Alig több mint 1 éve maradt az Internet Explorernek

Szerző: Driver
A Microsoft bejelentette, hogy az Internet Explorer támogatása 2022. június 15-ével megszűnik. Ez azt jelenti, hogy a böngésző nem fog semmilyen biztonsági javításokat kapni, sőt el fog tűnni a jövőben megjelenő Windowsokból is.

Az Internet Explorer 11 asztali verziója először a féléves frissítési csatornából fog eltűnni (Semi-Annual Channel, SAC), tehát azon Windows 10 kiadásokból, melyek fél évente követik egymást és a legtöbb otthoni és kisvállalati felhasználó automatikusan megkap. Így azonban több korábbi kiadást ez nem érint majd, melyeken az Internet Explorer továbbra is megmarad és frissítéseket kap, míg az operációs rendszer életciklusa teljesen le nem jár:
 • Windows 10 LTSC (minden verziója)
 • Windows 10 IoT LTSC (minden verziója)
 • Windows 10 Server LTSC (minden verziója)
 • Windows 10 Server SAC (minden verziója)
 • Windows 8.1
 • Windows 7 a kibővített terméktámogatás keretein belül (Extended Security Updates, ESU)
 • Megjegyzés: Maga az Internet Explorer platformja (MSHTML/Trident) és így például az IE mód, támogatott marad minden rendszeren

Azonban az újabb Windows kiadásokban 2022. június 15. után már egyáltalán nem fogjuk tudni használni az Internet Explorer mint önálló webböngészőt. Azon vállalatok melyek még a böngészőt aktívan használják valamilyen egyedi vállalatirányítási rendszerhez, addig át kell majd állniuk az Edge-ben megtalálható IE módra, amely képes teljesen kiváltani az Internet Explorer 11-et. Elsődleges megoldásként természetesen a Microsoft azt javasolja minden cégnek és fejlesztőnek, hogy már az új Chromium alapú Edgre építkezzenek, hiszen ez a webes technológiák jövője.
Hozzászólások megtekintése (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
blazsi55 · 1 év
A 2021 őszi verzióban (21H2) már nincs benne az IE.
Thawne27 · 1 év
Azért mert ez a build már a "Sun Valley" Win10 része (amit használsz), amibe már nincs többé IE.
blazsi55 · 1 év
Írta: Thawne27
Azért mert ez a build már a "Sun Valley" Win10 része (amit használsz), amibe már nincs többé IE.

Tudom, hogy mit használok azért írtam, hogy ebbe már nincs benne az Internet Exprorer. A "Sun Valley" név pedig az őszi verziófrissítésnek a kódneve. Ennek a Build-je 21390.1 - ami mostanáig a legújabb. Nem vagyok Insider, tiszta telepítést csináltam ebből a Build-ből.
Még nem tudni nevét az őszi verziónak, a hivatalos nevét csak Jun. 24.-én árulja el a Microsoft. Sok jel arra mutat, hogy "Windows 11" lesz a neve.
A Windows 10 támogatása 2025-ben megszűnik. Kivéve a Windows 10 Enterprise LTSC-nek.
ttpityu · 1 év
Igen. De egy hete nem indul el az Edge sem ...
szemledi · 1 év
Eleve miért jelent meg egy ilyen gagyi, hasznavehetetlen böngésző? MS akarta uralni az internetezés világát, amikor alig tartotta be a nyílt standardokat? Be is bukták rendesen. Felőlem mehet a levesbe a Media Player is. Úgy is VLC -t használok. GNU/GPL licencelt cucc, így jóval többet is tud.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
 • 4 Vendég
 • 0 Tagok ma
 • 9 Szülinapos
 • 21,136 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!