XBOX - Kiszivárgott az XBOX "Durango" 720 specifikációja

A Microsoft a következő generációs játékkonzolt is a lehető legnagyobb titokban fejleszti. Azonban a tavalyi évben történt szivárgást, most egy újabb követte, melyet a VGLeakz nevű oldal tett közzé oldalán, s mely jó néhány információval szolgál a következő XBOX-ról.


Ha az oldal által közzétett technikai leírás valóban helytálló, akkor a Microsoft a következő XBOX piacra dobásával arra törekszik, hogy mind a saját XBOX 360-as modelljét használó felhasználóit, mind pedig a Sony PlayStation iránt érdeklődőket elcsábítsa a majdan érkező, egyelőre "Durango" kódnéven fejlesztett konzoljára. Nézzük is milyen elemekből fog összeállni a 720-as modell.

Kezdjük mindjárt a gép egyik legfontosabb részével a processzorral. A leírás szerint a "Durango"-ban egy 8 magos 64 bites processzor fog helyet kapni, mely alapértelmezés szerint 1,6 GHz-en lesz képes működni. A nyolc mag két négy magos modulból fog összeállni, melyek külön-külön 2 MB-os L2 cachet (Gyorsítótár) tudhatnak magukénak. Összesen tehát 4 MB L2-es gyorsítótárról beszélhetünk. A magok önálló hardveres utasításszállal rendelkeznek, melyeknek minden szála óránként 2 utasítást fog tudni közölni.

A GPU-ról elmondható, hogy a mai kornak megfelelő DirectX 11.1-es támogatással fog érkezni, mely 800 MHz-en lesz képes ketyegni. A grafikus processzor 12 shader maggal fog rendelkezni, melyek összesen 768 szálat tudnak majd kezelni és maximális kihasználtság mellet, 1.2 trillió lebegő-pontos számítást tudnak majd elvégezni.

Memória tekintetében 8 GB DDR3-at kapunk, mely mintegy 68 GB/s-os teljesítményre képes. Ezenkívül, a konzol beépítve fog tartalmazni 32MB beépített SRAM-ot is, mely 102 GB/s-os sebességet lesz képes nyújtani a leendő vásárlóknak.

A merevlemez még mindig jelen van a következő XBOX-ban, melynek személyében egy 500 GB-os SATA II-es HDD-t fogunk kapni. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a dokumentum szerint, ezt a tárhelyméretet nem lehet majd növelni.

A lehető legnagyobb teljesítmény elérésért a konzol USB 3.0-s portokkal is rendelkezni fog, de emellett kapunk még HDMI 1.4a csatlakozót, WiFi antennát és ami még fontos lehet egy 6x-os Blu-ray meghajtót (50 GB) is. A Kinect pedig állandó jelleggel jelen lesz, így a feltételezések szerint ez már magába a gépbe lesz építve.

Ennek tekintetében tehát egy jóval erősebb és modernebb hardverekkel összeállított konzolt kapunk mely még csak versenytársa sem lehet majd a XBOX 360-as modellnek. Az más kérdés, hogy vajon a Sony milyen teljesítményű konzolt fog a vásárlók részére biztosítani a PlayStation 4 személyében.

Egyes pletykák szerint a Microsoft a 720-as modellről a leplet még Márciusban leránthatja, mások azonban csak a Júniusi időpontot látják reálisnak.

A Microsoft a kiszivárgott információkat -nyilván üzleti okok miatt- nem erősítette meg. (Információink szerint a Sony is készíti a PlayStation 4-et!) Egyelőre tehát nem biztos, hogy valóban a dokumentumban szereplő hardverekből fog-e összeállni a 720-as modell.

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 9 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
yakkodori · 8 év
Aaaz szép! De még ez sem képes kiszámolni egyetlen háziasszony agyának működését sem.. Grin
Driver · 8 év
A Blu-ray olvasónak már tényleg itt az ideje, mert az elég nagy hiányossága a jelenlegi xbox-nak...
Mikeee · 8 év
Ha emiatt esni fognak a bluray lejátszók árai, akkor majd veszek egyet. Várom az új konzolokat, bár pénzem nem lesz rá így maradok a pcnél.
tomburger · 8 év
Én ennyi pénzből már inkább egy jobb PC-t vennék vagy bővíteném a régit, szerintem jobban járnék vele!Wink
Driver · 8 év
Kíváncsi vagyok mennyire fog lemenni a jelenlegi konzolok ára a megjelenés után, most a slim kiadások olyan 50-55 ezer körül vannak, ha lemenne olyan 40 körülire talán egy PS3 még meg is érné (főleg hogy van benne blu-ray is).
Mikeee · 8 év
Mármint úgy gondoltam, hogy blu-ray lejátszót akarok venni....

Ha nem voltam elég egyértelmű.Smile
WindowsFan · 8 év
Blu-Ray nem hiszem, hogy lesz benne, mert az a Sony technológiája és a PlayStation 3-ban használják. Akkor inkább HDDVD legyen.
<SAJÁT vélemény>
Szerintem ideje lenne még márciusban kiadni az új Xboxot, mert a 360-at 2005. májusában mutatták be. Igen, 8 éve. A Sony viszont saját elképzelésem szerint várni fog, mert most adták ki PS3 Super Slim-et.
</SAJÁT vélemény>

És még valami. Egyáltalán nem biztos, hogy 720 lesz a konzol neve. Mivel a 360 a bekapcsológombja körüli körről kapta a nevét (ha mind a 4 játékos játszik, akkor zölden világít ez a 360°-os kör). A PlayStation 4 sem biztos, mert a 4 Japánban egy szerencsétlen szám, ezért valószínűsíthetőbb az ''Orphus'' név.
yakkodori · 8 év
Szerencsétlen szám? Lol, ennek annyi értelme van mint tehenet tisztelni.. xD
Kori · 8 év
Mint tudjuk, az üzlet világában nem foglalkoznak a babonákkal... Ha a vásárlókat jobban csalogatja az XBOX 720, vagy a PlayStation 4 elnevezés, akkor az lesz a termék végleges neve...

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

istvanhorv, Eleinor, samu32
  • 13 Vendég
  • 139 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!