Windows Blue - Internet Explorer 11 és a Windows Blue Preview

Múltkori cikkünkben írtunk arról, hogy a Windows Blue a Windows 8 operációs rendszer kernel számának növekedése mellett, még néhány felhasználói felülettel kapcsolatos változtatást is hozni fog, melytől természetesen Redmond a teljesítmény és a használhatóság jelentős javulását várja.


A Blueról a kiszivárgott információk alapján eddig megtudtuk, hogy a cég csak két fejlesztési ciklusban dolgozik a Windows Blue fejlesztésén, így az a Milestone 1-es és Milestone 2-es fázis után már RTM állapotba is fog lépni. A Windows Blue nyilvános, előzetes verziója az orosz barátaink szerint a végleges változat előtt 1-2 hónappal várható, így mivel szerintük a végleges állapotot valamikor Június végén, vagy Július elején érheti el a Blue, ezek szerint valamikor Május környékén teheti elérhetővé a Microsoft a Windows 8 Bluet, mely csak a Windows 8 felhasználók számára lesz csak elérhető. A Blue végleges változata a nyilvánosság számára csak Augusztus környékén lesz elérhető, azonban az MSDN előfizetők jóval hamarabb kézhez kaphatják majd azt.

Azt is tudjuk, hogy a múltkori cikkünkben lévő 9319-es Buildről készült képen a Windows Blue Milestone 1-es fázisában lévő építési összeállítása látható, azonban az információk szerint a második szakaszba még nem lépett át a Blue fejlesztése. A nem sokkal ezelőtt kiszivárgott információk szerint a Microsoft még az RTM állapot elérése előtt tervezi, hogy elérhetővé teszi a Windows Blue Preview, azaz előzetes változatát, mely azonban csak a Windows 8 felhasználók számára lesz elérhető.


A most kiszivárgott képen jól látható, hogy a Win8China nevű oldal Internet Explorer 11-es kompatibilitási nézetben van, mely arra enged következtetni, hogy a Windows Blueval együtt érkezhet a Microsoft böngészőjének új változata is. Én személy szerint jó ötletnek tartom, hogy Redmond áttér böngészője évenkénti újabb verziójának kiadására. Miért? Az Internet Explorer 10 a Windows 8-al debütált, melyek 2012 nyarán készültek el és a mostani információk szerint 2013 nyarán újabb Internet Explorer változat érkezhet.

Ha a cég valóban erre készül, akkor nem kell éveket várni egy újabb Internet Explorer kiadásáig, mellyel a böngésző kellőképpen fejlődne a Windows rendszerrel együtt. (Ez személy szerint jobb megoldásnak tűnik, mint a versenytársak böngészőinél tapasztalt rendkívül gyors kiadási ciklus, melyben csak éppen, vagy alig láthatunk újdonságokat.)


Sikerült megtudnunk, hogy a Microsoft igen jelentős változtatásokat és javításokat készül a Windows Blueval végrehajtani a rendszeren belüli keresést megkönnyítendő, így a Kezdőképernyő jobb méretezhetősége mellett a Bing csapat teljes erővel azon dolgozik, hogy új funkciókkal lássa el a Windows 8 oldalsávját a Charmbar-t, mellyel így a kereső jobban fog integrálódni a Windows 8-ba, ezzel megkönnyítve a felhasználók dolgát abban, hogy megtalálják rendszerükön belül a keresett tartalmakat.

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Phoenix · 8 év
Már értem azt, hogy mért volt spam amikor megosztottam az IE11-es hírt. Shock
Sound · 8 év
"Windows Blue Preview" már kezdtem örülni, de semmi új pikcsör nem volt a cikkben Sad ie11 meg hát végül is használnám, ha rendesen elmentené a jelszavakat. Mint a chrome. ie-be mindig bele kell kattintani a jelszó mezőbe vagy be kell írni a kezdő betüt, szóval nálam nem játszik, pedig a binges kezdőlapja tetszik.
Kori · 8 év

Idézet

Már értem azt, hogy mért volt spam amikor megosztottam az IE11-es hírt.


Egyrészt, de másrészt pedig hírportál vagyunk és az általad linkelt cím is az, tehát spam. De mindenkit megnyugtatunk mindig minden fontos hírről tudunk, csak idő kérdése és cikk formájában publikáljuk. De te is beküldheted a hírt, ha gondolod, hiszen az oldalon van ilyen lehetőség.

Idézet

"Windows Blue Preview" már kezdtem örülni, de semmi új pikcsör nem volt a cikkben Sad ie11.


Sajnos még várnunk kell rá. Lehet neked nem új, de sokan csak most értesülnek róla. Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

Karakkrisz, bumerang
  • 6 Vendég
  • 81 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 19,448 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!