Windows 8 - A New Jersey Egyetem Windows 8-ra és Surface RT-re váltott

Az amerikai egyetem vezetése szerint azért volt könnyebb a döntésük, mert már Seton Hall amúgy is a Redmond által kifejlesztett operációs rendszert használt, így a váltás kifejezetten célszerűnek tűnt, mivel az egyetem már meglévő gépeinek frissítését a Microsoft által nyújtott frissítési promóció keretében a lehető legolcsóbban tudták végrehajtani.


A Seton Hall-i Egyetem ugyanis eddig Samsung Series 7-es laptopokat használt, melyen természetesen Windows 7 operációs rendszer futott, így a Microsoft által 2013. Január 31.-ig biztosított kedvezményes Windows 8-ra való frissítés tűnt, a legköltséghatékonyabb választásnak a vezetőség szempontjából.

A másik oka a váltásnak az volt, hogy a Samsung Series 7 laptopokon lévő Windows 7 rendszeren eléggé korlátozott volt az érintőképernyő kezelés, így az egyetem jobbnak látta, ha a hallgatók egy teljesen érintés-optimalizált platformot tudnak használni.


A TabTimes szerint a New Jersey Egyetem mintegy 450 főállású oktatója, 5.200 hallgatója és 4400 végzőse már meg is kapta a Microsoft táblagépét, a Surface RT-t rajta a Microsoft új operációs rendszerével. Az egyetem döntése igen nagy sikernek számít a Microsoft számára, hiszen őket akár több másik intézmény is követheti, azonban ha még kedvezményesen szeretnének frissíteni a cég új rendszerére sietniük kell mivel, mint fentebb említettem a kedvezményes váltás csak Január 31.-ig érvényes.

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 6 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Lacika58 · 7 év
Ez nekünk csóró magyaroknak hír, de amerikai (Microsoft) szinten csepp a tengerben.
Szeretem a nyolcast, de valljuk be, nem durrant akkorát, mint várták. A gyorsasága tagadhatatlan, de start menüvel én is átlépem a csempés részt. Az érintőképernyő újdonság, de drága, és egy egész napos használatra nem megoldás (filmekben persze jól mutat).
Kori · 7 év
Csakhogy az amit te még nem tudsz, hogy lesz még hasonló hírem... Az érintőképernyője pedig a jövő! Ezt majd te is belátod... Smile Nem véletlenül volt nagy szüksége a Microsoftnak arra, hogy készítsen egy olyan rendszer, amely ezen a téren is megállja a helyét. Az más kérdés, hogy még vannak problémái a rendszernek, de ezt akár már a nyáron érkező Blue is megoldhatja...
barwig87 · 7 év
Én is a 8-ast használom és tényleg nagyon jó a metro felületet meg meg kel szokni ennyi. Ha a start menüt feltenném rá akkor olyan mintha a 7-est haszálnám akkor meg minek tettem fel a 8-ast ?!
Kori · 7 év
Én azt szeretem a Kezdőképernyőben, hogy ott minden alkalmazást, melyet használok egyből indíthatok. (Persze a leggyakrabban használt pár programot letűztem az Asztalra és a tálcára is.) A Start menünél nekem speciel az volt a problémám (Még Windows 7-nél, amikor még arról sem volt fogalmam, hogy a jön a Metro-s interfész) hogy a telepített programok mindig egy mappában voltak, amelyeket lekellet nyitni ahhoz, hogy hozzáférjünk a program indító .exe fájljához.

A Kezdőképernyőnél viszont, - melynek előhozására elég akár a billentyűzetemen megnyomni a Windows gombot - egyből a kiszemelt programot indíthatom, amely még ráadásul gyorsabban is indul, mint a hetesen... (A játékoknál vettem észre, hogy jobban is futnak az új rendszeren)
yakkodori · 7 év
Tényleg a jövő mint a felhő alapúság de amikor már ételt is a felhőből kell koldulni a magyaroknak(akkorra már mindenki oda jut) nem biztos, hogy osztani fogjuk a 2013-s véleményt. Grin

Úgy érzem több reklám szag van az ilyen váltásokban mint szükséglet. Mi olyanra kell nekik egy Win8 amire egy korábbi nem képes.
Anonim felhasználó · 7 év
Én utálom azt a nagy káoszt amit a Windows 8 csempés elrendezése hozott. Listában nekem sokkal át tekinthetőbb akármi. Filmekben tényleg jót mutat az érintő kijelző, de szerintem sem megoldás sok használat esetén az asztal felett állandóan tapogatni egy 24 inch -es monitort. Mondjuk nekem elég hülyén is néz ki ha elképzelem Smile...Egérrel sokkal könnyebb dolgozni.

Meg melyik expert használ már metrós appokat, Win Media Centert...? Mindenre van sokkal jobb megoldás, VLC, XnView, AIMP, TotalCommander... Tapasztaltam, hogy ezek a programok földbe döngölik a Microsoft által fejlesztett programokat. Plusz a többsége még ingyenes is.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

klio, donci4
  • 7 Vendég
  • 191 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 18,853 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!