Szervizcsomagként érkezik a Windows 10 19H2

Szerző: Driver
Egészen eddig nagy hallgatás övezte az év soron következő Windows 10 nagy frissítését, a 19H2-őt. Szokatlan módon a Windows 10 májusi frissítését követően máig sem érkeztek meg a tesztelőknek az őszi frissítés előzetesei, - csak a jövőre érkező 20H1-é. Ennek fényében nem nagy meglepetésre, a Microsoft bejelentette, hogy nem lesz 19H2, pontosabban az csak egy szervizcsomag szerű javítás lesz a májusi frissítéshez.

A Microsoft tömören csak úgy jellemezte a javítást, hogy mindössze néhány új funkciót, többnyire megbízhatósági javításokat, vállalati fejlesztéseket és minőségi javításokat hoz majd magával, pontosan úgy mint a jó öreg szervizcsomagok. Illetve a lényeg, hogy összesítő javításként válik majd elérhetővé Windows Update-en, a májusi frissítéshez.

A bejelentéssel egy időben a Windows Insidereknek a lassú frissítési gyűrűre megérkezett az első előzetese a frissítésnek, amellyel tehát továbbra is a májusi alapverzió, a build 18362 marad, mindössze az alverzión növeltek egy jelentőset, 18362.10000-re. Ennek egyébként egyelőre még nincs is semmilyen kiemelhető újdonsága.


Visszatérnek a "szerízcsomagok"?

Ez a továbbiakban is így lesz?

Amiről nem esett szó a bejegyzésben, hogy a Microsoft vajon a ezentúl is ezt a fejlesztési stratégiát fogja-e a jövőben alkalmazni. Vagyis évenként egyetlen új Windows 10 főverzió érkezne, szokásos módon valamikor az év első felében, majd ősszel pedig ahhoz egy nagyobb javítócsomag. Ennek valószínűleg az otthoni felhasználók zöme is örülne, hiszen nem kellene évente kettő nagy frissítést is telepíteni. Ugyanakkor vállalti szempontból sem lenne értelmetlen, mivel ott azt őszi kiadású verziók (Enterprise és Edu) eleve hosszabb támogatási életciklust kapnak, ami így egy jóval kiforrottabb rendszert is jelentene.

Annyi már biztos, hogy idén a 19H2 tehát csak a májusi frissítés javítócsomagja lesz, teljesen új Windows 10 kiadással így majd csak 2020 első felében találkozhatunk, a 20H1 személyben. A 19H2-es frissítés így pedig ősszel elérhetővé válik, de pontos megjelenési dátumot még nem tudni. Tekintve, hogy csak egy javítócsomagról van szó, jelenlegi spekulációk alapján azonban már egy szeptemberi kiadás is nagyon könnyedén feltételezhető.
Hozzászólások megtekintése (eddig 9 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kicsibaba · 3 év
jó döntés
hokiloki · 3 év
És akkor most mi lesz az őszi (xx09-es) frissítések 30 hónapos enterprise/edu verziók kiterjesztett támogatásával?!
Úgy volt, hogy az ősszel megjelenő feature update-ek 30 hónapos frissítési támogatást kapnak Enterprise és Education változatok, a szokásos 18 hónap helyett. Valaki erről valamit tud?
kicsibaba · 3 év
semmi, még a 1703-as is kap frissítést pedig már 2 éves, akkor ez miért lehet ? több évig még lesz frissítés az összeshez
Driver · 3 év
A frissítés akár annó a szervizcsomagok, ki fogja tolni a támogatási időt, ebben az esetben valószínűleg az lesz, hogy a kiadástól számítva újra él majd a 18 hónap. Az Enterpise és Edu esetén pedig ez valószínűleg a korábban bevezetett 30 hónap lesz. Igaz ez nem feature update lesz, de ettől függetlenül simán kezelhetik úgy.
Csicso82 · 3 év
Tök mindegy milyen nevet adunk neki, a 2015-ben bevezetett módszer marad: " a Windows mint szolgáltatás" évente 2 db új build-del. Ahogy nézem annyit finomítanak, hogy az évenkénti két build-ből az egyik lesz a "fontosabb" ami több újítást tartalmaz a másik inkább csak a stabilitásra megy majd rá. Alapvetően annyi módosul, hogy az idáig kb. a kiadások közötti egyenlőséget eltolják - ha jól tudom - a tavaszi frissítés javára, az lesz a komolyabb upgrade.
expa · 3 év
Sziasztok!
Király az új verzió Smile
El Bandi · 3 év
Én is letöltöttem, működik, de pirossal kiírja a gépházban, hogy hiányzik frissítés és biztonsági elem, pedig az update is rakott fel újat, de a kiírás maradt.
(Mikor az UUP-vel lejön az ISO úgy rémlik, mintha megjelent volna, hogy valamelyik kb.... nem lett beintegrálva, de nem lett belőle hiba, végig csinálta a telepítő)
El Bandi · 3 év
Én is letöltöttem, működik, de pirossal kiírja a gépházban, hogy
"Fontos biztonsági és minőségi javítások hiányoznak az eszközön" pedig az update is rakott fel újat, de a kiírás maradt.
(Mikor az UUP-vel lejön az ISO úgy rémlik, mintha megjelent volna, hogy valamelyik kb.... nem lett beintegrálva, de nem lett belőle hiba, végig csinálta a telepítő)

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 8 Vendég
  • 199 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 20,900 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!