XBOX - 1,4 millió XBOX 360 fogyott el az USA-ban

A Microsoft blogbejegyzésében nem csak azt hangsúlyozza, hogy csak Decemberben végeztek az eladási lista élén, hanem zsinórban 24-szer sikerült ezt az eredményt elérnie a cégnek, mely így igazán szép eredménynek számít.


A tavaly Decemberi hónapban elkönyvelt 1,4 millió darab eladott konzol egyébként a Microsoftnak összességében 1 milliárd 270 millió dolláros bevételt hozott. Azonban nem ez volt az eddigi legnagyobb bevétele a cégnek az XBOX 360-as részlegből, mivel a 2011-es év Decemberében 1,7 millió konzolt sikerült eladni, melyből 1 milliárd 500 millió dolláros bevétele származott a cégnek.

A számok tehát elmaradnak az egy évvel korábbiaktól, de végeredményben nem beszélhetünk drasztikus csökkenésről. Különösen, ha tisztában vagyunk vele, hogy a videojáték-ipar is csökkenő tendenciát mutat manapság csakúgy, mint a PC-ipar.

A Gamesindustry International szerint ugyanis az Egyesült Államokban a játékokból, hardverekből, és kiegészítőkből származó elkönyvelt teljes kiskereskedelmi bevétel 3 milliárd 210 millió dollárt (Itt látható, hogy az eladásokból származó bevételek csaknem felét a Microsoft könyvelte el. Nem semmi.) tett ki 2012 Decemberében, mellyel így az ipar 22 százalékos csökkenést volt hajlandó elszenvedni az egy évvel korábbi számokhoz viszonyítva.

Itt térnék ki a következő XBOX-ra, mely érkezése körül egyre nagyobb találgatások, pletykák folynak. Szerintem nem véletlenül, hiszen a múltkori cikkemben is kitértem arra, hogy előfordulhat, hogy a Microsoft idén elérhetővé teszi a következő konzolját. Ha ez bekövetkezik, az valószínűleg megdobhatja az ipar teljesítményét.

A 2012-es év egészét tekintve, a videojátékokból származó bevétel összesen 13 milliárd 260 millió dolláros bevételt könyvelhetett el magának, amely azonban jóval alacsonyabb a 2011-es évben könyvelt 17 milliárd dolláros bevételhez képest. (A fenti számok nem tartalmazzák a letölthető játékokból származó eladásokat.)

Végezetül nézzük melyek voltak a legsikeresebb XBOX-os játékok a 2012-es évben. Nem meglepő talán, hogy az első helyen az Activision gyártmánya a Call of Duty: Black Ops II végzet, mely 2012 Decemberében és az egész évet tekintve is a legkelendőbb játéknak bizonyult.

A 2012-es év Decemberét tekintve a második helyen a Just Dance 4, a harmadikon pedig a Halo 4 végzett. A negyedik helyet a PC-n is nagy sikert elért Assassin 's Creed III foglalta el, míg az ötödik és hatodik helyet a Madden NFL 13 és a Far Cry 3 szerezte meg.

A teljes év tekintetében pedig sorrendben a második, harmadik, negyedik és ötödik helyen a Madden NFL 13, a Halo 4, az Assassin 's Creed III, és a Just Dance 4 végzett.

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
WindowsFan · 8 év

Idézet

A tavaly Decemberi hónapban elkönyvelt 1,4 millió darab eladott konzol egyébként a Microsoftnak összességében 1 milliárd 270 millió dolláros bevételt hozott.

29.media.tumblr.com/tumblr_lltzgnHi5F1qzib3wo1_400.jpg
Kori · 8 év
Az biztos, hogy nem mennek csődbe... Smile
yakkodori · 8 év
Van miből zsíros kenyeret kenni..lol!
Egyébként sok szempontból jobb az Xbox mint a PS3, nem teljesítményre vagy perifériákra inkább a rá kiadott játékok, a gamepad és pár apróság miatt.

A PS3 inkább az igényes ázsiai játékosok reszortja, az Xbox pedig a dühöngő amcsiké.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 7 Vendég
  • 140 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!