AMD - Kénytelen volt elküldeni dolgozói 15 százalékát az AMD

Az AMD sajtóközleményében az áll, hogy a jelenlegi 2012-es utolsó negyedévben a vállalat megválik munkaerejének 15 százalékától, amellyel így egy egyszeri 80 millió dolláros költséget tudnak megtakarítani.


Az AMD a lépést kényszerűségből kellett, hogy elkövesse, mivel a vállalat szénája nem áll túlságosan jól mostanában. A közleményből kiderül, hogy a harmadik negyedévben a 2012-es év vesztesége eddig 157 millió dollárra rúgott!

Rory Read, az AMD jelenlegi elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a probléma oka az általános PC-eladások visszaesése volt. "A PC-ipar egy ideje igen jelentős változásokon megy keresztül, amely hatással van mind a teljes szektorra, mind pedig az AMD-re." - mondta Read. "Egyértelmű, hogy a tendenciákon tudtunk volna alakítani, azonban az ipar sokkal gyorsabb változásokon esik keresztül, mint ahogy azt reméltük."

Az AMD a közeli jövő nagy reménységét az új Z-60 APU alacsony fogyasztású processzorában látja, amelyet kimondottan a Windows 8-alapú táblagépekhez fejlesztett ki a cég. Az AMD Z-60 APU egy kétmagos, 1 GHz-es, Radeon HD 6250-el szerelt új fejlesztésű processzor, amelynek TDP-je mindössze 4,79 Watt!

Azonban már itt is lemaradásban van az Intelhez képest, hiszen az Intel Z2760-as processzora csak 1,7 Wattot fogyaszt és a gyártástechnológia is 32 nm, (nanométer) az AMD-nél alkalmazott 40 nm-rel szemben! A gyártó szerint a Windows 8-as táblagépek akár 2 hétig képesek működni készenlétben, míg a filmeket kb. 6 órán, a böngészést pedig kb. 7-8 órán keresztül elvezhetjük majd.

Az elbocsátásokkal és a költségmegtakarítással szoros kapcsolatban állhat, hogy a vállalat az évek óta alkalmazott "minden hónapban kiadunk egy új drivert" politikájával felhagyott a nyáron, tehát az akkor mondottak alapján nem csak az időhiány és a túlzottan megfeszített tempó állt a háttérben, hanem a cég már akkor is veszteséges volt, így valószínűleg ez is közrejátszott a nézetek változtatásán.

Én például erősen nehezményeztem, hogy míg az nVidia készített teljes digitális aláírással ellátott drivert Windows 8-hoz, ugyanezt az AMD már nem volt képes megtenni, így az akkor még ASUS HD 4850-es kártyámhoz egyszerűen nem volt megfelelő driver, de mi több a cég már Windows 7 esetében is csak az 5000-es szériájú kártyáktól felfelé támogatja a felhasználóit. (Pedig egy HD 4850-es 1 GB-os videokártya még nem számít elavultnak!)

Ezzel nem csak én voltam így, de sok helyen olvastam, hogy egyszerűen nincs driver a Windows 8-hoz 5000-es széria alatt az AMD-nél (De Windows 7-nél is csak a 12.6-os a legutolsó!), míg az nVidia-t használók már a rendszer MSDN-re való felkerülése óta elérhetik a megfelelő driveket!

Eldöntöttem még nyáron, hogy ha eljön az idő (És persze az anyagi fedezet), akkor az AMD helyett nVidia-ás videokártyát fogok venni, amely igen hamar bekövetkezett, mivel elromlott az alaplapom, így egy kis gépfejlesztésbe kezdtem, amelynek keretében többek között lecseréltem a videokártyámat is.

Mit gondoltok melyik gyártótól vásároltam? Hát persze, hogy az nVidia-tól! (Pedig mindig AMD-s voltam, amely előtte persze Ati néven futott.) Mintha éreztem volna a bajt és menekültem, míg lehet!

Az ASUS-nál maradtam, hiszen az ők mindig jól végzik a dolgukat, legyen az AMD, vagy nVidia! Az nVidia a már-már elavultnak számító kártyákat is támogatja egészen a Geforce 6-os szériáig visszamenőleg, nem csak Windows 7-hez, de már az új rendszerhez a Windows 8-hoz is rendelkezésre áll a felhasználóknak a megfelelő grafikus meghajtó!

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el véleményeteket a hírrel kapcsolatban! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Driver · 9 év
Hát az illesztőprogramok miatt már nem egyszer jártam rosszul, nekem még HD 5850 van és nincs normális Windows 8 driver. Tavaly meg a bugos illesztőprogrammal szenvedtem, amit csak fél év után voltak képesek kijavítani... Sebaj hamarosan úgyis újítani kell nekem is.
NautilusHUN · 9 év
Nekem AMD Radeon HD 4200-as van a notebookomban és gond nélkül fel ment a windows 7-es driver a 8-ra és remekül működik.
nVidiát meg nem hiszem hogy fogok venni mert volt kétszer olyanom és mind a kétszer megfőtt.
raczviktor · 9 év
intel/nvidia a legjobb párosítás, nálam legalább is a tapasztalataim alapján ez az eredmény jött le és ennek az ellenkezőjéről senki sem tud meggyőzni! Smile)))
Driver · 9 év
Nekem pont nem jött be az Intel Nvidia páros, az MSi CX640-emen. Grin

Bár ez inkább a Sandy Bride hibája, mert az Intel és Nvidia oldaláról letölthető driverek nagyon bugosak hozzá, a Windows 8 pedig minden újraindítást követően kikapcsolja a képernyőt, egyszóval használhatatlan....
tomburger · 9 év
Az Ati-s/AMD-s kártyák rosszak! Nekem radeon HD Agp-s kártyám van, de Windows 7 alatt mindig kékhalált kapok, szinte minden második indításnál. Viszont Xp alatt tökéletes.
Egyedüli ok ami miatt nem váltok Nvidia-ra, hogy nincs belőle Agp-s, ami tudná a DirectX 10-et és a legtöbbhöz nincs is Windows 7 driver tudtommal (Agp-sről beszélek)Sick.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)50 %
Nagyon jó (1)50 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Petiapu
  • 4 Vendég
  • 133 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!