Windows 8 - Build 9200 mint RTM?

Sajnos csak találgatás az amit, jelen helyzetben mondani lehet, hiszen minden forrás ami eddig kiváló támaszpontokat nyújtott, most kicsit ellentmondanak egymásnak.


A Win8China szerint a Windows 8 build 9200.16384.WIN8_RTM.120725-1247 lett a végleges rendszer, amiből egyébként kiszivárogott egy bejelentkezési képernyő kép is.

Azonban a WinUnleaked fórumán Canouna szerint ez egy Windows 9 Build és a Build listájában is így jelölte meg.

A kérdés az, hogy miért ugornának hirtelen kétszer is a Build verziók között? Az utolsó sorozatban haladó build a 8523-as volt majd egy ugrás 8888-ra, ami az RTM verziónál nem szokatlan már Windows 7 esetében is megtörtént. Viszont ami meglepő az újabb ugrás 9200-ra. Legfőképp ez azért érdekes mert a 8888 összeállításához képest már másnap elkészítették a 9200-at.

Persze található értelem a dologban, hiszen lehet, hogy a 8888-at elutasították mint végleges rendszert mivel kifogásoltak benne egy-két dolgot és lehet hogy a build számot is. Ha belegondolunk, egy Service Pack, 1-el növel a build számon és lehet, hogy ezt kifogásolták a fejesek. A másik lehetséges ok a következő, a Windows Vista 6.0 build 6000 volt, majd a Windows 7 6.1 Build 7600, vagyis 1600 a különbség a build számok között, így logikus lenne a 9200.

Sajnos csak ennyi az amit mondani tudunk, mindenesetre augusztus első hetén ahogy azt már a Microsoft ígérte, be kell, hogy jelentsék a Windows 8 elkészültét, így kiderül melyik is lesz a végleges rendszer.

Szóljatok hozzá a cikkhez, és mondjátok el véleményeteket a hírrel kapcsolatban! Smile

A cikket szerkesztette: Driv3r
Hozzászólások megtekintése (eddig 7 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
alonzo · 8 év
Engemet is érdekelne mert az égadta világon semmi jelentősége nincs . Csak annyira érdekes,hogy az emelkedő számok azt jelzik,mikor mennyi hibát javítottak ki benne..magyarán rengeteg benne a hiba.
Nemsokára kiadják az OP rendszert de csak az újonan vett gépeken fog menni mert Windows 8-as drivert a kezemen megtudom számolni mennyi van. Rosszabb az arány mint anno a Vistánál. És nekünk nem jut más ha használni akarjuk a Windows 7-es drivert telepítjük fel ami ugye nem mindegy. Nagy bukás az egész a vállalatok nem hinném hogy átállnának a jól bevált Win 7. után.
Driver · 8 év
@Béla, Nyilán számunkra nagy jelentősége nincs, csak annyiból, hogy elkészült-e a rendszer és mi a végleges verzió.

@Alonzo, A Build szám ugrások nem feltétlen jelzik, hogy a rendszerben sok a hiba, szerintem itt szimplán esztétikai okokról van szó (nem értem minek), ha megnézed a build listát akkor láthatod, hogy az RTM fázisban többségében szabályosan növekszik. Nyilván a fejlesztők nem őrültek meg, és nem egy napot hagytak a dolgok kijavítására.

A driverek helyzete pedig közel sem olyan kaotikus mint anno a Vistánál, hiszen ott egy teljesen új kernel megszületéséről volt szó, itt pedig erről szó sincs, ugyan azt az ágat képviseli. Másrészről éppen az RTM fázisba lépés után fogják a rendszert kiküldeni a gyártók irányába, hogy elkészítsék az új illesztőprogramokat. Nyilván az ő kötelességük lenne, hogy a termékeikhez elkészítsék a legújabb drivert és ezért ők a hibásak ha nem teszik.

Az pedig egyértelmű, hogy vállalatok már nem fognak átállni, hiszen miért is tennék? A Windows 7 tökéletes asztali környezetre, nem lenne értelme pénzt kidobni hiszen még rengeteg idő van hátra a rendszer támogatásából.
tothjani · 8 év
Hát szerintem a WIN 8 inkább a hardvergyártókról szól. Ma már a játékosok konzolon játszanak, a média fájlokat a TV-k is lejátsszák.
Így a számítógépet már elég 5-10 évente cserélni de akkor sok gyár megszűnik és vele sok munkahely.
Ezért kitalálták hogy alakítsuk át a hardvert, érintőképernyő, táblagépek, és később dohányzóasztalba épített táblák, ahol az ember a reggeli kávé mellett átfutja a híreket, vagy cseveg az ismerősökkel. Ez így megint kicsit felpörgeti a hardver piacot és talán a jobbak túlélik.
Ha belegondolok a Commodore-on 1 Op rendszer volt de évekig működött hibátlanul . Smile
Driver · 8 év
Ezzel mondjuk teljesen egyet kell érteni, mivel a konzolok már tényleg visszafogják a fejlődést a játékok terén. Igazán jöhetne egy generáció váltás, bár ez engem különösebben nem érdekelne, mert sosem volt konzolom és nem is tervezem, hogy lesz. Olyan szempontból viszont tényleg nem ártana, hogy jöjjön egy kis fejlődés.

"Hát szerintem a WIN 8 inkább a hardvergyártókról szól." -Ez szerintem viszont igaz, hiszen a táblagép piacban ez hatalmas fejlődést jelenthet.

Visszatérve a konzolos dologra, szerintem az USA-ra jellemző amit tothjani mond, leginkább a fiatalabb generációkra, ahol is a szülő mondjuk karácsonyi ajándéknak konzolt vesz a gyereknek, hiszen úgy van vele, hogy olcsó és egyszerű, nem kell vele bajlódni, hosszú távon is jó. Nyilván nincs is nagy tudásuk a számítástechnikát illetően, ezért nem is gondolnak mondjuk egy PC-re, főleg az ott divatos Apple termékek miatt sem. Ezzel természetesen mi járunk rosszul...

Például:
Driver · 8 év
Kétlem, hogy kevésbé vinnék hiszen már ott a kinect is, valamint a Wii is elég nagy népszerűségnek örvend...
Mesant · 8 év
Nem tudni, hogy a build-ek számjelzése milyen konkrét beavatkozásokat (értsd integrált modul, vagy annak fejlesztése, vagy javítása, bugok javítása, stb ) takar, ezért nehéz kitalálni miről is lehet szó. Mindig az volt a gyanúm, hogy mielőtt kiadnának egy új Windows-t, még teletömik mindenféle haszontalan vacakkal (majdnem szart akartam mondani Grin ). Azt se felejtsük el, hogy annyi részegységből tevődik össze egy operációs rendszer, hogy bármelyik része, javul, frissül, módosul, az nem feltétlenül jelenik meg a build számában. Ebben például eddig egyedül a Opera Team volt következetes.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)50 %
Nagyon jó (1)50 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 6

enricopragai, nagyrobe, melyon, Andorka Alex, Gabesz57, Valentin50
  • 13 Vendég
  • 179 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 18,557 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!