Linux - Megjelent a Puppy Linux 5.3.3 "Slacko"

Néhány szó a Puppy Linuxról:

Ez a linux disztribúció Ausztráliából gyökerezik, JWM ill. Openbox asztali környezetet használ. Legnagyobb előnye a Puppynak -amellett, hogy természetesen teljesen nyílt és ingyenes-, hogy rendkívül kis méretű, de ennek ellenére teljes funkcionalitással bíró operációs rendszer, emellett a készítők a könnyű használhatóságra is nagy hangsúlyt fektettek.

Kifejezetten ajánlott a használata régebbi számítógépeken, ugyanis a hardware igénye igencsak csekély. Szintén komoly fegyvertény, hogy amennyiben egy gép minimum 128 vagy 256 MB RAM-mal működik, disztribúciótól függően az egész operációs rendszer, valamint a rajta futtatott programok a RAM memóriából futhatnak, ezzel lehetővé téve, hogy azt az eszközt eltávolítsuk, amelyről betöltöttük (bootoltuk) a rendszert, ez azt is jelenti, hogy minden alkalmazás egy szempillantás alatt indul.

Van még egy csak Puppyra jellemző tulajdonság, nevezetesen az, hogy egyszer írható CD-re is dolgozhatunk, ez azt jelenti, hogy a Puppy automatikusan észleli a fájlrendszerben bekövetkezett változásokat, és ezeket felírja a CD-re, ezáltal adatokat, és alkalmazásokat adhatunk hozzá.Nézzük a Puppy 5.3.3 "Slacko" újdonságait:

-3.1.10-es linux kernelre épül
-Netboot verzió(PAE), lehetővé teszi az operációs rendszer LAN-on keresztüli bootolását.
-ISO fájl, SCSI boot támogatással
-Csomagkezelő (Puppy Package Manager)txz ill tgz támogatással, amellyel kezelni tudják a Slackware, Slacky és Salix-ból származó csomagokat
-Számos audió és videó formátum támogatása
-Többféle 3G modem ill. vezeték nélküli eszköz natív támogatása,
-Java Runtime Environment
-Samba 3.5.4
-Samba-TNG
-Gnumeric
-Abiword
-SeaMonkey 2.9.1-es alapértelmezett böngésző e-mail klienssel
-További rendelkezésre álló, telepíthető böngészők: Opera, Mozilla Firefox, Chromium, Netsurf, Dillo
-LibreOffice 3.5.3 Irodai programcsomag

Ha az új Puppy Linux elnyerte a tetszéseteket akkor, az alábbi helyről tölthetitek le, a telepítőfájl mérete mindössze 115,2 MB:

Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

hzqatti, Vivid
  • 7 Vendég
  • 243 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,448 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!