Java - Két újabb kritikus sebezhetőséget találtak, de máris itt a javítás

Szerző: Kori
Adam Gowdiak, a lengyel biztonsági cég feje tette közzé honlapján még a múlt hónap végén a megtalált két kritikus sebezhetőség meglétét, azonban részletesen nem publikálta a rések pontos helyét, hanem elküldte azokat az Oracle-nek, hogy a cég minél előbb javítsa azokat.


Gowdiak a felfedezett nulladik napi sebezhetőségeket “Issue 54” és “Issue 55” jelöléssel látta el honlapján, mivel a múltban már több, mint 50 sebezhetőséget sikerült azonosítania a biztonsági cégének az Oracle szoftverében. (Nem kis teljesítmény szerintem. Látható, hogy a cégnél értik a dolgukat.)

A biztonsági cég szakembere által felfedezett két sebezhetőség elég kritikusnak bizonyult ahhoz, hogy az Oracle szakemberei azonnal hozzákezdjenek a javítás elkészítéséhez. így azt pár nappal a rések felfedezése után, már közzé is tette a cég a felhasználók számára a honlapján keresztül.

Korábban már több biztonsági szakértő is javasolta, hogy a felhasználók tiltsák le számítógépeiken a Java-t, ha arra nincs feltétlenül szükségük, ha viszont elengedhetetlen a használata, akkor csak a szoftver legfrissebb változatának beszerzésével védekezhetnek a kéretlen támadókkal szemben. A magam részéről én is jobbnak láttam letiltani (Nincs feltétlenül szükségem rá.), de azért jó látni, hogy az Oracle azonnal javítja a felfedezett réseket, amint arról tudomást szerez. Kérdés viszont, hogy az elég sűrűn felfedezett rések miatt, a felhasználók milyen mértékben fordulnak el a szoftver használatától.

A Java 7 Update 17-es frissítés leölthető az Oracle honlapjáról 32 bites és 64 bites változatban is:

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
classy57 · 9 év
....no ehhez nincs sok hozzáfüzni való....a JAVA-nak annyi....lassan teljessen kitiltja saját magát....
már a "gyári" oldalon is arrol irnak hogy kell letörölni véglegesen....no komment
Kori · 9 év
Szerintem a legjobb megoldás, ha teljesen újraépítenék az egész cuccot, mondjuk a Java 8 személyében.
classy57 · 9 év
hőhő....de hát ezt már gyaklag azzal h inkább töröld le.....vagy h uccse használjuk ebben a a században.....kilőte....no....akkor meg miről beszélünk...agyő Java....
kepfeltoltes.hu/130309/java_www.kepfeltoltes.hu_.png
chiponline.hu
TheKornel · 9 év
Nekem a JavaScript kell.Én játékra is használom a gépem.De az olyan játékokhoz kell.Szégyen.Hamarosan a hackerek szétba**szák az egész Javát...SmileGrin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)66.7 %
Nagyon jó (1)33.3 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 8 Vendég
  • 0 Tagok ma
  • 6 Szülinapos
  • 20,900 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!