Windows 8 - Sokkal több lesz a Windows Blue-ban, mint sejtettük

A Windows Blue-ról eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a Microsoft az új operációs rendszeréhez, a Windows 8-hoz kívánja majd kiadni, mint a rendszer első nagy frissítési csomagját, s melyet évente kíván majd a felhasználók rendelkezésére bocsájtani.


Sokan abban is reménykednek, hogy a Blue majd a számtalan javításon felül, remélhetőleg új funkciókat és szolgáltatásokat is hozni fog, és esetleg majd a "Metro" felhasználói-felületet is ráncba szedi vele a Microsoft. Nos, ezek a várakozások még bejöhetnek, de a most felszínre került új információk alapján a Windows Blue sokkal több lesz, mint amire gondoltunk.

Mary Jo Foley a ZDNet.com szerkesztője egy pár nappal ezelőtti cikkében egy magát a névtelenségébe burkoló, ámde megbízható forrásra hivatkozva állítja, hogy a Windows Blue nemcsak a Windows 8 első nagy szervizcsomagját képezi majd, hanem annál jóval átfogóbb, az egész Windows-platformra kiterjedő frissítést fog magába foglalni.

A forrás szerint ugyanis a Windows Blue tartalmazni fogja a Windows 8, a Windows Phone 8, a Windows RT, valamint a Windows Szerver változatának frissítéseit is egy csomagban. Itt azonban még nem ér véget a történet, mivel úgy tűnik, hogy a Blue nemcsak a Windows, a Szerver, és a Phone platformokhoz ígér majd javításokat, hanem azok beépített alkalmazásainak frissítését és továbbfejlesztéseit is magával hozza majd. Pl. a Windows 8-ban található Internet Explorer, Mail, Naptár, Bing, stb. alkalmazások is frissülni fognak, amint a rendszerre felkerül a Windows Blue.

Ezen a ponton még nincs szó semmilyen konkrét új funkcióról vagy szolgáltatásról, mely helyet kaphat a Blue-ban, de arról a névtelen szivárogtató is beszámolt, hogy Redmond a felhasználói-élményt és a platformokat is nagymértékben szeretné javítani. A Blue ezenkívül még tartalmazni fog jó néhány kernel és illesztőprogram frissítést is, amelyek segíthetik az akkumulátorok élettartamának és teljesítményének növelését, de ezenkívül a Windows 8 és a Windows Phone 8 közti kompatibilitást is hívatott lesz majd elősegíteni.

A forrás szerint a Microsoft egyik honlapjáról sem teszi majd letölthetővé a Windows Blue-t, mivel az csakis kizárólag a Windows Store-on keresztül, ingyenesen szerezhető majd be, amelyhez a Windows 8 tulajdonosoknak csak rendszerük érvényes licencére lesz majd szükségük. Ezzel a tervével a Microsoft nyilván a kalózkodást szeretné visszaszorítani. A Windows Blue-t a Microsoft valamikor a nyáron vagy ősszel teszi majd elérhetővé, ezután pedig évente egyszer újabb hasonló "csomag" fog érkezni.

