Megérkezett a legújabb Androidra építkező LineageOS 15.1

Megérkezett az egyik legnépszerűbb Android disztribúció legújabb verziója, a LineageOS 15.1, mely már az Android 8.1-re épül. A 15.1-es verzió ezen felül pár hasznos extra újdonságot is kapott, mint a beépített sötét mód, az első hullámban pedig tizenegy eszközön is kipróbálható.

Windows 10 Redstone 4 Build 17107 előzetes

Még a hétvége előtt új Windows 10 előzetes került kiadásra, ezúttal a hamarosan érkező Redstone 4 kódnevű, vagy várhatóan a tavaszi alkotói frissítés elnevezést kapó rendszerből. Az egyre közeledő megjelenési időpontból kifolyólag, ebbe a rendszerbe már főképp hibajavítások kerültek.

Adatokat gyűjthet majd rólunk az Ubuntu 18.04 LTS

Az Ubuntu következő hosszú támogatást elvező kiadása, a 18.04 LTS, több új adatgyűjtő szolgáltatást kap majd. Egyrészt a telepítő fog alapértelmezésben pár fontosabb eszközadatot begyűjteni, amennyiben nem leszünk figyelmesek, illetve a rendszer is küldhet néhány statisztikai adatot a Canonicalnak.

Súlyos hibát javít az új iOS 11.2.6

Február 19-én az Apple új hibajavító frissítést adott ki nem csak az iOS 11, de a macOS, watchOS, és tvOS rendszereihez is. A biztonsági frissítés pedig kifejezetten egy speciális indiai karakter okozta problémára szolgál hibajavításként, amely a rendszer instabilitásához vezethetett.

Windows 10 Build 17101 (Redstone 4) és 17604 (Redstone 5) előzetesek

A héten két új Windows 10 előzetes is kiadásra került a tesztelőknek, amelyben a különlegesség az, hogy az egyik ezek közül már a következő, ősszel érkező Windows 10 kiadás előzetese. Ez utóbbi a 17604-es buildszámú előzetes kiadás, amely csak a "Skip ahead" beállításokat használva érhető el a tesztelőknek.

A Microsoft 2018 februári javító keddjének frissítései

A tegnap esti órákban megérkeztetek a Microsoft termékeihez az ütemezett biztonsági frissítések. Így új javításokkal bővült a Windows 10, 8.1 és 7, valamint a Microsoft Office támogatott kiadásai. Ez a Windows 10 őszi alkotói kiadása esetében pedig egy elég bőséges változási listával járt.

Android 8 Oreo - Eszközök nagy frissítési listája (02.15)

Az Android 8 Oero megjelenése óta már közel fél év telt el, így mostanra elég egyértelmű kép alakult ki arról, hogy a gyártók mely eszközeiket fogják frissíteni a legújabb droidra. Egy kiadós listában összegyűjtöttük azon népszerűbb gyártók készülékeit, amelyről tudni lehet, hogy megkapják, vagy már meg is kapták a frissítést.

Windows 10 Redstone 4 Build 17093 előzetes

Új Windows 10 előzetes vált elérhetővé a Windows Insider Program gyors beállításai mellett, mellyel a build 17093 érkezik meg a tesztelőknek. Ezen előzetesbe is került pár fejlesztés, ami érinti a játékossávot, a több GPU-s eszközöket, a biztonsági központot és még sok egyéb mást.

Megszűnik a Windows 10 S, mint különálló kiadás

Megszűnik a Windows 10 S, legalábbis ami a jelenlegi formáját illeti, ugyanis a jövőben nem különálló Windows 10 kiadásként érkezik majd. Ehelyett mint egyfajta viselkedési mód lesz elérhető, a már eddig is létező és ismert Windows 10 Home vagy Pro kiadásai számára.

Windows 10 - Tavaszi alkotói frissítés lesz a Redstone 4?

Mint eddig minden Windows 10 frissítés, úgy valószínűleg a következő, hamarosan megjelenő Redstone 4 kódnéven fejlesztett rendszer is kap majd egy publikus elnevezést. Egy rövidke időre pedig felbukkant egy ilyen lehetséges elnevezés, amely azt jelentheti, hogy egy újabb alkotói frissítés címszó alatt megjelenő kiadásról van szó.

Csak Windows 10-re érkezik a 2019-es Microsoft Office

Még az idei év végén meg fog jelelni az Office 2019-es kiadása. Bár túl sok információ arról nincs, hogy az új irodai csomag milyen újdonságokat tartogat, azonban arról már van, hogy az mennyi ideig és milyen rendszereken lesz támogatott. Ez alapján pedig, az csak a Windows 10 néhány verzióján lesz használható.

Windows 10 - Újabb összesítő frissítés (16299.214)

Egy újabb összesítő frissítés jelent meg a Windows 10 legutóbbi őszi alkotói kiadásához (version 1709). A frissítés ismételten összefüggésbe hozható a Meltdown és Spectre biztonsági hibákkal, ugyanakkor inkább úgy tűnik, hogy az utóbbi idő kissé kaotikussá és rendszertelenné vált verziószámozásait hivatott rendbe tenni.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

szuper, Mesant

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!