PlayStation 4 - Idén karácsonyra várható a PlayStation 4

Már 6 év telt ez azóta, hogy a PlayStation 3 a piacon van, ami hosszú idő, így végre elérkezett a generációváltás ideje. A bejelentésre egy zártkörű rendezvényen került sor körülbelül 1200 ember előtt.


Bár több mint 2 órás bemutatóról volt szó, sok konkrétumot mégsem tudtunk meg az új konzolról. Az új konzolt egy felturbózott PC-hez hasonlították, 8 magos 32 bites processzorral, növelt teljesítményű PC GPU-val, és 8 GB DDR5-ös rendszer memóriával fog rendelkezni. Külön csak a letöltések vezérlésére használt másodlagos chip is helyet kap majd. Azt azonban, hogy maga a konzol ténylegesen, hogy fog kinézni nem mutatták meg.


E helyett viszont bemutatták az új kontrollert a DualShock 4-et ami rengeteget fejlődött a elődhöz képest. Az új kontrolleren ugyanis helyet kapott egy touch pad és egy fülhallgató csatlakozó. A kontrolleren található lesz egy megosztást lehetővé tevő gomb, és egy fénypanel ami értesíti a játékost és változtatja a színét játék közben. Ez a fénypanel 3 különböző szín között képes váltani és így alkalmas arra, hogy a játékost figyelmét felhívja különböző eseményekre. Mindezek mellet még rendelkezi fog egy 6 tengelyes szenzorral és beépített mikrofonnal.

A PlayStation 4-en futó operációs rendszert illetően nem derült ki sok, mindössze annyi, hogy teljesen újradolgozott felhasználói felülettel fog majd rendelkezni, valamint a szociális hálózatokkal való integráció is helyet kap. E mellet a mobil eszközökkel is képes lesz együtt működni.

A PlayStation 3-as játékok viszont visszafelé natívan nem lesznek kompatibilisek, de a cég ígéri, hogy idővel talál valami megoldást a PS3-as játékok futtatására.

A bemutatón termesztetésen nem maradhatott ki pár kifejezetten már a PlayStation 4-re érkező játék bemutatása és az új grafikai teljesítményről meggyőző videók sem. A konzolra érkező új játékok: Killzone: Shadow Fall, Deep Down, Watch Dogs, Knack, Driveclub, Infamous: Second Son, valamint a Diablo III is érkezik PS3-ra és PS4-re is.

Videó a teljes bemutatóról

A konzol árát még pontosan nem tudni, de találgatások szerint akár 400 dollár körül is alakulhat majd az ára. A megjelenési időről sincs semmi konkrétum, viszont annyi kiderült, hogy idén karácsonyra már szeretnék az új konzolt a boltok polcaira helyezni.

Forrás: TechSpot | The Verge
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 8 év
Ahogy néztem a bemutatót, nekem nagyon ismerősek voltak az új szolgáltatások a konzolnál, mely nemrégiben a kiszivárgott XBOX-os információkkal voltak összhangban. Vagy csak számomra?

Érdekes, hogy a két konzolt teljesen titokban fejlesztik, mégis vannak hasonlóságok. Smile Persze az XBOX-os hírek egyelőre még még csak pletyka szintjén vannak.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

szati69
  • 4 Vendég
  • 106 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,342 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!