Elkészült a Windows 10 2019-es Novemberi frissítése

Szerző: Driver
Már kész az év második Windows 10 kiadása, amely a 2019-es Novemberi frissítés (Version 1909) megnevezést kapja. Ezúttal azonban nem egy teljesen új és független Windows 10 kiadásról van szó, hanem valójában a korábbi Májusi frissítésre (Version 1903-ra) épülő frissítésről, amely hasonlóképp fog települni mint a minden hónapban megjelenő összegző frissítések is. Lényegében teljesen olyan mint a régi szervizcsomagok, melynek hatására a rendszerverzió egyel növekszik, ebben az esetben a korábbi 18362-es rendszerverzióról build 18363-ra. Akik emlékeznek még ezekre azt is tudhatják, hogy ez egyet jelent azzal, hogy ebbe a kiadásban nagy újítások nem kerülnek.


Ebből fakadóan itt a cikk akár véget is érhetne, de azért a helyzet ennyire nem drasztikus. Nagyon apró de azért észrevehető újítások, - vagy nevezzük inkább finomhangolásoknak, kerültek a rendszerbe. Az egyik ilyen gyorsan tetten érhető parányi finomítás a Start menüben található, ahol ha a bal alsó főkapcsoló, gépház, dokumentumok stb. ikonokra helyezzük a kurzort, azok címkéi (címei) automatikusan megjelennek. Ezt a hatást korábban akkor érhettük el, ha a felső hamburger menüre kattintottunk; valamiért úgy érezhették a Redmondiak, hogy ez így felhasználóbarátabb megoldás. Mindenesetre ez egy jó azonnali beazonosítási módja lehet annak, hogy a 2019-es Novemberi kiadású rendszer előtt ülünk.


Némileg a műveletközpont, de pontosabban annak beállításai is megváltoztak. Ha annak beállításaira lépünk, amit már a műveletközpont jobb felső sarkában lévő "Értesítések kezelése" gombbal is megtehetünk, akkor az "Értesítések megjelenítésére jogosult küldők" részben a rendszer már a legutóbbi aktivitás szerint rendezi az alkalmazásokat. Ha valamely alkalmazás beállításait megnyitjuk, egy a korábbiaktól eltérő vizuális megjelenítést használó oldalt kapunk. Azonban az itt lévő beállítások közül egy sem igazán új, csak a tálalás lett barátságosabb.


Talán nevezhetjük a rendszer bizonyos szempontól "legnagyobb" újdonságának, hogy a fájlkezelőben lévő kereső átalakult, mely már a Windows Keresőt használja, azaz ugyan azt, amit a tálcáról érhetünk el. Így már hasznos, azonnali találatokat is fel tud dobni, de természetesen a korábbihoz hasonlóan indíthatunk részletesebb kéréseket is. Nem mellékesen így már ez a kereső a OneDrive-on tárolt helyileg nem letöltött fájlokat is képes megkeresni, amire a fájlkezelő korábbi keresője képtelen volt.


Végezetül módosult még a tálca naptár felugró menüje is, ahol amennyiben Microsoft fiókkal vagyunk bejelentkezve (vagy csak a Naptár alkalmazásban), egy szövegdobozba gépelve azonnal hozzáadhatunk eseményeket, vagy emlékeztető bejegyzéseket az éppen kijelölt naphoz. Így gyorsan hozzáadhatjuk a mindennapjainkat segítő, nem elfejetendő dolgainkat.


Ami a motorház alatti változásokat érinti, abból sincs túlzottan sok. Ami minket magyarokat nem túlzottan érint, hogy a rendszer már támogatja a harmadik féltől származó digitális asszisztens használatát a zárolási képernyőn. Ami viszont már sokkal inkább hasznos, hogy a rendszer némileg jobb energiagazdálkodást nyújthat a hordozható eszközölnél. Továbbá állítólag a többmagos processzorokat jobban favorizáló optimalizációk is kerültek a rendszerbe, de ez nem feltételen csak a Version 1909-et érintő módosítás, ugyanis összegző frissítések formájában korábbi Windows 10 verziók is megkaphatták már ugyan ezen fejlesztéseket.

