Windows Live Essentials 2012

Az új Windows Live Essentials 2012, nem hozott olyan sok újítást mint ahogy azt már megszokhattuk. A csomag tartalma a megszokott tehát a Messenger, Mail, Writer, Családbiztonság (csak Windows 7), Outlook Connector (Office 2007 és 2010 esetén), Fotótóár és Movie Maker, valamint a Skydrive amely a Windows Live Mesh szerepét vette át.


Azonban jelentősebb újítást nem nagyon találni a csomagban, leszámítva a Fotótárat és a Movie Makert, a többi alkalmazás kiköpött mása az előző verziónak.

Movie Maker


A Movie Maker kibővült pár hasznos funkcióval mint a videó stabilizáció, amellyel a túl imbolygósra sikeredett videókat korrigálhatjuk.


Másik újítás a videó alatti zenét érinti. Sokszor előfordul, hogy a videó alatti zene miatt a videómegosztó törli azt szerzői jogok megsértése miatt. Éppen ezért a Movie Maker együttműködik az AudioMicro, Free Music Archive és a Vimeo Music Store-al, ami nem csak segít megtalálni a megfelelő zenét a videóhoz, hanem rendelkezik a megfelelő jogokkal is.De nem csak ez az egyetlen újítás a háttérzenét illetően, mivel annak hangereje szabályozható lesz a videó tartalmához, valamint annak hossza is. Ezen felül a narráció is lehetséges az új Movie Makerrel, mivel adtak hozzá egy harmadik hangsávot is, így lehetséges az eredeti hangok, a háttérzene és narráció alkalmazása. Ezek kezelésére új gombokat adtak hozzá a kezelőfelülethez.


Ezzel még nem ért véget az újítások sora, egy kis újítás található meg a feliratok terén is. Ugyanis előfordulhat hogy a szöveg színe egyszerűen beleolvad a videó hátterébe így kevésbé olvasható jól. Mostantól ez sem gond hiszen a szöveg körül alkalmazhatunk kontúrozást, hogy az ne vesszen bele a videóba.

Végül a H.264 videoformátum lett az alapértelmezett, amely már videokamerák és videómegosztókon is elég elterjedté vált.

Fotótár


A Fotótár is rendelkezik pár újítással elődjéhez képest, mint az Autokollázs, melyhez legalább 7 képre van szükség és azok alapján készít egyet.

A Fotótárból és a Movie Makerből már lehetőség lesz videókat megosztani a Vimeo-ra amely a Microsoft egyik új partnere lett.

Windows Live Essentials 2012 letöltése (webes telepítő):


Forrás: The Windows Blog
Csevegés (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!