Windows 11 - Megkerülhető a CPU és TPM 2.0 követelmény

Szerző: Driver
Mint ismert hivatalosan a Windows 11 csak a TPM 2.0-t valamint a támogatott processzorokkal rendelkező számítógépek számára telepíthető, legalábbis hivatalos módon mindez egészen eddig így volt. Azonban a Microsoft kiadott egy útmutatót, amellyel ez nagyrészt megkerülhető, és így nagyon sok egyébként nem támogatott rendszer is frissíthetővé válik Windows 11-re.

Ehhez pedig meglévő Windows 10 telepítésünkön kell a regisztrációs adatbázisban létrehoznunk a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup elérési út alatt egy "AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU" nevű duplaszó jegyzéket, majd ennek értékét 1-re kell állítaniuk. Ezzel pedig elérhető, hogy a frissítéskor a nem támogatott CPU-val és TMP 2.0 nélkül telepíthessük fel a Windows 11-et. Fontos viszont megjegyezni, hogy a TMP 1.2-es verziója még így is követelmény marad a telepítéshez. Amennyiben nem szeretnénk a regisztrációs adatbázisban kutatni, egy .reg fájl letöltésével és futtatásával hozzáadhatjuk a szükséges kulcsot Windows 10 rendszerünkhöz: AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU.reg

Ezt követőn a Start → Gépház → Frissítés és biztonság → Windows Update → Frissítések keresése gombra kattintva nagy valószínűséggel (és ha így már megfelelünk a követelményeknek), meg fogja találni a rendszer a Windows 11-es frissítést. Vagy használhatjuk a Windows 11 Telepítési segéd alkalmazást, ha esetleg az Update nem kínálná fel azonnal a frissítést.

Viszont, ahogy a Microsoft is említi, ez mindenki csak saját felelősségre tegye:
A Microsoft nem ajánlja a Windows 11 telepítését olyan gépekre, amelyek nem felelnek meg a Windows 11 minimális rendszerkövetelményeinek. Ha úgy dönt, hogy egy olyan eszközre telepíti az Windows 11-et, amely nem felel meg ezeknek a követelményeknek, valamint tudomásul veszi és megérti a kockázatokat, létrehozhatja az alábbi beállításkulcs-értékeket, és megkerülheti a TPM 2.0 (legalább TPM 1.2 szükséges) és a processzorcsalád és -modell ellenőrzését.

Forrás: Microsoft
Hozzászólások megtekintése (eddig 10 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
darknozzo · 14 napja
Persze égett a talaj a lábuk alatt, mert már mindenki felrakta, aki akarta a script segítségével, elkerülték a népharagot ezzel. Csak azt nem értem minek a Visszajelzési központ app, ha hosszú hónapokon át lesz*rták mit akarnak a felhasználók. Jelen pillanatban majdnem 9ezer visszajelzés van az adott témában. A chipek ára az egekben a covid miatt, ezek meg új gépet akartak vetetni mindenkivel. Idióta banda.
tothjani · 14 napja
Nekem is azt írta hogy a gépem nem megfelelő, de egy BIOS frissítés megoldotta és igy már teljesiti a követelményeket. Smile
darknozzo · 13 napja
Csak a CPU követelményt szabad megkerülni, aminap belefutottam, hogy kell a TPM a Valorant-nak W11-en, és elképzelhető, hogy a jövőben sok más játéknak is kelleni fog. Szóval csak az frissítsen 11-re, akinek a procin megy el a dolog és minden más megvan. Vagy aki nem akar játszani.
Csabi1984 · 13 napja
Nekem csak a processzor nem megfelelő Ryzen 2200G
alagi075 · 13 napja
Szerencsére nekem csak a TPM-et kellett bekapcsolni a BIOS-ban, mindjárt azzal kezdte az izenetet, hogy "Jó hírünk van..." :-)
kicsibaba · 12 napja
Mit tud, amit a 10-es nem ???
Pioneer71 · 11 napja
Hiába írtam be a regisztrációs adatbázisba amit kell, ugyan úgy azt mondja, hogy nem megfelelő a processzorom.
mésziferi · 10 napja
Ne írd ki az ISO-t. Registry módosítást elvégzed a Microsoft oldaláról letöltöd a lemezképet. Windows intézővel megnyitod és katt a setupra. Igy is jelzi, hogy a géped nem felel meg a minimális követelményeknek, de tovább lehet lépni és simán feltelepül.
Fernandohu · 10 napja
Én használom az új windows 11 eddig még nagyon elégedett vagyok vele és Nekem jobban tetszik, mint a windows 10. Szuper....
blazsi55 · 9 napja
Könnyen telepíthető a nem támogatott PC-re is a Windows 11

-Az ISO-telepítőfájlok pendrive-ra való kiírására használható Rufus segédprogram legújabb bétája lehetőséget biztosít több az installációt megakadályozó követelmény kiiktatására, letiltható vele a Secure Boot, a TPM 2.0, továbbá a memóriakövetelmény ellenőrzése.
-Frissíteni is lehet Win.10-ről a "setup.exe" fájl futtatásával (az internetet arra az időre ki kell kapcsolni).

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Stjarna
  • 3 Vendég
  • 110 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 20,348 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!