Firefox - Megjelent a Mozilla Firefox 17 végleges változata

Az új verzió nem mást kapott mint egy Social API-t, azaz beépülőt mely lényegében megjeleníti a Facebook Chat-et valamint az onnan kapott üzeneteket, értesítéseket és jelöléseket.


E mellet ez egy ESR verzió ami azt jelenti, hogy hosszú támogatást élvez (legutóbbi ilyen verzió a 10-es volt), ami főként cégek, vállalatok számára hasznos. Ezzel viszont a korábbi ESR támogatás véget is ért és ez vette át a helyét.

A Social API-t a Facebook már készített is a Firefox-hoz, amit az range'>itt megtalálható link útján aktiválhatunk, alapértelmezésben természetesen nincs bekapcsolva, hisz nem mindenkinek van rá igénye. A "Messenger for Facebook" lényegében tartalmazza a lényegesebb Facebook funkciókat, így mindig megjelenik a chat sáv bármilyen oldalon is böngészünk, valamint az értesítésekről üzenetekről is felkérésekről beszámoló ikonok, valamint egy plusz menü ahonnan az adminisztrációs beállításokat találhatjuk meg. Így akár el is tüntethetjük a chat sávját, ha éppen nem kéne.

Elég nagy rá az esély, hogy hamarosan lesz a Twitternek és esetleg a Google+-nak is egy ilyen, vagy ehhez hasonló API-ja.

E mellet számos újítás is van még, ezek közül legtöbb főként a fejlesztők számára jöhet jól, hiszen pl. finomítottak a web konzolon, a hibakeresőn és a fejlesztői eszköztáron is. De több mint 20 teljesítménybeli javításra is lehet számítani.

A Firefox új verziója elérhető akár a Mozilla hivatalos oldaláról, vagy a Firefox gomb, Súgó, A Firefox névjegyén keresztül is ellenőrzi és letölti a böngésző.

range'>Firefox 17 kiadási megjegyzések

A Firefox 17 letölthető a Mozilla honlapjáról ide kattintva:
Hozzászólások megtekintése (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bazso · 8 év
ezt is tudja Smile
Driver · 8 év
Bizony, ezzel én is szeretek játszadozni. Grin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)40 %
Nagyon jó (2)40 %
Jó (1)20 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 4 Vendég
  • 246 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,448 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!