Windows Blue - Az OEM partnerek már megkapták a Windows Blue-t

Az orosz Soft-Forum.ws nevű zárt oldal közzétett információi szerint az OEM partnerek már kézhez kaparinthatták a Windows Blue egy előzetes változatát, melyet még közel sem végleges formájában tesztelhetnek le a Microsoft partnerei, mivel a frissítési csomag Augusztus környékére készülhet el teljesen.


A végleges kiadás előtt azonban a hírek szerint a Microsoft publikusan elérhetővé teheti a Windows Blue előzetesét (Preview), melyet valószínűleg majd minden Windows 8 felhasználó ingyenesen tesztelhet. Ennek időpontja a mostani információk szerint Június környékére várható. (Egyes információk szerint, a 2013-as TechEd konferencián.)

Mint a fenti képen is látszik az OEM partnerekhez a hírek szerint a 9319-es Build jutott, melynek teljes megnevezése a következő: 9319.0.x86fre.fbl_eeap.130208-1820_client_en-us_DV5.iso (Ez a 32 bites változaté.) Az "fbl_eeap" jelzésből tudható, hogy ez az OEM partnereknek készült, akik már nagyban tesztelhetik a számukra nyújtott összeállítást. A kiválasztott 9319-es összeállítást a Microsoft csaknem két hétig tesztelte mielőtt átengedte volna a partnereknek, megbizonyosodva arról, hogy az megfelelően stabil.

Az 32 bites ISO fájl mérete egyébként 2,4-2,5 GB körül mozog, amely nem éppen mondható kisméretűnek, azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon a frissítési csomag mérete egyedül ekkora, vagy ez a méret már a Windows Blue, Windows 8-ba való integrálásának köszönhetően adódik. (Utóbbi azért lenne ésszerű, mivel a Partnerek így könnyebben tudnák tesztelni a Windows 8, Blue-val integrált változatát. Mellesleg a 32 bites Windows 8 ISO-fájljának mérete 2,33 GB, ebből is adódik, hogy ez már talán az integrált változat lehet.)

Azt, hogy a Microsoft már dolgozik a Windows Blue-n szinte már biztosra vehetjük, a kiszivárgott képek és információk alapján, de ha még valaki mindig kételkedne, akkor az állítást az is alátámaszthatja, hogy egy névtelenségbe burkolózó PC-gyártó már megerősítette a DigiTimes-nak, hogy a Microsoft minden erejével annak elkészítésén dolgozik.

Ennek tudatában tehát nem lehet kétséges, hogy a Windows Blue készül. A titokzatos gyártó ezenkívül csak annyit árult el, hogy a Microsoft idén tervezi kiadni a Blue-t, de ezt már eddig is tudtuk. Érdekességként végül megemlítem, hogy már az a pletyka is felröppent, hogy a Windows 8-tól korábbi még támogatott rendszerek is megkaphatják a Windows Blue frissítést, melyről eddig még nem esett szó, de mivel ez csak a Windows 7-et jelentheti, így annak tudatában, hogy már biztosan nem lesz Service Pack 2, így talán e rendszert használók is kaphatnak ilyen formában "Szervizcsomagot". Ami viszont rossz hír lehet ezzel kapcsolatban, hogy a pletykák szerint a Windows 7-hez a Blue már nem lesz ingyenes (Szemben a Windows 8-al és a Windows RT-vel), tehát valamennyi összeget fizetnünk kell, ha szeretnénk hozzájutni a csomaghoz.

Egyelőre persze semmi sem biztos, hiszen a Microsoft nem erősített meg eddig semmi, de a rengeteg információ alapján egyre bizonyosabbá válnak egyesen hírek. Marad a várakozás, de én személy szerint nagyon várom a Blue-t. Smile

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 6 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Anonim felhasználó · 8 év
Kiváló hír. Wink
Az integrált dolog jónak tűnik Bulb
WindowsFan · 8 év

Idézet

Érdekességként végül megemlítem, hogy már az a pletyka is felröppent, hogy a Windows 8-tól korábbi még támogatott rendszerek is megkaphatják a Windows Blue frissítést, melyről eddig még nem esett szó, de mivel ez csak a Windows 7-et jelentheti, így annak tudatában, hogy már biztosan nem lesz Service Pack 2, így talán e rendszert használók is kaphatnak ilyen formában "Szervizcsomagot".


Az nem igaz, hogy csak a 7-es támogatott. Supportálják a Vistát és az XP-t is, de előbbihez fizetni kell.
Sajnálom, hogy nem lesz Win7 SP2 Sad
Driver · 8 év
WindowsFan, - Igen az XP és a Vista is támogatott még de azok mainstream támogatása már véget ért. Jelenleg a bővített frissítési fázisban vannak ami azt jeleni, hogy csak biztonsági frissítések jelennek meg hozzá. Tehát ezekhez nem fog semmilyen jelentős dolog már ékezni.

Ezzel ellentétben a Windows 7 még a mainstream támogatási szakaszában van, ergo a biztonsági frissítéseken kívül javítások, illetve fejlesztések is érkeznek hozzá (ez egészen 2015. január 13-ig így lesz).
pinokkio · 8 év
Mi is meg kaphatnák.Smile Én nagyon kíváncsi vagyok már.
Kori · 8 év
Minden valószínűség szerint Augusztusban az MSDN élőfizetőknek már integráltan fogják megkapni a Windows Bluet a Windows 8-ba integrálva. Mint ahogy ez az eddigi szervizcsomagok esetében is történt.

Erre igencsak szükség lenne, mivel a Windows 8 64 bites telepítője már a frissítésektől, egy DVD-re sem fér rá...

Ebben az esetben könnyen integrálhatók majd a frissítések is anélkül, hogy a telepítő már csaknem a 2 DVD-s formátumot is elérné...

Tehát, akár ilyen változattal is találkozhatunk:
Windows 8 Blue AIO x64 Integrated September 2013 IE11 Hungarian-Kori

Wink
classy57 · 8 év
ez mind szép , csak teljesen érthtetlen....mi a fenének kell ennyire tulkomplikálni....a régi jó bevett dolgok felrugása lehet hogy MS-éknek könnyebbség de felhasználoi oldalon problémát okozhat....ráadásul a kiszivárogtatások mégjobban megkavarják a helyzetet....persze lehet hogy ez a cél... Sad Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

bandi1969, Karakkrisz
  • 4 Vendég
  • 65 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 19,448 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!