Opera - Elérhetővé vált az Opera 12.12-es hivatalos kiadása

A böngésző legfrissebb kiadása már elérhető a hivatalos kiadási csatornán keresztül, mely javítás a biztonsági rések foltozása mellett, számos stabilitási és egyéb a felhasználók által kifogásolt problémát old meg a böngésző előző 12.11-es, és a 12.12-es RC2-es változataihoz képest.


A felhasználók által jelzett egyik ilyen probléma, a "Személyes adatok törlése" párbeszédpanelen jelentkezett, amely egy új opcióval bővül, és amely helyet kapott a RC2-es változatban, azonban itt a böngészőt használók nehezményezték, hogy a "Delete settings and data for all extensions" opció a panelen alapértelmezésként kijelölt, így a beállítások, az adatok, és az összes kiterjesztés eltávolításra kerül, ha a felhasználó figyelmetlen a személyes adatainak törlése során.


Ezt a problémát a stabil verzióban már orvosolták az Opera fejlesztői, így a funkció alapértelmezésként kikapcsolt állapotban található a panelen. Ezen kívül, ez a panel mostantól tetszőlegesen átméretezhető, így az jobban használható bármekkora képernyőn történő használat esetében is.

Javításra került azon probléma, mellyel a támadóknak az ártó szándékkal létrehozott GIF-fájlok segítségével, a böngésző biztonsági hibája folytán lehetővé vált, a tetszőleges kód futtatása a számítógépen.

A felhasználók jelezték, hogy ha teljes képernyőről visszaváltanak normál nézetre, akkor egyes esetekben az Opera hibásan jelent meg a böngésző következő indítása során. Természetesen, ezt a problémát is sikerült javítani. A fejlesztők emellett a gyorsjavítással számos stabilitási, és egyéb javítást is eszközöltek a felhasználók számára, azonban ezeket külön-külön nem említik.

Az Opera Team felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a számos biztonsági problémát megoldó gyorsjavítás telepítése kifejezetten ajánlott, így amilyen hamar csak lehet, mindenki frissítsen 12.12-es verzióra.

Az Opera 12.12-es kiadása letölthető az Opera hivatalos oldaláról innen:

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 18 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
foxtrott · 8 év
Nem akarok kötekedni az Opera fanokkal, mert jó darabig én is az voltam, de a teljesítménybeli javítások, az oldal renderelési gondokkal, miért nem foglalkoznak eleget? Feladtam a helyesírás ellenőrzési vágyamat... Kikötöttem az IE10-nél és semmi sem tudja überelni teljesítményben, főleg nem az állandóan hibásan működő Chrome.
Kori · 8 év
Ezekre nem nagyon tudok válaszolni, de nem is az Operasokkal kell kötekedned, hiszen ez a fejlesztők dolga a felhasználók nem tehetnek róla. Én Firefoxot és IE10-et (És én is egyre többet Explorerezem, mert tényleg gyors!) használok... A Chrome-ot pedig már említettem, hogy több hete töröltem és ebben az általad említett probléma is szerepet játszott.
foxtrott · 8 év
Persze csak nem akartam a használókat megbántani... A legújabb Firefoxot is teszteltem, és bizony úgy döntöttem hogy még mindig marad az IE... Egyszerűen nem tudják lekörözni teljesítményben, beépülő modulokat se szoktam használni, szóval marad az ie úgy látom. :/
Kori · 8 év
A 10.0.1-es frissítés is dobott rajta egyet, ha már itt tartunk... Smile
Kanosmorgen · 8 év
Sokáig én is operás voltam, de a speed dialon egyszerüen nem hajlandók fejleszteni.. Szépnek szép, de nincsennek fülek mint a FF/Chrome Speed2-ben, ami fölöttébb hasznos. Mindig nézem a frissítéseket, külföldi fórumokon már sokan szóvá tették de egyik fülükön be a másikon meg ki. Sad
Mesant · 8 év
meszikarcsi, Kanosmorgen ebből amit írtatok kiderül, h nem tudjátok kezelni, vagy ne ismeritek eléggé az Operát, ugyanis van benne bővíthető magyar helyesírási szótár és a Speed Dial, azaz a gyorshívó is maximálisan testreszabható,a fülekkel sincs baj lásd a fenti képeket, bár ott csak 3 van, de lehetne 30 is.

Nem nevezném gyorsjavításnak.

i.imgur.com/O05dr.png
foxtrott · 8 év
mesant...én azzal szoktam kezdeni az opera használatot hogy letöltöm az opera magyar nyelvi szótárát, a speed dialt meg nagyon szeretem benne Grin csak a teljesítménnyel van gondom amit az ie 10 hasraütés szerűen az arcomba vág, és hónapok óta csak azt látom hogy totál elrejtett bugokat, átlag felhasználó által nem használt funkciók hibáit javítgatják.....CSAK :/
Mesant · 8 év
meszikarcsi az már más kérdés, abban egyetértek...
Atomgoa · 8 év
@Mesant: Kanosmorgan a speeddialon belüli fülekre gondolt sztem...
Mesant · 8 év
Atomgoa lehet, mert ott nincsenek fülek Shocked
Kanosmorgen · 8 év
Mesant.. A Speed dialon belülire gondotam!!!
Mesant · 8 év
Kanosmorgen fülek nincsenek, nálam momentán 35 oldal "csempéje"" látható, de még kétszer -háromszor ugyanannyit is beletehetnék hátteret megadhatok, nagyítás/kicsinyítés méretét szintén
http://i.imgur.com/fddYZ.jpg
foxtrott · 8 év
a csempék közül már csak az itcafe meg a prohardver hiányzik Grin
Mesant · 8 év
Kartsi olyanokat nem teszek fel Grin Félre ne értsetek én ezzel a böngészővel naponta 10-14 órát dolgozom és semmi bajom nincs vele, a pofámra szabtam, egy két bővítményt használok, 4 emilfiókomat kezeli, témázhatom, ha megunom az előzőt, stb. Nem azért dicsérem hogy mindenki ezt használja, mert jó az a 2% piaci részesedést ezt nem bazgattyák a hekkerek . Ennyi.
Kanosmorgen · 8 év
Mesant Nekem van vagy 75, de az a lényeg hogy meglátod (azaz nem látod meg mert azt érezni kell használat közben) hogy baromi jó dolog. Ugy vannak szétválogatva ahogy akarom, akkorák amekkorának kényelmes. stb.. De csináltam screenshotot. Nézd meg légyszi.
http://kepfeltoltes.hu/view/121219/K_...es.hu_.png
Kanosmorgen · 8 év
Ezt hiányolom az Opera Speed Dialjából.. Sajna baromira elkényelmesedtem, mert ez tényleg hasznos és jó dolog. Ha kicsit az Opera több időt fordítana erre akkor azonnal azt használnám.
Levelezésre régebben Batot, most meg a Win8 alap levelezőjét használom. Nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz megjelenés óta már javítottak rajta sokat
Mesant · 8 év
Kanosmorgen kinek a pap, nekem a lánya Grin
Kanosmorgen · 8 év
Barátnőmnek is Pap a vezeték neve Grin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

isaac
  • 5 Vendég
  • 7 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 19,020 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!