A kiadott Windows 10 1903-as frissítés, a kevesebb mint 32 GB-os tárolóval rendelkező, már működő számítógépeket is frissíti

A Microsoft tisztázza, hogy Windows 10 1903-as verziójú telepítőjének, az újonnan bevezetett, 32 GB-os tárolási minimuma csak az újonnan épített számítógépekre vonatkozik.

A Windows 10-es verziójának 1903-as verzióját megelőzően a Microsoft egy április támogatási dokumentumban azt írta, hogy ez a verzió a 64-bites Windows esetében 32 GB-ra növeli a minimális tárolási kapacitást.
A vállalat a bevezetéskor nem magyarázta meg, miért volt szükség a Windows 10 több tárolási háttértárra, de mivel a ZDNet jelezte, hogy a Windows 10 2019. májusi frissítése (más néven 1903) „fenntartott tárhelyet” is bevezetett, ami nagyjából 7 GB lemezterületet biztosít annak érdekében, hogy a frissítések megfelelően működjenek.
A Microsoft most frissítette az informatikai szakembereknek szánt, frissített támogatási dokumentumot, hogy ez a minimális követelmény a már használatban lévő számítógépeken fönlévő, már telepített Windows 10-ről frissülő 1903-ra nem vonatkozik, csak az új számítógépeket gyártó OEM-ekre.
Tehát a már működő, 32 GB-os háttértárú PC-vel rendelkező Windows 10 felhasználók, a jövőben is megkapják a 1903-as verzió frissítéseit.
"A Windows 10 új lemezterületigénye, az 1903-as verziótól kezdődően csak az új számítógépek gyártásával, telepítésével foglalkozó OEM-ekre vonatkozik. Ez az új követelmény nem vonatkozik a meglévő eszközökre" - mondta a Microsoft.
"Azok a már működő számítógépek, amelyek nem felelnek meg az új eszközterület követelményeinek, továbbra is kapnak frissítéseket, és az 1903-as frissítéshez hasonló mennyiségű szabad lemezterületre lesz szükség, mint az előző frissítéseknél."
Az OEM-ek nem kapják meg a Windows 10 1903-as verzió telepítési lehetőségét a 32 GB-nál kevesebb háttértárú rendszerekre, a Microsoft rámutat a fenntartott tárolóról szóló magyarázatára, amely automatikusan engedélyezve lesz a Windows 10 1903 előre telepített új számítógépein és a tiszta telepítéseknél.
"A Windows 10 korábbi verziójából történő frissítésekor ez a lehetőség nem lesz aktiválva".
A dokumentum részletesen ismerteti a Windows 10 kulcsfontosságú frissítési vezérlését és minőségi javításait, amelyeket a Microsoft a katasztrofális Windows 10 1809-es verzió megjelenése után készített, például a Windows azon képességét, hogy automatikusan eltávolítson bizonyos frissítéseket, ha indítási hiba lép fel.
"Most már automatikusan visszaállíthatja az indítási hibákból a frissítések eltávolítását, ha az indítási hiba a legújabb illesztőprogram vagy minőségi frissítések telepítése után került bevezetésre. Ha egy eszköz nem tudja megfelelően indítani az illesztőprogram-frissítéseket a legutóbbi telepítése után, a Windows akkor, automatikusan eltávolítja a frissítéseket, hogy a készülék normálisan működhessen”- állítja a dokumentum.
A Microsoft emellett kiemeli a Windows 10 Otthoni felhasználók új lehetőségét, hogy 35 napig szüneteltethessék a frissítéseket, ami ismét a hibás 1809-es verzióra adott válasz része volt.
Ezenkívül a Windows most egy színes pontot jelenít meg a Start menüben a Power (Főkapcsoló) gombon, és a tálcán a Windows ikonban jelzi, hogy van-e frissítés, amely az eszköz újraindítását igényli.
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
katt · 10 hó
Kamu duma. Simán dolgozik kevesebb helyen is. Egy 30GB particióm van Windows-nak, simán feltoltam rá, azóta is működik. Amúgy a fullos Winem helyigénye 18-ról 23GB-ra nőtt ez is csupán 5GB. Egyébként ritka utálatos megoldás a szar termék miatt a felhasználók SSD-it b.sztatni, persze így hamarabb kell lecserélni azokat, főleg, ha állandóan írogat rá és töröl róla. No de ugye van update OFF.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

bumerang, katcsa1961
  • 10 Vendég
  • 172 Tagok ma
  • 6 Szülinapos
  • 18,607 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!