Opera - Az adathalászok legfőbb ellensége

A legnépszerűbb böngészők közül, toronymagasan az Opera vizsgázott a legjobban az adathalászat elleni védelemből. Az összehasonlító vizsgálatot az AV-Comparatives végezte el, ez a csapat a vírusvédelmi tesztekben szerzett elévülhetetlen érdemeket.


A vizsgálatban az alábbi verziókat tesztelték:
-Apple Safari 5.1.7
-Google Chrome 23.0
-IE 9
-Mozilla Firefox 17.01.
-Opera 12.11

Sajnos a média nem fordított túl nagy figyelmet az eredményre, pedig az rendkívül beszédes, a konkurensböngészők közül jó néhány elvérzett a megmérettetésen. Íme az eredmény:A csapat a tesztet decemberben, 294 fertőzött oldallal tesztelte, ennek a 94,2%-át az Opera jól felismerte. A vizsgálatot hétköznapi konfigurációval végezték egy 64 bites Windows 7 SP1-et futtató számítógépen. A böngészők a legfrissebb verzióval, és a telepítés utáni alapértelmezett beállításokkal futottak.

Részletes eredmények:

1. Opera - 94,2%
2. Internet Explorer - 82,0%
3. Google Chrome - 72,4%
4. Apple Safari - 65,6%
5. Mozilla Firefox 54,8%

Forrás: AV-comparatives

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile-Mesant
Hozzászólások megtekintése (eddig 19 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mesant · 7 év
Ha viszont a népszerűséget kérdezték volna a felhasználóktól, abban az itt utolsó vezetett volna. Ennyit erről.
Sityuboy · 7 év
Nos igen, sajnos az Opera egy dologra alkalmatlan - amire kitalálták -, böngészésre... Smile
Kori · 7 év
Az biztos Mészi... Hiszen én is Firefoxot használok, mellette pedig csak Internet Explorer van a gépemen, mindkettőt vegyesen használom...