A Windows Central összefoglalója

A Windows 10 2019-es Novemberi frissítés megjelenési dátumáról egyelőre hivatalos bejelentés nem történt, de várhatóan a novemberi javító kedden (november 12.), vagy valamivel azt követve fog Windows Update-re megérkezni. Számíthatunk majd frissített build 18363-as telepítők megjelenésre is, ugyanakkor most a tiszta telepítés nem feltétlen indokolt, mivel a frissítés alapvetően olyan gyorsasággal települ majd mint bármely havi összegző, vélhetően nagyobb kockázatokat sem rejtve magában. Ami a rendszer támogatási életciklusát illeti, várhatóan a megjelentéstől számítva a Home és Pro kiadás 18 hónapon át lesz támogatott, mivel pedig őszi kiadásról van szó, az Enterprise és Education kiadások 30 hónapos támogatást kaphatnak majd.
Hozzászólások megtekintése (eddig 22 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Smith · 3 év
Én frissen telepítettem a 1909-et, amely már egy ideje elérhető MSDN-ről. Nos, csak angol nyelvű iso-t találtam, de a telepítés után a Gépházból könnyedén magyarítható a rendszer. Napok óta használom, de ezidáig egyetlen hibát sem tapasztaltam. Sőt, a korábbi verziókhoz képest gyorsabbnak érzem a rendszer teljesítményét.
Csicso82 · 3 év
A gyorsaságban és is bízom, hiszen ez csak egy "végletekig" csiszolt 1903-as Windows 10, semmi más.
Overlord · 3 év
https://mega.nz/#F!yhgUFCrA!SiiieX8pAm0TNmKc2IVVoA --> MSDN-es Windows 1909 telepítők (magyar)
El Bandi · 3 év
Thumbs up
Magyar88 · 3 év
Megpróbáltam. Meghalt tőle a pc. Elment 90%-ig a telepítés/konfigurálás aztán tovább órák múlva sem. Majd mikor restartoltam a pc-t az már rend ellenesen működött szóval nagy nehezen lehetett teljesen reinstallálni a rendszert némi csellel mert másképp nem engedte már.
Mala · 3 év
Szia

Mega-ról hogy lehet letölteni mega appot mellőzve?
Standard downloadnál is állandóan az app-t ajánlgatja.
Nekem sima letöltés kell

kösz
jhistvan · 3 év
Thumbs up
Sharkinzon · 3 év
A Startmenüs finomítást a 1903 is megkapta 2 frissítéssel ezelőtt.
kicsibaba · 3 év
Most vettem egy Windows 10 Pro licencet 1 db. számítógépre.
Még nem aktiváltam fel.
A letöltésnél még a 1903-ast ajánja fel, nem pedig ezt.
Mikor lehet már ehhez is hozzájutni ISO telepítő formában ?
Overlord · 3 év
izsmen · 3 év
Szia. Fenti leirasban ez szerepel:

"A Windows 10 2019-es Novemberi frissítés megjelenési dátumáról egyelőre hivatalos bejelentés nem történt, de várhatóan a novemberi javító kedden (november 12.), vagy valamivel azt követve fog Windows Update-re megérkezni. "
kicsibaba · 3 év
köszi
Ben · 3 év
Feltelepítettem, olyan volt, mint két kicsike frissítés telepítése, kétszer újraindult, 10 mp után, azt már fent is van a gépen.
aanndora · 3 év
Sziasztok!
Kikapcsoltam a Windows Update-ben a funkciófrissítések telepítését.
Annak ellenére, hogy a 1909 a havi frissítésekhez hasonlóan települ, a nevében funkciófrissítésként jelent meg.
Mivel kikapcsoltam, így nem is jelenik meg az Updaten belül.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám visszakapcsolni?
Azután, hogy kikapcsoltam, a Windows Updatben nincs lehetőség visszakapcsolni.
Van rá valamilyen más megoldás?
aanndora · 3 év
Sziasztok!
Kikapcsoltam a Windows Update-ben a funkciófrissítések telepítését.
Annak ellenére, hogy a 1909 a havi frissítésekhez hasonlóan települ, a nevében funkciófrissítésként jelent meg.
Mivel kikapcsoltam, így nem is jelenik meg az Updaten belül.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám visszakapcsolni?
Azután, hogy kikapcsoltam a Windows Updatben, nincs lehetőség visszakapcsolni.
Van rá valamilyen más megoldás?
aanndora · 3 év
Kösz.
Ez segített.
Megjelent a beállításokban, hogy 365 napra elvan halasztva a funkciófrissítés. Itt visszaállítottam 0 napra, és manuális kereséssel már elérhető volt a 1909.
Érdekesség az, hogy 1 perc alatt elvégezte a letöltést és a telepítést. Pedig a 8 Mb-es nettemmel ez lehetetlenség.
Ezek szerint már letöltötte korábban a frissítést, csak nem telepítette, mivel le volt tiltva.
kromatika · 3 év
Hasonlót tapasztaltam én is.
muffin73 · 3 év
Ha valaki nem beszél németül, van angol oldala is:

Egyébként a legjobb, kémkedés- és adatszivárogtatás megakadályozó program.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 6 Vendég
  • 188 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 21,136 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!