Windows 8 - Telepítési probléma a KB2770917-es frissítéssel

A probléma oka a KB2770917-es frissítés volt, amelyre több felhasználó is panaszkodott, hogy egyszerűen képtelenek feltelepíteni azt a Windows 8-ra, mivel az installálás közben konfigurálási probléma adódik.

Többszöri próbálkozás után azért sikerült egyeseknek...

A felhasználóknak a Windows Update-en rendben megérkeztek a frissítések, a rendszer letöltötte és telepítette is azokat minden gond nélkül, azonban az újraindításnál mikor a rendszer a konfigurálást végezné a folyamat 15 %-nál megszakadt és a frissítést a rendszer így nem tudta elfogadni!

Aki nem tudná, annak fontos tudni, hogy a Windows Vista operációs rendszer óta a frissítések a rendszer által való elfogadásához a telepített frissítéseket konfigurálnia kell. Erre azért van szükség, mivel a frissítésekben található fájlokat, addig nem lehet felülírni a rendszerben található eredeti fájlokéval, amíg azok használatban vannak!

Ez a folyamat két lépcsőben zajlik. Az elsőben a rendszer a frissítések telepítése után újraindítást kér, amely a Windows 8-ban már fejlesztve lett, mivel nem zaklat minket a Windows egy kis ablakban, hogy indítsuk újra a rendszerünket, hiszen erre az új rendszer alatt két napunk van! (Lássuk be, hogy az átlag felhasználók naponta legalább egyszer újraindítják, vagy kikapcsolják a számítógépüket, így ez a megoldás elég jó döntés volt a cég részéről!)

Ebben a folyamatban a konfigurálási folyamat 30 %-os értékig halad, mely érték elérésekor a számítógép automatikusan újraindul. Ekkor a fájlok normális esetben felülíródnak, csakhogy az említett frissítésnél ez 15 %-nál leáll, így a rendszer nem tudja előkészíteni a felülírásra a frissítést, amely így nem is települ értelemszerűen! A rendszer újbóli betöltése előtt a konfigurálás 30 %-tól kezdve tovább folytatódik, amíg el nem jut a 100 %-os értékig, majd betölt a Windows!

A frissítés egyébként több kisebb-nagyobb frissítést is tartalmaz, ezért nagyon valószínű, hogy ezek egybesűrítése egy frissítésbe, néhány felhasználónál nem jól sült el. A Microsoft már tud a problémáról, és dolgoznak a megoldáson, azonban eddig sajnos semmilyen megoldás nem áll a felhasználók rendelkezésére.

Az említett frissítés a Windows Update-en kivül, a Microsoft Letöltőközpontjából is elérhető egyébként innen:
32 bites rendszerekhez: KB2770917
64 bites rendszerekhez: KB2770917

Ha a frissítést Windows telepítőbe integráljuk ez a probléma nem áll fent, így ajánlom az általam készített integrált Windows 8 rendszerek használatát, amely 32 és 64 bites kiadásokban is elérhető a Fórumban, ide kattintva! Smile

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mikeee · 8 év
Nekem második nekifutásra felment.
Kori · 8 év
Nekem speciel rendesen felment, pedig még a tesztfrissítések is fent voltak... Smile

A Novemberi verziókba, pedig bele van integrálva. Smile
tomburger · 8 év
Nekem Windows 7 alatt van viszonylag gyakran gondom a frissítéssel, nem tudom miért, de szinte minden 10.-et kihagyja (átlagban) és azt írja, hogy sikertelen. Nem tudom mitől lehet, de nem is nagyon izgatnak ezek a frissítések, akár nélkülük is meglennék!Smile
FreeMoney · 8 év
nekem is felmegy gond nélkül! Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)66.7 %
Nagyon jó (1)33.3 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

donci4
  • 6 Vendég
  • 101 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,342 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!