Az Ubuntuk automatikusan törölni fogják a Java-t

Ennek oka érthető, hiszen két disztribúció megjelenése között huzamosabb idő telik el úgy hogy az esedékes letölthető csomagot az archívumban nem frissítik, sőt a régebbi disztribúcióknál előfordul, hogy erre egyáltalán nem kerül sor. Ezért is szánta el magát az Oracle arra, hogy többé ezt ne történjen meg.


A Cononcial cég, az Ubuntu projekt vezetője, letiltotta az Oracle Java böngésző beépülőjét minden Ubuntu rendszeren és hamarosan eltávolítja az összes említett csomagot az archívumukból. Az elavult Java szoftverek nagy fenyegetés jelenthetnek, mivel azokon keresztül exploitok fertőzhetik meg a rendszert. De mivel már jó pár felhasználó számítógépén telepítették a csomagokat így szükség van azoknak is az eltávolítására.

Erre úgy fog sor kerülni, hogy mikor a felhasználók legközelebb frissítik a rendszerüket az automatikusan törölni fogja a gépről a Java-t is. Nem az Ubuntu az első aki ezt a módszer használta, hasonló előfordult már az Apple és Google mobil operációs rendszereinél is. Azt még pontosan nem tudni hogy erre ténylegesen mikor kerül sor, de a böngésző plugin letiltása frissítéstkor már most megtörténhet.

Felmerülhet a kérdés, hogy mihez kezdjen az akinek a Java létfontosságú és mindenképpen használni akarja?
Mivel szó sincs teljes kitiltásról és a Java továbbra is elérhető az összes disztribúcióra, így az letölthető az Oracle honlapjáról, vagy akár használhat valamilyen Java alternatívát is.
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 5 Vendég
  • 240 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,448 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!