Windows 8 - Windows 8 és a Multi-Core támogatás

A több processzormag bizonyos feladatokat hatékonyabban és gyorsabban képes elvégezni, de ez csak abban az esetben működik, ha a programot úgy tervezték, hogy kezelje a több processzormaggal rendelkező processzorokat is.


Ha ez nem támogatott az adott alkalmazásnál, akkor csak annyi magot fog felhasználni a program futtatásakor, amennyit az támogat! Tehát, hiába van például 6 magos processzorunk, ha az adott alkalmazás csak két magot támogat!

Mint köztudott már a Windows 7 operációs rendszert is a mai többmagos processzorokhoz tervezték. A Windows 7 összes 32 bites verziója akár 32 processzormagot, míg a 64 bites verzió akár 256 processzormagot is támogat.

A többmagos processzoroknak a játékoknál van a legnagyobb haszna, hiszen egyre több játékgyártó kezdi felismerni, hogy szükség van a többmagos processzorok támogatására is és játékaikat már ez alapján készítik!

A Windows 8-nél és a Windows 7-nél a gyorsabb indulást, leállást és hibernálást is segítik a többmagos processzorok, tehát a rendszer felismeri a processzorunkban rejlő több magot, akkor használja is azt az operációs rendszer indításánál, leállításánál és hibernálásánál!

A Windows 8 továbbfejlesztésének köszönhetően a rendszer hibernálása, amely során a rendszer elmenti a nyitott dokumentumokat és programokat a merevlemezre, majd kikapcsolja a számítógépet és a Windows egy energiatakarékos állapota közül, akár 30-70 %-kal is gyorsabb lehet, mint a Windows 7 esetében.

A Windows 8-nál a feladatkezelő nagymértékben fejlődött és jobban kihasználja a jelenlegi és jövőbeni többmagos technológiát. Az új feladatkezelő képes kezelni akár 160 logikai magot is egyszerre, ami a Windows 7 esetében nem mondható el.

A Windows 7 egy nagyszerű operációs rendszer, de a Windows 8-ban olyan mértékű fejlődés látható, amely sokakat csábít (még ha a Kezdőképernyőtől el is tekintünk) és sokan az egyetlen igazi változást a Windows 7 és a Windows 8 között a Metro felületben látják, de a sebesség, a teljesítmény és a jobb kezelés is ugyanolyan fontos változások, arról nem beszélve, hogy ezek a tulajdonságok a végleges verzióig még javulnak is!
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 5

Infinity, bizmark6, Goodfather, Szabcsi, tuske70
  • 10 Vendég
  • 146 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 18,557 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!