Ubuntu Desktop 20.04.1 LTS

Értékelés: 3.5
Fájlméret: 2,5 GB

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Ismertető

Ubuntu asztali gépre és notebookra - otthonra vagy az irodába. Az Ubuntu egy népszerű, könnyen kezelhető, sokoldalú, látványos megjelenésű operációs rendszer. A legkisebb netbookoktól, a laptopokon és az asztali számítógépeken keresztül egészen az adatközpontokban lévő óriási kiszolgálókig mindenhol megállja a helyét. A rendszer szabadon letölthető, használható, továbbadható, tanulmányozható és módosítható igényei szerint. Ingyenesen használhatja üzleti célra is.

Az Ubuntu segítségével egyszerűen tájékozódhat, kommunikálhat, alkothat és dolgozhat. A rendszerben rögtön megtalálhat minden olyan fontos alkalmazást, amire a mindennapokban szüksége lehet, például internetböngészőt, levelezőt és csevegőt, szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, videoszerkesztőt és médialejátszót. Ha pedig mindez nem lenne elég, néhány kattintással több ezer program között válogathat kedvére, melyeket a rendszer képes automatikusan letölteni és telepíteni – mindezt pedig továbbra is teljesen ingyenesen.

A telepítéshez egyetlen DVD-re vagy pendrive-ra van szüksége, és az egész kevesebb mint 25 percet vesz igénybe. Sőt, akár a DVD-ről vagy a pendrive-ról azonnal, már a telepítés előtt elkezdheti használni a rendszert. Jól hangzik? Akkor töltse le az Ubuntut, próbálja ki, és győződjön meg róla személyesen is!

Számos további változat érhető el, mint például a látássérülteket célzó BeLin (GNOME) és egy Mate asztali környezetet használó változat a BeLin (Mate), a KDE-t használó Kubuntu, az Xfce-t használó Xubuntu, az LXDE-t használó Lubuntu, az irodai gépekre készült Business Remix, az oktatási célú Edubuntu, a médialejátszó MythUbuntu, a Gnome Shellt használó Ubuntu GNOME, vagy a művészeknek alkotott Ubuntu Studio. És az Ubuntu asztali gépre és notebookra - otthonra vagy az irodába és Ubuntu Server gépekre.

ubuntu.hu/sites/default/files/ubuntu2004.png
Hozzászólások megtekintése (eddig 9 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Skynet · 4 év
Biztos jók a linkek? Smile
Laci09 · 4 év
SKynet: Kösz hogy szóltál most már jók a linkek.
Skynet · 4 év
Nincs mit @Laci09 . Smile
hgfrkut · 4 év
Akit érdekel ez a téma nézze meg a solust https://distrowatch.com/table.php?dis...solus#null
szemledi · 1 év
Az emberek többsége már attól idegenkedik, hogy a "Start menü" és a tálca fent van a képernyő tetején. Igazuk van, akkor is ha lerakható az aljára. Ubuntu eleve többet érne, ha XUbuntu, azaz XFCE lenne alapból rajta. Sokkal szerethetőbb lenne kezdők, és haladók számára is.
matrix64 · 1 év
Pár perc kattintgatás az Ubuntun és "wines" kezelőfelület van, kezdőként sem nehéz feladat. Arc menu, Dash to panel kiterjesztés. https://drive.google.com/file/d/10pEQ...sp=sharing
moln4rvilmos · 1 év
Igazad van! Szerintem úgy voltak vele, hogy ha a windowsnak alul, a macintoshnak meg felül van a csík, akkor itt legyen oldalt... Kipróbáltam és használtam több linux disztribúciót, a legjobban a peppermint tetszett. Xfce felület, debian-ubuntu-linux mint vonalból levezetve, egyszerű de nagyszerű. Sajnos, sok olyan program nem fut rajta, amit használok, így parkolópályára került. De - szerintem - egy átlag felhasználónak netezésre, filmnézésre, word, excel, powerpoint használatra bőven elég. És még játszani is lehet rajta.
Nem utolsó sorban nincs (illetve rossz a) marketingje.
Nortek · 1 év
Oké aláírom, hogy nem Windows. Arra lennék kíváncsi, hogy az az öt ember, aki azt mondja gyenge, azok milyen körülmények közt próbálták ki, és miért ez a véleményük? Igen, azt is tudom, hogy ez nem most lett minősítve.
Gyenge, de mire, mibe, hogyan?
Mert ha nem tudom kezelni, az nem azt jelenti, hogy gyenge, rossz.
Itt van @mano1980, @szucsgyuri lehet kérdezni, talán még válaszolnak is.
Kérdezni pedig nem szégyen. Smile
bossm · 6 hó
Mióta ekkora választék van grafikus felületekre, már nem nagyon érdekel, hogy milyen szép vagy ötletes a kinézete. A linuxok ereje a grafikus felület alatt van. Ahhoz viszont nem árt a parancssori dolgokkal picit tisztában lenni. Nyilván akinek erre nincs szüksége, mert pl csak internetezéshez szeretné használni, annak nagyjából teljesen mindegy, hogy linuxot, Windowst vagy iOS-t használ-e.
A minap egy öreg gépre a CloudReady Home-t pakoltam fel, mert a gépet tényleg már csak internetre és receptes könyvnek használjuk a konyhában. Tökéletes.
Céleszközhöz mindig célszoftvert.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (8)53.3 %
Nagyon jó (2)13.3 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (5)33.3 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 1 Vendég
  • 3 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 20,153 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!