Firefox - Mozdulatlan hangulatjelek a Firefox 20-ban

Ha böngészünk, az interneten számos olyan weboldallal találkozhatunk, amelyek animált hangulatjeleket használnak, és a felhasználók is előszeretettel veszik igénybe ezt az oldal által nyújtott lehetőséget.


Többek között a mi felhasználóink is igen gyakran használják a hangulatjeleket az oldal Üzenőfalán, vagy pedig a Csevegőben. Az eredetileg smiley-nak nevezett hangulatjelek a Firefox 19, és a Firefox korábbi változataiban még animáltak, vagyis a végtelenségig ugyanazt a képsort játsszák le nekünk. Azonban, a Firefox 20-as verziójától kezdve a böngésző az animációkat (Nemcsak a hangulatjelek animálását, de a képek animálását is!) mozdulatlanul fogja megjeleníteni.

A felhasználók többsége valószínűleg nem tudja, de a Firefox 17-es (Firefox 19-től lefelé) verziójában is lehetősége van a felhasználóknak arra, hogy ha nem szeretnék, hogy a hangulatjelek animációt hajtsanak végre, akkor egyszerűen csak az adott honlapon elég megnyomniuk az "ESC" gombot a billentyűzetükön.

Valószínűleg a Mozilla döntése mögött az állhat, hogy böngésző memória- és processzorhasználatát ennek a funkciónak a kiiktatásával csökkentse, ugyanis a cég szeretné a felhasználók ezen igényét kielégíteni, mivel a böngészővel kapcsolatban ez a leggyakoribb probléma. (Bár sajnos más böngészőknél is tapasztalható manapság, hogy a verziószámok ugrásával egyre nagyobb az "étvágyuk".)

Másrészről meg a felhasználók gyakran tapasztaltak olyan problémát a múltban, melynek következtében a hangulatjelek megjelenése során jelentősen megugrott a processzorhasználat böngészés közben, melyet természetesen a Mozilla fejlesztői rövid időn belül orvosoltak.

Akik szeretnék majd visszahozni az animációkat a böngésző 20-as verziójától kezdve, azoknak rendelkezésére áll egy Firefox-kiegészítő, mellyel könnyedén visszakaphatjuk ezt a funkciót. A kiegészítő neve SuperStop, mely innen tölthető le a Firefox 20-as verzióját tesztelő felhasználók számára: SuperStop

Mint említettem, egyelőre a Firefox 20 még a Nightly csatornán tartózkodik és még jó néhány hét vár ránk mire a böngésző e verziója kiadásra kerül, addig is ne feledjük, hogy még egy vadonatúj JavaScript motor is érkezik a Firefox 18 személyében, mely jelenleg már a béta állapotban van.

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vgyula68 · 8 év
Remek,várjuk nagyon azt a huszast...Grin
Kori · 8 év
Én inkább először a 18-asban debütáló új motort várom, aztán meglátjuk hogy alakul a böngésző teljesítménye... Smile
Kori · 8 év
Ha gondolod, felteheted a stabil verzió mellé egy külön mappát csinálva neki, és így mindkét verziót használhatod:Lehetnek gondok vele, de ezért jó ha fent van a stabil verzió is a gépen. Smile

Üdv Kori
yakkodori · 8 év
Arra kéne valami megoldást találni végre, hogy az Aurora, Nightly és egyéb teszt változatok elfogadják a korábbi addonokat ha nincs kompatibilitási probléma csak verziószám különbözet.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

tradeelek
  • 4 Vendég
  • 37 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,444 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!