Windows 8 - Viszlát Aero?

A Windows felhasználói felülete mindig is az egyik legfontosabb változások közé tartozott, a Windows 8-ban főleg erre esett a hangsúly a Metro kifejlesztésével, de a hagyományos asztalt illetően is terveznek még kisebb változásokat.

A Microsoft blogján úgy akarja megértetni a felhasználókkal döntéseit, hogy végig kalózul minket történetén.


Az első Windowsban került alkalmazásra a grafikus felhasználói felület, de még erősen DOS alapú volt. Ezt a Windows 3.0 és 3.1 követte, amelyben a felhasználói felület sokat változott, nem is beszélve a Windows 95-öt amivel létrejött a megszokott Windows kinézet. Az ezt követő rendszereket már mind jól ismerjük.


A legközelebbi nagyobb változást a Windows XP új megjelenése és start menüje hozta, majd 2007-ben a Windows Vista amely egy teljesen új élmény, az Aero Glass felület debütált. Majd jött a Windows 7 az új tálcával.

A Winodws 8 tervezését már 2009 közepén elkezdték, és néhány célt tűztek ki a termékkel kapcsolatban. Ilyen például a felhasználói fiókok online elérése, valamint a hordozható számítógépek támogatásának növelése. De talán a legfontosabb, hogy a tevékenységek középpontjai az emberek és nem a fájlok.


A Windows 8 Metro felhasználó felülete már közel kész, de az asztalt is hozzá szeretnék igazítani a Metro megjelenéshez. A felhasználói felület könnyedebb és egyszerűbb lesz, mondta Jansen Harris a Windows 8 User Experience team egyik igazgatója. A Windows 7-hez hasonlóan a Windows 8 is fekete szöveget fog használni, világos felületen. Az átlátszóságot és a tükröződéseket eltávolították, a sarkok lekerekítéseit megszüntették, valamint a gombokról is minden ragyogási effektust eltávolítottak. Az alap szín a fehér lesz, ami egy még könnyedebb kinézetet varázsol. Lényegében tehát minden megváltozott.

Ezen változások egyik fő oka, hogy így a hordozható számítógépeken és táblagépeken jóval gyorsabb működést tudnak elérni, valamint az akkumulátoridő is jelentősen megnőhet.

Harris szintén megemlítette, hogy a június elején megjelenő Release Previewban ezek közül jó néhány már szerepleni fog, de van ami csak a végleges változatban lesz megtalálható.
Hozzászólások megtekintése (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DrFantastiK · 9 év
Mekkora marhasagok !!!

pont attol lessz gyorsabb a windows hogy a lekerekitett gombok hehyett szogletest tettek be <<<< ezek lassan telyesen megorulnek az ocsmany szar metrojukall !!!!!!Thumbs downTongue
Mesant · 9 év
Ezzel már azt sem lehet letagadni, h valami lökött dizájner kezébe került a Nyolcas, az lesz a vége, hogy a kutyának sem fog kelleni és mindenki inkább a Hetest fogja használni, velem együtt. Lehet h ez tableten jól mutat, de több a PC , a noti, a neti mint a tablet.
DrFantastiK · 9 év
@Mesant :: nem mutat ez a Metro jol meg egy tableten sem ,, Thumbs down nehany kocka es tele az egesz 'desktop'. Lasd az ocsmany WindowsPhone design. >> az se kell senkinek sem !!!!!LOL asztali gepen ongyilkos otlet ilyen idiota autista pocseksag eroltetese ! ! ! !Pfft
Abba meg bele lehet eggyezni hogy az atlatszo-nak kinezo ablakoknak nem sok ertelme van, mert nem segit a felhasznalonak semmit !! de full szogletes gombokat visszahozni 1983-bol = elmebetegseg.
valahol · 9 év
Én maradok a 7-esnél,nagyon megvagyok elégedve vele.Olvastam sok emberke véleményét,akik kipróbálták már a 8-ast,és nagyon sokan negativan értékelték. Lehet,hogy nagy bukta lessz.... Mindenesetre,maradok a 7esnél,és ha olyan időálló lessz,mint az XP,akkor bizom benne,idővel majd csak lessz 1 "normális" oprendszer. Smile
Joco1114 · 8 év
Kedves cikkíró! A sok elütést, helyesírási hibát nem lenne szabad publikálni a cikkben. Nézzétek át előtte, hiszen ez egy egészen igényes oldal...

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (1)100 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

nyugodtember, kopasz1979, BlueEyes
  • 7 Vendég
  • 243 Tagok ma
  • 1 Szülinapos
  • 19,467 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!