Bár az látható, hogy az Internet Explorer 9 elég jól végzett, jól lett volna ha a vizsgálatban az Internet Explorer 10 is szerepel... De én biztos vagyok benne, hogy az Opera és a Internet Explorer 9 között végzett volna.
Altrix · 7 év
Nem tudom, én speciel hosszú-hosszú évek óta kizárólagosan Operát használok, nem mondom, hogy régen fenékig tejfel volt vele az élet (de ez többnyire a trehány webmesternek volt inkább köszönhető); viszont az erős túlzás, hogy böngészésre alkalmatlan, szerintem legalább olyan jól, ha nem jobban használható, mint bármelyik konkurense.
Ne legyünk a konvenciók rabjai, sokminden változott.
Himalaya · 7 év
Jó ideje használok Operát és kiválóan alkalmas böngészésre (nálam).
Személyes véleményem: eldönthetetlen azon vitatkozni, hogy melyik a legjobb. Egyszer régen egy független, böngészők terén jártas informatikus azt mondta nekem, hogy a böngészők olyanok, mint a vallás. Használja mindenki azt, amelyikben hisz. Egyik sem 100%-os, szinte mindegyiknek van előnye és hátránya is. Én az Operában hiszek kb. 6-7 éve, ezt használom. Ámen! Wink
Mesant · 7 év
Sityuboy egy fura dolog, a böngészők népszerűsége és biztonsága kölcsönhatásban van egymással. Nem tartom nyilván mióta és melyikkel, de én is Operával nyomulok. De hát mint tudjuk tőled, mint szakembertől ez böngészésre alkalmatlan Facepalm
Mesant · 7 év
Kori én is arra tippeltem volna, csak decemberben még a Hetesre nem volt az IE 10 készen.
Mikeee · 7 év
Én kb a 4-es Firefox-tól ff fan vagyok. Használtam már Chrome-ot is, az se rossz, de megszoktam pár alapfunkcióját a ff-nak amit más böngészőkben nem mindig találok, meg már beálíltani is jól betudom így én annál maradok. De tényleg olyan mint a vallás ahogy előttem mondták. Smile
szol77 · 7 év
Nem csodálkozom. Kb 2 hete kipróbáltam újból, hogy milyen is... egy egyszerű weboldalon (origo) vagy 8x megkérdezte, hogy elfogadom-e az adott tanúsítványt... Biztonságos, mert mindent neked kell tudnod.
tothjani · 7 év
Én is a Firefoxot használom, sajnos védeni kell (és lehet is ) mert mindennel kompatibilis így gyakorlatilag nagyon könnyű adathalász programot írni hozzá.
Bár azon csodálkozok hogy az Internet Explorer a 2 hiszen elvileg az a 100%-os böngésző, de gondolom a biztonságot inkább a smart screen szűrőnek köszönheti.
Altrix · 7 év
Ezzel a tanúsítvány problémával én is találkoztam (azt hiszem talán a hvg ill. a távszámla oldalán), ennek nyomós oka van, ugyanis ilyenkor a kiszolgáló nem hitelesített, vagy hiányos tanúsítványt használ, és mivel ezt automatikusan nem tartja megbízhatónak az Opera, rákérdez. Természetesen be lehet állítani, hogy ne kérdezősködjön.
taki21 · 7 év
Üdv mindenkinek az uj évben! Itt a böngészők kapcsán kérdezem, hogy ismeritek vagy valaki használja a Torch öngészőt? 2 hete feltelepitettem -állitólag a Chrome motorjával megy- de a lényeg 3 dedikált gombja van, amelyeket ki és be lehet kapcsolni: 1torrent letöltések, 2.YouTube, 3.azonnali megosztás (share) a iztonsága valószinüleg a Google Chrome szintjén lehet, én a 3 gyors letöltési lehetöség miatt favorizálom lehet érdemes kipróbálni, meggyorsitja a munkát...Smile
WindowsFan · 7 év
Én Internet Explorer 10 Pre-Release-t használok azóta, mióta kijött. Előtte Chrome-ot használtam. Az IE 10 sokkal jobb. Chrome-ban állandóan reklámablakok nyíltak meg, lassítva a böngészést.
Altrix · 7 év
taki21: Igen, voltaképpen a Chromium motorjával megy, mivel az szabad szoftver, egyébként TFeri írt róla egy kis cikket.
Driver · 7 év
WindowsFan, - Erre a legjobb megoldás egy reklámszűrő kiegészítő telepítése (pl. Adblock Plus), ami van Firefoxra illetve Chrome-ra is. De gondolom IE10-re is van, bár én még eddig nem nagyon találtam ilyen jól működőt, ez a legfőbb oka amiért nem is nagyon használom az IE10-et.

kepfeltoltes.hu/130119/adblock_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kyss30 · 7 év
A Maxthon 4 bezzeg megint ki maradt a tesztből szokás szerint!FacepalmNem tudom miért hanyagolják ezt a remek böngészőt állandóan,szerintem ha nem is az első de a második biztos lett volna!! Disappointed
Mesant · 7 év
kyss29 Én tudom hogy jó kis böngésző, csak az eredeti cikkben nem szerepel...
muli790913 · 7 év
Naná hogy jó! A 4-es verzió RC állapotban van és már most ver mindenkit pl html5 test-ben.
Alapból benne van a webm és a h264, sőt mpeg4 és ogg is.Az egérmozdulat támogatása is van akár az operának és Coolnovo-nak. Egy valami nem fér a fejembe a Maxthonnal kapcsolatban, a kompatibilitás módja miért IE9 ha win8 -ra van feltéve?
Egyébként ez a Torch szerintem harmatgyenge, én Collnovo-t ajánlanék inkább, eleve azt a torrent klienst én nem használnám, ki tudja mit hogy csal, így is sok kliens be van tiltva komolyabb oldalakon, még a végén majd nézel ha kidobnak. A Coolnovo-t nagyon jól fejlesztik, chromium alapú de mégis benne van minden html5 kodek, egérmozdulatok, és full win8 kompatibilis is(Metro-s felület)
Anonim felhasználó · 7 év
Az adathalászatról és a "hű de milyen jó az opera e téren" -ről csak annyit, hogy lazán átvertem már e téren, akár a többi böngészőt. Csak Linux és ész kell hozzá. Én nem is sok, mert én sem tartom magam IQ királynak.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 3 Vendég
  • 2 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 19,020 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!