Internet Explorer - Kritikus biztonsági rés az Internet Explorer 8-ban

A sebezhetőségről a FireEye.com számolt be honlapján, mely weblap részletesen leírja a böngésző nyolcas számú verziójában található sebezhetőséget, mellyel a támadóknak lehetőségük nyílik rosszindulatú tartalmat továbbítani a számítógépünkre.


Jó hír, hogy a biztonsági résről már a Microsoft is tud és jelenleg is a probléma megoldásán dolgoznak, mely egyedül csak az Internet Explorer 8-at és így a Windows XP-t érinti. Mind az Internet Explorer 8, és mind pedig a Windows XP számára közeledik a határidő, ugyanis az operációs rendszer támogatását 2014. Április 8.-án a Microsoft megszünteti, és mivel az Internet Explorer nyolcas verziója csak erre a rendszerre (Támogatott rendszerre!) telepíthető, így minkét szoftver egyszerre vonul majd nyugdíjba.

A Windows 7 (Alapértelmezett böngésző az Internet Explorer 8) felhasználókat a rés abban az esetben érinti, ha még mindig nem frissítették a rendszerben alapértelmezetten megtalálható böngészőjüket a legfrissebb 9-es vagy akár az Internet Explorer 10 előzetes változatára.

A Windows 8 felhasználók semmilyen más módon nem veszélyezteti a rés, mivel a rendszer telepítése után alapból az Internet Explorer 10 fogatja őket, így az új rendszert használók megnyugodhatnak.

A probléma megoldásának alternatívájaként a Microsoft már kiadott egy hivatalos biztonsági útmutatót a résről a tegnapi nap folyamán, mely foglalkozik a problémával. A Microsoft tehát azok számára, akiket érint a probléma már kínál megoldást, azonban a cég hamarosan Windows Update-en is közzétesz majd egy javítást a felhasználóknak.

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 3 Vendég
  • 192 Tagok ma
  • 9 Szülinapos
  • 19,101 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!