Windows Blue - Az első kép a Windows Blueról (Build 9319)

A legutóbbi Windows Blueról szóló cikkünkben jó néhány információt sikerült megtudnunk a Windows Blueval kapcsolatban, azonban a mostani képszivárgás egyértelműen jó jelnek tekinthető arra nézve, hogy hamarosan még több információ kerülhet napvilágra a Windows Blueról.


A most kiszivárgott képen jól látható, hogy a Windows 8 operációs rendszer Build száma a Windows Blueval történő frissítés hatására 9319-es értékre változott, ami egy jelentős ugrás a Windows 8 RTM verziójának Build számához képest. (A Windows 8 RTM verziója köztudottan a 9200-as számot kapta.) A közölt új információk továbbá megemlítik azt is, hogy a Windows Blue jelenleg a Milestone 1-es, és annak is az utolsó fejlesztési fázisában tartózkodik, így a cég hamarosan belekezdhet a második fejlesztési szakaszba.

A rendszer kernelszáma a 6.3-as értékre változott, mellyel az információk szerint a cég jelenős fejlesztéseket szeretne végrehajtani a Windows platformon, így a kernelszám 6.2-ről, 6.3-ra való emelése nem csak egy szimpla számcsere a cég részéről. A Microsoft ugyanis a módosítással jobban optimalizálni szeretné a kernelt, melynek köszönhetően a rendszer még az eddigieknél is gyorsabban fog indulni, valamint a merevlemezen is kisebb helyet fog elfoglalni.

Ezek a fejlesztések nyilván a kisebb konfigurációval rendelkező gépek tulajdonosainak hoznak majd jelenős változtatásokat, hiszen a nagyobb gépeken, ahol a rendszer betöltési ideje így is 10 másodperc körül van, ott nem igazán számít, ha a rendszer 1-2 másodperccel gyorsabban tölt be. (Bár valakinek ez is számít.)

Ezek mellett Redmond javítani szeretné még a rendszer energiafogyasztását is, mellyel nyilván a hordozható számítógépek üzemidejét szeretné növelni a cég. (Itt például a Surface táblagép esetében is láthatunk üzemidő növekedést.) Bár egyesek számítanak rá, de ezúttal is meg kell említenünk, hogy a Microsoft nem hozza vissza a Start menüt és az Aero-t sem a Blue érkezésével, azonban a várakozásoknak megfelelően a felhasználói felületben jó néhány változtatást láthatunk majd.

Jó hír ugyanis, hogy a Kezdőképernyőre tűzött alkalmazások jobban méretezhetőbbekké válnak majd, így azokat kisebbre és nagyobbra is méretezhetjük az igényink szerint. A csempék ennek értelmében jobban fognak igazodni a képernyőnk méretéhez, legyen az egy 7-8"-os táblagép vagy egy óriási méretű monitor.

A szivárogtatók ugyanakkor azt is tudni vélik, hogy a cég csak két fejlesztési ciklusban dolgozik a Windows Blue fejlesztésén, így az a Milestone 1-es és Milestone 2-es fázis után már RTM állapotba is fog lépni. (Ezt egyébként az orosz hírforrásaim is megerősítették.) A Windows Blue a végleges RTM állapotot az orosz informátoraim szerint Augusztus környékére érheti el, megjelenése pedig Szeptemberben vagy Október környékén várható.

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 8 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Phoenix · 8 év
A Windows Blue kernelverziószáma 6.3. Érdekes!
1. Ez hogy lehet?
2. Nem a Windows 9-nek kernelverziószáma ez?
Bár lehet,hogy félreértettem valamit.
3. Ha csak egy frissítés a Windows 8-hoz, akkor nem 6.2-nek kellene maradnia?
Kori · 8 év
A Microsoft változtat a megszokott rendszerén és így lehetséges a 6.3-as kernel. De nem csak egy frissítésről van szó, mely a Windows 8-hoz érkezik csak:


Windows 9-ről még nincs szó, mert az csak a Windows 8 után 3 évvel érkezik. :)
tomburger · 8 év
már várom, hogy leteljen az a 3 év, mert Windows 8-ra semmi áron nem cserélném le a 7-est, max a Vista-t. Tired
paradicsomleves · 8 év
Nem is érdemes lecserálni a 7-est de szeirintem a vistát se érdemes mert windows 8-nál még a vista is jobban sikerült a microsoftnak.
A windows 9-et remélem nem rontja el úgy a microsoft mint a windows 8-at.
Kori · 8 év
Csak az a helyzet, hogy a Windows 9 a Windows 8 alapjaira fog épülni, tehát marad pl. a Metro felhasználói felület is, már csak a táblagépek miatt is.

Esetleg azt tudom még elképzelni, hogy a telepítésnél eldönthetjük majd kell-e nekünk a táblagépekre készített felület, vagy maradunk az asztalinál.

Én pl. elégedett vagyok a nyolcassal, csupán csak a rendszer kisebb hibái zavarnak, de ezt már a Blue is megoldhatja. A Kezdőképernyőt is jól tudom használni, a Start menü sem hiányzik és Aero nélkül is megvagyok. A Windows 7 egy remek rendszer, de nem hiába váltottam Windows 8-ra.
WindowsFan · 8 év

Idézet

Bár egyesek számítanak rá, de ezúttal is meg kell említenünk, hogy a Microsoft nem hozza vissza a Start menüt és az Aero-t sem a Blue érkezésével...


Sad
Az én megoldásom az lenne, hogy lenne egy gomb a Vezérlőpultban amivel le lehetne tiltani a metro-t és visszaállítaná a Startot. De ezt még nem találták ki a Microsoftnál.

RIP Start menü
1995-2012
Profilképem rád emlékszik.

@Kori Milyen hibákkal/neked nem tetsző dolgokkal találkoztál a Windows 8 használata során és mi az ami tetszett benne?
foxtrott · 8 év
van akinek nem jelenik meg a cikkben elhelyezett kép F5 roham után sem? ie10- és a hállalujah nem összeomlo chromeban?
veghabel · 8 év
Az a baj hogy az én gépem erős meg minden csak az a baj hogy nem támogatja az NX-et.
Az előzetesbe ugye nem kéri majd az NX-et??

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)66.7 %
Nagyon jó (1)33.3 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 8 Vendég
  • 247 Tagok ma
  • 1 Szülinapos
  • 19,467 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!