Visszavonhatóvá vált a Spectre javítása Windowson

Egy új nagyon érdekes javítás jelent meg szinte minden még támogatott Windows kiadáshoz, amely a Meltdown és Spectre biztonsági frissítések foltozásait tiltja el. Ennek oka, hogy több felhasználónak instabillá válhatott rendszere, főképp véletlenszerű lefagyások és újraindítások miatt.

Új "Modern" Windows 10 kiadásokon dolgozik a Microsoft

Kiderült, hogy a Microsoft új Windows 10 kiadáson dolgozik, amely ezúttal alapjaiban is nagyban eltérő lesz az eddig ismertektől. Ez pedig elsősorban annak köszönhető, hogy a rendszer szakít a régmúltba visszatekintő, örökölt Windows összetevőivel, és ahelyett teljes egészében az új univerzális platformra épül majd.

Windows 10 Redstone 4 build 17083-as előzetes

A héten is új Windows 10 előzetes verzió érkezett a tesztelőknek a gyors frissítési csatornára. A build 17083-as előzetes ezúttal is hozott pár újítást, nevezetesen a gépház képessé vált a betűtípusok kezelésére, valamint a rendszer által küldött diagnosztikai adatokba is sokkal nagyobb betekintést nyerhetünk.

Megjelent a Google Chrome 64-es verziója

Nemrégiben megjelent a Google Chrome legfrisebb 64-es verziója, amely ezúttal egy kifejezetten fontos frissítésnek számít, ugyanis több biztonsági hibajavítást is tartalmaz. Ezek legfőképp a Meltdown és Spectre sebezhetőségekkel hozhatóak összefüggésbe, de akad itt egyéb biztonsági jellegű fejlesztés is.

Windows 10 Redstone 4 Build 17074 előzetes

A héten megérkezett az év első Windows 10 Redstone 4-es előzetese, amely most az ünnepek miatt, a legutóbbi kiadáshoz képest körülbelül 3 hetes kihagyást jelentett. Viszont a build 17074-be ezúttal is kerül jócskán új dolog, így a Windows Inider program tagjainak van mit kipróbálni.

Apple - macOS 10.13.2 és iOS 11.2.2 Spectre javítások

A Microsoft mellet az Apple is szorgosan dolgozik azon, hogy javítása a két elhíresült processzor sebezhetőséget, a Meltdown-t és a Spectre-t. Olyannyira, hogy a Meltdown-t már a múlt hónapban, a Spectre eddig ismert kihasználhatóságait pedig az elmúlt napokban ki is javították.

Kiterjesztett támogatási ciklusba lépett a Windows 8

Mától a Windows 8 a kiterjesztett támogatási ciklusba lép, amely annyit jelent, hogy a rendszerhez innentől kezdve már biztosan csak biztonsági jellegű javítások fognak érkezni. Ugyanakkor aggodalomra nincs ok, hiszen további 5 éven át, a frissítések érkezése biztosított.

Windows 10 januári összesítő javítás (Meltdown) - Újra elérhető

A múlthét folyamán új biztonsági összesítő frissítés vált elérhetővé a Windows rendszerekhez, a gyorsan hírhedté vált Meltdown és Spectre sebezhetőségek ellen. Ezen kívül pár további javítás és módosítás is belekerült ezen frissítéscsomagba, ugyanakkor ez nem biztos, hogy már mindenki számára megérkezett Windows Update-en.

Processzor krízishelyzet: Meltdown és Spectre sebezhetőségek

A 2018-as év nem indult felhőtlenül az informatikában, ugyanis két rendkívül súlyos sebezhetőségre derült fény, amelyben több mint 10 évre visszamenőleg szinte minden, de legfőképp az Intel processzorai érintettek. Ennek köszönhetően a Windows, MacOS és Linux rendszerek is biztonsági foltozásra szorulnak és a mobil operációs rendszerek is érintettek lehetnek.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 1

Mesant

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!