AMD - Drasztikusan csökkenti chipjeinek szállítását az AMD

Az AMD mostani bejelentése szerint, közel 75 %-kal csökkenti a chipjeinek szállítását, amelytől így jelentős kiadáscsökkentést várnak a cég vezetői. A chipgyártó tehát egyre rosszabb helyzetben van, és egyelőre az alagút végén nem látszik fény.


A Bloomberg információ szerint, az AMD a piacra dobott chipjeinek eladásából közel 500 millió dollárt remélt, de ennek az összegnek csak egy töredékét, mindössze 115 millió dollárt sikerült elkönyvelni. És ez csak a legújabb rossz hír az AMD-nél, hiszen még Októberben bejelentették, hogy megválnak dolgozóik 15 %-tól az év végig.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a Windows-al telepített számítógépek eladásai is 21 %-kal csökkentek, csak az elmúlt négy hétben, mióta a Windows 8 a piacra került. (Persze a csökkenés, a Windows 8 megjelenése előtt is tapasztalható volt.) A nagyobb PC gyártók azonban mind egyetértenek abban, mint pl. a Dell, a Toshiba és a Sony is, hogy a Windows 8-as PC-k eladásai az előrejelzéseknek megfeleltek, vagy legalábbis közel voltak hozzá. Ez alól azonban az Asus kivétel, hiszen ők azt nyilatkozták, hogy az eladások nem túl meggyőzőek jelen pillanatban.

A Windows 8-as PC eladásokban az is jelentősen szerepet játszik, hogy míg a Windows 7 megjelenésekor a PC-k 83 %-a volt Windows 7-el telepített, addig a Windows 8 esetében ez az arány csak 53 %!

Az AMD azonban a Windows 8-as PC-k harcaiban nem szerepel túl sokat, hiszen a nagy számítógép-gyártók eladásra kínált gépei között jellemzően kevés AMD-s chippel rendelkezőt találunk. Ez viszont azt is eredményezheti, hogy ha a Windows 8 sikeres lesz, és több PC kerül eladásra, akkor az AMD részesedése még jobban csökkenhet a piacon, hiszen jellemzően a csökkentésnek köszönhetően, csak a konkurencia chipjeivel szerelt gépek lesznek nagy számban elérhetőek a vásárlók számára.

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 6 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mesant · 8 év
Várható volt, miután az Intel a 2-3 generációs i7/i5/i3 procikkal betört a piacra és tarolt is, mert azok simán nyesik a 64-es rendszereket, úgyhogy az AMD-nek sürgősen fejlesztenie kellene...
Kori · 8 év
Csak sajnos nincs nekik miből... Bár azt üzenik, hogy a 2013.-as év második felére már ismét helyreállnak a cég dolgai...
Mesant · 8 év
Én üzenem, hogy ne panaszkodjanak , mert a grafikus kártyák nagyon jól mennek a piacon!!! Wink
tomburger · 8 év
Ez a videokártyákra is vonatkozik, vagy az alaplapok chipjeire, vagy pontosan mire?
Kori · 8 év
Mivel főleg az AMD processzorokat és videokártyákat készít, illetve ezekhez adja processzorait, így erre vonatkozik a szállítások csökkentése, így a többi gyártó pl. az Asus is kevesebb AMD-s chipet fog kapni...
yakkodori · 8 év
Én speciel nem vagyok hardver szakértő..de pl. az AMD Opteron jónak tűnik hiszen 4 processzor fér rá ami aligha gyenge az összteljesítményt tekintve.

Természetesen Intel párti vagyok, csak gondoltam feldobom a labdát ki mit gondol.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

Valentin50, Anubis-Andromeda
  • 6 Vendég
  • 121 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!