Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows 11 - Megkerülhető a CPU és TPM 2.0 követelmény

Szerző: Driver
Mint ismert hivatalosan a Windows 11 csak a TPM 2.0-t valamint a támogatott processzorokkal rendelkező számítógépek számára telepíthető, legalábbis hivatalos módon mindez egészen eddig így volt. Azonban a Microsoft kiadott egy útmutatót, amellyel ez nagyrészt megkerülhető, és így nagyon sok egyébként nem támogatott rendszer is frissíthetővé válik Windows 11-re.

Ehhez pedig meglévő Windows 10 telepítésünkön kell a regisztrációs adatbázisban létrehoznunk a HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSetupMoSetup elérési út alatt egy "AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU" nevű duplaszó jegyzéket, majd ennek értékét 1-re kell állítaniuk. Ezzel pedig elérhető, hogy a frissítéskor a nem támogatott CPU-val és TMP 2.0 nélkül telepíthessük fel a Windows 11-et. Fontos viszont megjegyezni, hogy a TMP 1.2-es verziója még így is követelmény marad a telepítéshez. Amennyiben nem szeretnénk a regisztrációs adatbázisban kutatni, egy .reg fájl letöltésével és futtatásával hozzáadhatjuk a szükséges kulcsot Windows 10 rendszerünkhöz: AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU.reg

Ezt követőn a Start → Gépház → Frissítés és biztonság → Windows Update → Frissítések keresése gombra kattintva nagy valószínűséggel (és ha így már megfelelünk a követelményeknek), meg fogja találni a rendszer a Windows 11-es frissítést. Vagy használhatjuk a Windows 11 Telepítési segéd alkalmazást, ha esetleg az Update nem kínálná fel azonnal a frissítést.

Viszont, ahogy a Microsoft is említi, ez mindenki csak saját felelősségre tegye:
A Microsoft nem ajánlja a Windows 11 telepítését olyan gépekre, amelyek nem felelnek meg a Windows 11 minimális rendszerkövetelményeinek. Ha úgy dönt, hogy egy olyan eszközre telepíti az Windows 11-et, amely nem felel meg ezeknek a követelményeknek, valamint tudomásul veszi és megérti a kockázatokat, létrehozhatja az alábbi beállításkulcs-értékeket, és megkerülheti a TPM 2.0 (legalább TPM 1.2 szükséges) és a processzorcsalád és -modell ellenőrzését.

Forrás: Microsoft
Hozzászólások megtekintése (eddig 13 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tothjani · 1 év
Nekem is azt írta hogy a gépem nem megfelelő, de egy BIOS frissítés megoldotta és igy már teljesiti a követelményeket. Smile
Csabi1984 · 1 év
Nekem csak a processzor nem megfelelő Ryzen 2200G
alagi075 · 1 év
Szerencsére nekem csak a TPM-et kellett bekapcsolni a BIOS-ban, mindjárt azzal kezdte az izenetet, hogy "Jó hírünk van..." :-)
kicsibaba · 1 év
Mit tud, amit a 10-es nem ???
Pioneer71 · 1 év
Hiába írtam be a regisztrációs adatbázisba amit kell, ugyan úgy azt mondja, hogy nem megfelelő a processzorom.
mésziferi · 1 év
Ne írd ki az ISO-t. Registry módosítást elvégzed a Microsoft oldaláról letöltöd a lemezképet. Windows intézővel megnyitod és katt a setupra. Igy is jelzi, hogy a géped nem felel meg a minimális követelményeknek, de tovább lehet lépni és simán feltelepül.
Fernandohu · 1 év
Én használom az új windows 11 eddig még nagyon elégedett vagyok vele és Nekem jobban tetszik, mint a windows 10. Szuper....
blazsi55 · 1 év
Könnyen telepíthető a nem támogatott PC-re is a Windows 11

-Az ISO-telepítőfájlok pendrive-ra való kiírására használható Rufus segédprogram legújabb bétája lehetőséget biztosít több az installációt megakadályozó követelmény kiiktatására, letiltható vele a Secure Boot, a TPM 2.0, továbbá a memóriakövetelmény ellenőrzése.
-Frissíteni is lehet Win.10-ről a "setup.exe" fájl futtatásával (az internetet arra az időre ki kell kapcsolni).

makoj · 1 év
A mellékelt REG file futtatásakor (AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU.reg) a WU nem engedte a frissitést, de letöltve a hivatalos MS oldalról az ISO fájlt már engedte a frissitést úgy hogy az appraiserres.dll fájt kitörlöd az átmásolt W11 mappából.

Gépem adatai: INTEL DH77KC+I7 3770+HD GRAPHICS 2500+32GB DDR3 RAM+3TB HDD+240GB SSD+128GB SSD+W11 Pro x64
dresser · 1 év
Azt szeretném megkérdezni,hogy frissítéssel megmaradnak a beállításaim (windows 10 64 bit),ha sikerül feltelepíteni egy core i5-7500-as cpus-s számítógépre a windows 11-et?
killjoy · 1 év
Nekem is ilyenre ment, minden megmaradt. Smile
dresser · 1 év
Köszi!
pfiel · 12 hó
Azért az vicc, hogy ezekkel a paraméterekkel nem felel meg a gépem a win 11-re:
Intel(R) Core(TM) i7-4700MQ CPU @ 2.40GHz 2.39 GHz, 8,00 GB ram.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 8 Vendég
  • 207 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 21,387 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!