Firefox - Letölthető a Firefox 18 bétája, vadonatúj JavaScript motorral

A Firefox 18 már megjelent a béta-csatornán, alig egy héttel a Firefox 17 végleges kiadása után, amelynek alfa változatát az új funkciókkal együtt már a merész Aurora felhasználók csaknem két hónapja élvezhetik. A Firefox 18 most kellőképpen bug-mentessé vált ahhoz, hogy megjelenjen a béta csatornán.


Az új tűzróka legfrissebb tesztverziójának egyik legnagyobb újdonsága, hogy a fejlesztők vadonatúj JavaScript motorral ruházták fel, amelynek hatására a Mozilla szerint a böngésző sebessége jelentősen javul az előző verzióhoz képest. Az új motor egyébként az IonMonkey nevet kapta, mely gyorsabban és hatékonyabb képes feldolgozni a JavaScript-et!

Az újdonságok közül megemlítendő a Mac felhasználók számára nyújtott jobb képi megjelenítés a Retina Display Support megjelenése kapcsán, azonban megint csak ők az egyetlenek, akik előnyt élvezhetnek ezen a ponton.

Ezenkívül, még kiemelendők a WebRTC és W3C Touch szabványok támogatása, CSS Flexbox, hozzáadott újabb HTML5, CSS3, és JavaScript elemek implementálása. Az új verzióban lehetőségünk van a weboldalak nem titkosított tartalmainak letiltására is a HTTPS-es kommunikációk esetében.


A számtalan hiba és teljesítményjavításon kívül, a képek nagyítása és kicsinyítése esetén jobb képminőség, gyorsabb lapok közti váltás és a gyorsabb programindulás is szerepel az újdonságok között. Engem teljesen meggyőztek az új verzió újdonságai és várom a végleges verzió megjelenését, amelyre még több hetet kell várnunk.

Ha addig is kiszeretné valaki próbálni az új verziót, akkor csak egy tipp, hogy ne a Firefox alapértelmezett mappájába (C:\Program Files\Mozilla Firefox) telepítse fel azt, hanem adjon meg mondjuk neki egy külön mappát (pl. C:\Program Files\Mozilla Firefox2) és így mindkét verziót kipróbálhatja gond nélkül. (Persze egyszerre nem tudjuk megnyitni a két verziót)

A Firefox 18 bétája Windows, Mac és Linux rendszerekre letölthető a Mozilla hivatalos oldaláról magyar nyelven innen:


Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 8 év
Ezzel az új motorral érezhető gyorsulás a Firefoxnál! Smile
kyss30 · 8 év
Nem rossz a javulás,de a maxhton3-tól még messze jár mind indulás mint oldalbetőltés!LOL
Tippan · 8 év
az Aurora 19.0a2 van fent és mondhatom, nagyon jó, fejlődik a kedvenc rókánk Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

POGI1
  • 3 Vendég
  • 31 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,444 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!