Kártevővel fertőzött a CCleaner 5.33.6162-es verziója

Valamilyen úton támadók behatoltak a Piriform szervereire, és kicserélték a népszerű karbantartó, a CCleaner telepítő állományait egy kártevőt is rejtegető változatra. Szerencsére nem minden architektúrájú kiadás volt ebben érintett, valamint a Piriform már ki is adta a frissített és kártevőtől mentes verziót.

Windows 10 Redstone 4 előzetes (Build 16362)

Még a múlthéten új Windows 10 Redstone 4 előzetes is elérhetővé vált a Windows Insider Program résztvevőinek, amennyiben a Skip ahead opció is be van állítva. Ez az előzetes néhány újdonságot is hozott magával, melyek az elsők a valamikor jövőre érkező rendszer új funkciói közül.

Windows 10 - Őszi alkotói előzetes (Build 16288)

Kedden este új előzetes vált elérhetővé a Windows Insider Program tesztelői számára, méghozzá a hamarosan, egy hónap múlva érkező Windows 10 őszi alkotói kiadásából. Ezúttal a 16288-as buildszámú verzió próbálható ki, amely számos hibajavítást hozott, de a mobilos felhasználók sem maradtak előzetes nélkül.

Bemutatták az új iPhone X-et és 8-at

Kedden az Apple több új hardvert is bemutatott, melyek között ott vannak az új iPhone-ok is. A kevésbé érdekes iPhone 8 mellett bemutatásra került az iPhone X (korábban iPhone Edition-ként ismert), ami már sokkal több érdekességet rejteget, aminek mellesleg nagyon is megkérik az árát.

Microsoft - 2017. szeptember biztonsági frissítései

Tegnap ismét elérkezett a hónap második keddje, így a Microsoft termékeihez megérkeztek a megszokott frissítések. Mint mindig, ez a hónap úgynevezett javító keddje, melyben fontos biztonsági javításokat kapott az összes támogatott termék, mint a Windows 7, 8.1 és a Windows 10 több kiadása.

iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone Editon néven jönnek az új telefonok?

Úgy tűnik, hogy kiszivárogott a hamarosan, szeptember 12-én bemutatásra kerülő új iPhone generáció neve, amely egyezik egyes találgatásokkal, vagyis, hogy nem a 7s számozást, hanem a 8-at fogja megkapni. Ezen kívül kiderült az is, hogy egy különleges, a 10. évfordulót ünneplő speciális kiadás is érkezik.

Jelentőset ugrott a Linux felhasználók száma

Körülbelül két év alatt megkétszerezte részesedését a Linux a NetMarketShare legfrissebb statisztikái alapján. Mindeközben a Windows 7 részesedése a múlt hónapban kicsit tovább csökkent, míg a Windows 10-é nőtt. A Linuxra áttérők pedig ezek alapján úgy tűnik nem Windowsról, hanem egy harmadik platformról váltanak.

Windows 10 - Új őszi alkotói előzetes (Build 16281)

Újabb előzetest próbálhatnak ki a Windows Insider Program tesztelői. Ez az előzetes nem összekeverendő a "Skip ahead" kereten belül elérhető magasabb buildszámú kiadással, ez ugyanis a hamarosan megjelenő őszi kiadás előzetes verziója. Itt pedig már nagyon kevés javítással találkozhatunk, ami most már inkább jót jelent.

Október 17-én jön a Windows 10 őszi alkotói frissítése

Megvan a hivatalos dátum, amikor megjelenik majd a Windows 10 következő stabil és nyilvános ingyenes frissítése, a Windows 10 őszi alkotói frissítés. Így október 17-étől az új főkiadás a Windows Update-en keresztül, és telepítők formájában is elérhető lesz majd.

Megjelent az első Redstone 4 előzetes (Build 16353)

Bár még el sem készült a Windows 10 őszi alkotói frissítése, már elérhető a "Skip ahead" funkció segítségével a Windows 10 következő, egyelőre csak Redstone 4 kódnéven ismert kiadásának legelső publikus előzetese. Így tehát aki szeretné, már beszerezheti a Windows Insider Program keretein belül az új előzetest.

Windows 10 Insider Preview Build 16278

Ismét újabb Windows 10 érhető el a Windows Insider Program tesztelőinek, szokás szerint a gyors beállításokat használva. Az új build 16278-as előzetes mindössze pár hibajavítást tartalmaz a legutóbbi kiadáshoz képest, hiszen a fejlesztés egyértelmű célja már csak a rendszer stabillá tétele.

Új Windows 10 Őszi alkotói előzetesek (Build 16275)

Több hét kihagyás után a héten végre új Windows 10 Fall Creators Update előzetesek érkeztek, méghozzá nem is egy, mivel a hét közepén és pénteken is jött egy új teszt verzió a Windows Insider Program tagjainak. Ezek pedig természetesen némi újdonság is került.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 1

Lali

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!