elérhetővé. Persze azóta számos összesítő frissítést kapott a rendszer, több hibát javítva abban, a megjelenéssel egy időben már ennek köszönhetően a 18362.116-os alverzióra frissült. A Microsoft igyekezett elkerülni, azt a bakit, ami a tavalyi októberi ás áprilisi frissítéssel is történt.


A jelek szerint ez eddig talán sikerült is, ennek ellenére továbbra sem kapta meg minden eszköz a Windows 10 májusi frissítését azonnal a megjelenés napján, hiszen mint eddig, az hullámokban kerül kiadásra. Ez annyit jelent, hogy vannak olyan számítógép konfigurációk, melyek hetekkel, sőt akár hónapokkal később fognak csak automatikusan a Windows Update-en frissülni a legújabb Windows funkciófrissítésre. Azonban nem feltétlen kell ezt megvárni, mostantól ugyanis frissíthetünk a frissítési segéddel segítségével is, vagy szintúgy frissíthetünk, illetve létrehozhatunk tiszta telepítéshez telepítőmédiát a Windows 10 adathordozót készítőjével (Media Creation Tool).

Frissítési segéd Media Creation Tool


A májusi frissítés főbb változásairól itt olvashattok. Ez a funkciófrissítés, ahogy a legtöbb Windows 10 kiadás, 18 hónapon át kap támogatást, ami annyit jelent, hogy egészen 2020. december 8-ig kap biztonsági frissítéseket. A májusi frissítés egyik ehhez kapcsolódó újdonsága egyébként, hogy automatikusan, a jóváhagyásunk nélkül már nem fog funkciófrissítéseket telepíteni, hacsak az említett támogatási dátum már véget nem ért.

Forrás: Microsoft
Hozzászólások megtekintése (eddig 16 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Driver · 2 év
Igen, a telepítők jelenlegi aktuális verziója a 18362.30 (ez is szokott változni), de publikusan az éppen aktuális CU a .116-os, a .145-ös még csak előzetes.
CrepOne · 2 év
Azért, mert kb hetente jön új build insiderre..így lehetne várni a végtelenségig. Minden egyes új verziónál kijelölnek egy RTM verziót, ez megy a gyártóknak, boltokba, etc.
CrepOne · 2 év
Aki mindig az elérhető legfrissebb verziót szeretné használni, az csatlakozzon az insider-hez.
A gond az, hogy rengetegen csak azért lépnek be, hogy nekik az legyen fent, a hibákat viszont nem is keresnek / nem is jelentik.
Részben ezek miatt is lehet az, hogy néha olyan idegesítő hibák is kerülnek a normál kiadásba amik jó pár user életét megkeserítik.

Kíváncsi lennék egy olyan statisztikára, amiben számszerüsítve van az aktív "bughunter" insider userek száma, illetve as is, akik csak úgy használják.

Én nem használom, nincs rá időm, sem energiám, nekem stabil, megbízható rendszer kell, épp ezért maradtam egy régebbi verzión, az működik.
nathan11 · 2 év
a bejelentkező kép (fotó) továbbra is el van homályosítva, ennek mi lehet az oka?
Hiszen ez már a végleges v.1903
Csicso82 · 2 év
Ez egy új fícsör, hivatalos. Nem értem mire gondolsz. Itt egy cikk róla, hogy lehet kikapcsolni: https://www.windowscentral.com/how-di...windows-10
nathan11 · 2 év
Igen tudom, hogy ez màr végleges kiadàs.
Köszönöm a link-et, igen erre a homàlyosodàsra gondoltam.
kicsibaba · 2 év
Nekem inkább azzal van bajom, hogy az éjszakai képernyőmód nem mindig akar működni.
Csicso82 · 2 év
Használd helyette az Flux-ot: https://justgetflux.com/ sokkal megbízhatóbb, és sokrétűbb. pl. nálam be van állítva hogy ha megnyitom a filmlejátszót akkor időlegesen letiltsa magát.
spellforce · 2 év
Akit érdekel a legfrissebb és legjobb win10................ Smile
Amit akarsz.................igaz...a kicsomagolása időbe kerül DE magyar vagy amire akarod......
https://uup.rg-adguard.net/?lang=hu-Hu

ÉN ezt használom................nekem bejött................... Smile
fimici · 2 év
Aki hasznája tudna váleményt irni hogy megbizhato-e illetve hogy nem-e töröl-e valamit...köszönöm
kicsibaba · 2 év
nem töröl semmit....
muffin73 · 2 év
spellforce!
Ezt próbáltad már?
spellforce · 2 év
Az én verzióm magyar nyelvű...................vagy bármi nyelvre választhatod...................ezért jobb az enyém................. Smile
muffin73 · 2 év
Itt is választhatsz magyar nyelvet, bár én még nem próbáltam ki a szkriptet. Állítólag ugyanaz, mint az uup.rg-adguard.net, csak nem orosz. Smile
muffin73 · 2 év
Azt nem tudom, hogy a Media Creation Tool mindig a legújabb build-ot tölti le, vagy csak a féléves nagy frissítéseket?
spellforce · 2 év
De csak a pro verziót..................az enterpise verzión NEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 10 Vendég
  • 112 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,988 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!