Windows 8 - Ezeket töltjük le leggyakrabban a Windows Store-ból

Egyelőre nem lehet tudni, mennyinél járhat jelenleg a Windows Store-ból letöltött alkalmazások száma, azonban ez a szám meglehetősen nagy lehet, hiszen a Store-ból több mint 20.000 alkalmazás érhető el jelenleg is, valamint korábban már a Microsoft vezérigazgatója is említést tett rá, hogy ez a szám már meghaladta az 1 milliót is.


A WinAppUpdate által közzétett jelentésben a Windows Store-ból leggyakrabban letöltött alkalmazások listája látható. A lista első helyét talán nem meglepetésre a Skype foglalja el, de ami a legérdekesebb számomra, hogy olyan alkalmazások is találhatóak a listán, melyeket a Microsoft eleve a Windows 8 Kezdőképernyőjére tűzött.

Ezekkel az alkalmazásokkal a frissen telepített rendszer telepítése után, egyből találkozhatnak a Windows 8-at használók. Bár a jelentésből nem derül ki, hogy az elemzés magában foglalja-e az alkalmazások frissítéseinek letöltéseit is, vagy a lista szimplán csak az alap alkalmazások letöltésére vonatkozik.

Tegyük fel, hogy az alkalmazások frissítései nem képezték az elemzés részét, akkor az a helyzet valószínűleg, hogy a felhasználók eltávolították, majd újra telepítették az alkalmazások egy részét. Egyelőre, ezt sajnos nem tudjuk megerősíteni, de cáfolni sem.

Másrészről, ha megfigyeljük a Top 30-as listán csak egy fizetős alkalmazást, a Fruit Ninja-t találjuk, mely az igen előkelő, 9.-ik helyet foglalja el. A Windows Store-ban elérhető alkalmazások közel 90 %-a jelenleg is ingyenes, és alig csak 10 %, melyekért a felhasználóknak fizetniük kell. A fizetős alkalmazások nagy részénél találunk azonban letölthető próbaverziókat is, melyeket megvásárlás előtt kipróbálhatunk kell-e nekünk, vagy nem!

A közzétett táblázatban látható hányan értékeltek egy-egy alkalmazást, mely szám ugyan nem jelzi mennyi is a valós letöltés, de láthatóan nem lehet kevés. Jól látszik, hogy a felhasználók szeretnek alkalmazásokat telepíteni a Windows Store-ból. Én is elárulhatom, hogy nekem is van néhány kedvencem, melyeket letöltök és telepítek! Smile

A felhasználók száma valószínűleg egyre csak növekedni fog, mivel az eladott Windows 8 licencek száma már meghaladta 40 milliót is, amely szám folyamatosan emelkedik.

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
foxtrott · 8 év
jól látom hogy hiányzik az evernote alkalmazás a listából?
Kori · 8 év
Úgy néz ki... Gyorsan távolítsd el és telepíts 1000X, hátha felkerül a következőre... Smile
Driver · 8 év
A Netflix-et csak én nem találom? Már korábban is kerestem de sose talált semmit és most már kíváncsi vagyok, hogy miért.
Kori · 8 év
Ne is keresd, hiszen Magyarországról nem érhető el a Store-ból, viszont ha letöltöd az angol nyelvet, telepíted és átállítod a rendszer nyelvét angolra, a Store kidobja neked... Smile

Üdv Kori
foxtrott · 8 év
csak azért említettem mert az evernote az egyik legkiválóbb jegyzet alkalmazás az összes platformon és operációs rendszeren és folyamatosan megújul, nincs elhanyagolva

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (5)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

mogyoro481
  • 1 Vendég
  • 90 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,342 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!