Ubuntu 11.10 - Letölthető az első béta

Az Ubuntu 11.10 számos újításon és finomításon megy keresztül az előző változathoz képest. Ezek a jelek a 10.04-ben debütáló Unity felhasználói felületen is jól láthatóak.Unity:
Az Unity most már gyengébb grafikus gyorsítást nem támogató videokártyákon is képes lesz futni 2D-s módban.

Gnome:
Természetesen megtalálható lesz klasszikus felületként a Gnome is melyből a 3-as verzió került bele a rendszerbe.

Alkalmazások:
Emellett számos alkalmazás megújult, maga a szoftverközpont is. Alapértelmezett lelevező a Thunderbird lesz, mint arról már korábban beszámoltunk. A GDM helyett a LightDM került használatra mely az Unityhez jobban illő bejelentkezési képernyőt jelent. Közösségi kliensként a Gwibber áll szolgálatba, ami GTK3-as alapra épül és jóval gyorsabb működést biztosít. Biztonségi mentését biztosító alakmazás is helyet kapott mely a Déjà Dup névre hallgat.

Felület:
Felületben is történt némi újítás, Az Unity jóval szebb áttetsző felhasználói felületet képes biztosítani az azt futtatni képes számítógépeken. A felső panelen történt egy apróbb módosítás, már a felhasználói nevünk nem jelenik meg ott hanem egy kis buborék szerű menüben érhetjük el személyes beállításainkat. A kikapcsoló gomb is bővült néhány konfigurációt biztosító menüponttal.

További információ és letöltés az Ubuntu hivatalos honlapjáról érhető el.
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 4 Vendég
  • 245 Tagok ma
  • 1 Szülinapos
  • 19,467 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!