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 16 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mesant · 8 év
Várjuk szeretettel Smile
foxtrott · 8 év
kíváncsian várom mit hoz majd Smile remélem nem csak az appok egyszerűbb frissítése lesz majd mint amik apránként felkerülnek a store-ra amúgy is, hanem egy kicsit izmosabb ráncfelvarrás Grin pl egy kezdőképernyőre kitehető tetszőleges háttérkép nem lenne rossz
dynamis · 8 év
Engem is feszít a kíváncsiság...
Jó lenne, ha az a Metró nem lenne olyan gagyi kinézetű, mint, amilyen...Tongue
Driver · 8 év
Én is várom már, mert azért ráfér a Metro-ra egy kis fejlesztés. Például nagyon remélem, hogy a Windows Phone-ban lévő testre szabhatóságát a kezdőképernyőre átrakják Windows 8-ba is. Mert WP8-ban konkrétan oda rakhatod a csempéket ahova akarod, nem úgy mint Win8-ban...
cobydick · 8 év
Én is pont azért várom, amiért Driv3r. Nagyon remélem hogy a csempék testreszabhatóbbak, méretezhetőbbek lesznek. Mert a mostani elég kötött megoldás. Nameg az asztali változatban sem ártana egy "metrosítás", legalább az ikonok stilizálása. Mondjuk állítólag a tálca már a mostani build-ekben nem átlátszó, tehát ez már fejlődés. Mert így ahogy sokan mondják, nagyon "kétszínű" a rendszer. Ja, és amúgy állítólag a Blue még a fent leírtaktól is több lesz, mert elvileg a Windows Phone-ra írt alkalmazások is futni fognak rajta. Meglátjuk, várós nagyon. Reméljük hamarosan jönnek screenshotok. Smile
yakkodori · 8 év
Több az explorer összeomlás mint anno az XP esetében..ezt kéne javítani végre.
foxtrott · 8 év
nekem is párszor összeomlik de csak tízedmásodpercekre és már frissül is, de facebookal nem fog tudni mit kezdeni mert az mindenhogyan öldösi alkalmanként, a többi weboldallal komolyabb baj nincs
Mikeee · 8 év
Ezért kell tüzes rókát használni (nem telerakni minden sz@rral) és az nem omlik össze annyiszor. Smile
Kori · 8 év

Idézet

Több az explorer összeomlás mint anno az XP esetében..ezt kéne javítani végre.


Én vegyesen használom az IE 10-et a Firefox-al és nem nagyon tapasztalok problémát az Explorernél, nekem nem omladozik... Lehet valamit rosszul csinálok? Smile

Talán, a mostani frissítések hoznak valami javulást számotokra. Smile
foxtrott · 8 év
a facebooknak amióta bejött ez a percről percre funkciója hogy oldalt mutatja ki mihez szólt hozzá mit lájkolt stb tsb ez azóta képes megakasztani a böngészőket, safarit nem tudom azt nem tesztelgettem mostanság, a többi más oldallal szépen boldogul
yakkodori · 8 év
Explorer az egy folyamat a Windows alatt 'explorer.exe" -> windows intéző/ablak kezelő.

Semmi köze sincs a szóban forgó Internet Hexplorer nevű csodához.

Ha bármi olyan történik ami miatt a rendszernek tovább kell gondolkoznia mint fél perc akkor máris jön a Windows hiba jelentő és omlik is össze az egész, a tálca eltűnik, az ablakok amik nyitva voltak bezárulnak és újra indítja az explorer.exe folyamatot(ha szerencsém van).
Driver · 8 év
yakkodori, - Nem tudom, de én kevesebb intéző fagyást tapasztaltam mint mondjuk hetes esetében, persze ott se fordult elő gyakran, SSD meghajtóval csúnya is lenne.
foxtrott · 8 év
nálam meg csak akkor fagyot az intéző amikor nem vártam kicsit egy komolyabb frissítés után és egyből progikat indítgattam, de ez csak pár másodperces jelenség volt
yakkodori · 8 év
Lehet a tűzfalam okozza vagy csak lassú a gépem és úgy megterhelődik hogy jön a hibajelentés mer nem tud várni aztán omlás.

Ugyanez van az Ubuntunál ha gyengébb configon futtatod beryl meg egyéb effektekkel akkor össze omlik aztán telepítheted újra.

A Kubuntuba csak a plazma omlik össze ami ugyanaz mint a Windowsba az explorer.
veghabel · 8 év
Most akkor operációs rendszer vagy szervíz csomag?
robi01 · 8 év
Sztem oprendszer de ha SP1 az sem baj csak jöjjönmáááá Grin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 7 Vendég
  • 245 Tagok ma
  • 1 Szülinapos
  • 19,467 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!