Flash Player - Kritikus gyorsjavítás az Adobe Flash Playerhez

Szerző: Kori
A felfedezett sebezhetőségen keresztül a támadók rosszindulatú Flash kódokat helyeznek el az általuk készített Word dokumentumokban majd várják, hogy a gyanútlan felhasználók letöltsék, majd megnyissák azokat a számítógépeiken.


Mint tudjuk Word dokumentumokat csak a Windows (Office 2013 és korábbi verziói) és a Mac OS X (Office for Mac 2011) operációs rendszert használók futtathatnak számítógépeiket, ezért a felfedezett sebezhetőségen keresztül a támadók csak őket támadhatják. Az Adobe adatai és a felhasználóktól származó visszajelzések alapján a támadók aktívan használták a Flash Playerben található rést, így a cégnél minél előbb hozzáfogtak a rés kiiktatásához.

Ennek eredményeképpen született meg a szoftver gyorsjavítása, melyet azonban a cég a Windows (11.5.502.149) és a Mac OS X rendszereken kívül, az összes támogatott operációs rendszerre kiadott, így a Flash Player javított változata a Linux (11.2.202.262) és Android (11.1.115.36) felhasználóknak is elérhető.

Erősen ajánlott, hogy a lehető leghamarabb frissítsük a Flash Player-t az Adobe oldalán keresztül. A Google Chrome (11.5.31.139) és Internet Explorer 10 (11.3.379.14) felhasználóknak a frissítés automatikusan végbemegy, így nincs szükség semmilyen kézi letöltésre, vagy telepítésre. A Microsoft szinte az Adobe-val egy időben tette elérhetővé a Flash Player frissítését, melyet természetesen alapos tesztelés után bocsájtottak rendelkezésre a Windows 8 felhasználóknak a Windows Update-en keresztül.

Ez nem az első alkalom, hogy a Flash Playerben lévő sebezhetőséget kihasználva a támadók rosszindulatú kódokat juttathatnak a felhasználók számítógépeire, azonban jó látni, hogy az Adobe nem tervezett javításokkal is próbálja megvédeni a felhasználókat.

A Flash Playert legfrissebb változata az Adobe oldaláról innen letölthető:

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 6 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Phoenix · 9 év
Már megint kódok!
Tisztára mint a Windowsnál!Disappointed
Még jó, hogy a flasht eltávolítottam korábban.Grin
Kori · 9 év
A Windows, a Flash és a Java a világ legtámadottabb szoftverei közé tartoznak, így ez nem csoda...

A Flash Player kell pl. a YouTube és a Flash tartalmú weblapok megtekintéséhez. A gyors beavatkozás miatt, jelenleg biztonságban vagyunk, de remélem a következő alkalommal is hasonló gyorsasággal fogja kiadni a friss verziót az Adobe!

De erre lehet majd számítani, mivel a Firefox következő változatában, már minden plugint automatikusan letilt a böngésző, azonban ez alól a Flash Player kivétel lesz.
Phoenix · 9 év
@Kori:Azért ez nem teljesen igaz.
A videók nagy részét meg lehet nézni HTML5-ben is.
yakkodori · 9 év
És amíg nem volt HTML5 addig a kőkorszakban éltél?

postscript: hogy oldod meg, hogy Flash helyett HTML5? Rákényszeríted a youtube csapatára vagy hogy is van ez? Grin
Phoenix · 9 év
@yakkodori: Az oldal alján van, hogy próbálj ki valami újat klikk html5 klikk és próbaverzió engedélyezése és ennyi. Akkor egyébként maradt a flash.
Anonim felhasználó · 9 év
Meterpreter -t máshogy is össze lehet szedniSmile, hiába frissítesz.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

szuper
  • 5 Vendég
  • 199 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 20,900 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!