Torrent - A torrentezés és a portok kezelése (Videóval)

Az utorrent alkalmazás és a portok helyes beállítása: Bemész az utorrentben a Beállítások/Kapcsolatnál megnézed melyik porton kommunikál a program, kimásolod a vágólapra. A Véletlen port minden indításnál elől vedd ki a pipát!


Megnyitod a Vezérlőpult/Windows tűzfal majd a baloldalon a Speciális beállításokra kattintasz, majd azon belül először a bemenő szabályokra mész és létrehozol egy új szabályt! A megjelenő ablakban a portot jelölöd be, majd nyomsz egy Továbbot! Ezután bejelölöd a TCP protokollt és az adott helyi portnál megadod az utorrentben látott portot Pl: 32900 és engedélyezed a kapcsolatot a következő lapon! /ld. felső képet/ A névhez pedig megadsz valamit, mindegy!

Ezután újra a bemenő szabályokra mész és létrehozol egy új szabályt! A megjelenő ablakban a portot jelölöd be, majd nyomsz egy Tovább-ot! Ezúttal bejelölöd az UDP protokollt és az adott helyi portnál ismét megadod az utorrentben látott portot Pl: 32900 és engedélyezed a kapcsolatot a következő lapon! A névhez pedig megadsz valamit, mindegy! De ne ugyanazt mint az előzőnél! (a képen látható, hogy 32900/1 és 32900/2-t adtam meg, így tudom melyik port van nyitva!

A kimenő szabályoknál is ugyanígy járj el és így már a kimenő és a bemenő forgalom is szabadon mozoghat azon a porton, amit csak az utorrent fog használni!

A beállítások tesztelését a Beállítások/Beállítás kalauz segítségével tudod elvégezni.

Az utorrentben a DHT-t (Beállítások/Bittorrent/DHT) nyugodtan bekapcsolva hagyhatod, mert ha az oldal ahonnan töltesz támogatja, akkor rendben van, ha nem, akkor meg nincs probléma vele.

A beállításokhoz megfelelő vizuális segítséget biztosító videó Bazso jóvoltából készült.

Köszönjük a témában Kori segítségét is.

Forrás: windowsmix.com

Videót készítette: Bazso
Csevegés (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mesant · 8 év
A windowsmix.com cikkében lévő hozzászólásokból a routerekkel konfigurálásával kapcsolatban is tájékozódhattok! Wink
Driver · 8 év
Jó lett! Grin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (5)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!