Windows 8 - Kilenc változatban lesz kapható a Windows 8?

A közelmúltban lehetett hallani arról, hogy a Microsoft csak három változatban adja rendelkezésre a végfelhasználónak a Windows 8-at, amely három verzió a Professional, Enterprise és Ultimate verziókat takarta!

Árulkodó registry bejegyzés

Az akkori pletykák szerint a Professional lett volna az otthoni felhasználóknak készítve, míg az Ultimate változatot csak előtelepítve erősebb gépekre bocsátották volna rendelkezésre! Az Enterprise változatot pedig a cégek vehették volna használatba!

Azonban, a registry bejegyzés szerint nemhogy kevesebb változat készül, hanem még plusz változatok közül is választhatunk! Az Windows 7-ben megtapasztalt változatokon túl (Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise, Ultimate) újdonság lesz az ARM verzió és a Professional Plus változat megjelenése!

Az ARM verzió, mint ahogy az a nevében is benne van az ARM processzorokkal szerelt gépeket fogja támogatni, a Professional Plus, pedig feltehetően a "sima" Professional verziónál egy kicsivel több szolgáltatást fog kínálni használójának.

Az ARM verzió esetében felvetődik a kérdés, hogyha külön ARM verzió is kapható lesz, külön táblagépekre és egyéb ARM processzort használó eszközre, akkor a Windows 8 Consumer Preview változatában miért található meg a Start képernyő?

Lehet, hogy Metro kezdőképernyő csak az ARM verzióban lesz csak megtalálható és a Windows 8 egyéb kiadásaiban nem találkozunk vele? Ha igen, akkor a Developer és a Consumer Preview változatokba csak tesztelési céllal került bele? Mindenesetre különös.

Tisztánlátás végett a Windows 8 kiadások:
-Windows 8 Enterprise Edition
-Windows 8 Eval Enterprise Edition
-Windows 8 Home Basic Edition
-Windows 8 Home Premium Edition
-Windows 8 ARM Edition
-Windows 8 Professional Edition
-Windows 8 Professional Plus Edition
-Windows 8 Starter Edition
-Windows 8 Ultimate Edition
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Attila · 9 év
Szia Kori! Köszi az infót!
Szép napot kívánok!
Attila
Wink

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

sergei24
  • 9 Vendég
  • 108 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,342 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!