LibreOffice for Win 6.0.1

Értékelés: 5
Kategória: Iroda
Fájlméret: 261 MB

Ismertető

A LibreOffice teljesen ingyenes, tetszőleges célra felhasználható, legyen az magánfelhasználás, oktatásban, kormányzatnál, közigazgatásban felhasználás vagy üzleti célú felhasználás - ezenfelül szabadon terjeszthető, pl. családtagoknak, barátoknak, diákoknak, alkalmazottaknak.

A LibreOffice nyílt forráskódú, ingyenesen és szabadon - üzleti célra is - felhasználható irodai programcsomag, amely Windows, Macintosh és Linux rendszereken egyaránt használható. Hat alkalmazásból áll: Writer (szövegszerkesztő), Calc (táblázatkezelő), Impress (bemutatókészítő), Draw (rajzoló), Math (képletszerkesztő) és Base (adatbázis-kezelő). A LibreOffice támogatását és dokumentálását felhasználók és fejlesztők elkötelezett közössége végzi. Ehhez a közösséghez bárki csatlakozhat.

oprend.hu/infusions/downloads/images/screenshots/libreoffice.png
Miért olyan jó a LibreOffice?
Ahogy a nevéből is kitűnik, a LibreOffice a lehető legteljesebb mértékben nyílt irodai csomag:
 • Nem kell aggódni a kereskedelmi licencek miatt.
 • Nincsenek nyelvi korlátok - a szoftver magyarul is rendelkezésre áll.
 • Minden jelentős számítógépes platformon elérhető.
 • Az OASIS nyílt dokumentumszabványát használja (ODF).
 • A szoftver teljes forráskódja elérhető az OSI által elismert szabad szoftveres licenc szerint (LGPL v3).
 • A fejlesztési folyamat teljesen nyitott, a LibreOffice-nak nincs rejtegetnivalója.

A LibreOffice barátságos.
 • A szoftver kinézete és használata ismerős lesz bárkinek, aki használt már irodai csomagot.
 • Könnyű váltani a LibreOffice-ra – a szoftver olvassa a főbb versenytársak fájljait.
 • A LibreOffice-t barátságos önkéntesek serege támogatja, akik szívesen segítenek a kezdő és haladó felhasználók problémáinak megoldásában.

Mit tartalmaz a LibreOffice?
 • A WRITER a LibreOffice szövegszerkesztője: bármire használhatjuk az egyoldalas levelektől kezdve a beágyazott ábrákat, kereszthivatkozásokat, tartalomjegyzéket, tárgymutatót és irodalomjegyzéket tartalmazó teljes könyvig bezáróan. Az automatikus kiegészítés, az automatikus formázás, az írás közben működő helyesírás-ellenőrzés a legnehezebb feladatot is könnyen elvégezhetővé teszi. A Writer tudása elég ahhoz, hogy kiadványszerkesztési feladatokat is végezzünk vele, például többhasábos hírlevél vagy brosúra készítését csak a képzelet szab határokat.
 • A CALC egy nagyszerű táblázatkezelő program, ami az unalmas számokat szembetűnő információkként képes megjeleníteni. Számoljunk, elemezzünk és jelenítsünk meg adatokat gyorsan és könnyedén! Használjunk haladó táblázatkezelő funkciókat és döntéshozó eszközöket bonyolult adatelemzések bemutatásához. Használjunk beépített eszközöket két- és háromdimenziós táblázatok készítéséhez.
 • Az IMPRESS a leggyorsabb, leghatékonyabb módszer hatásos multimédia prezentációk készítésére. Prezentációnk igazán ki fog tűnni különleges effektusai, animációi és színvonalas rajzos eszközei révén.
 • A DRAW segít elkészíteni bármit az egyszerű diagramoktól kezdve a háromdimenziós illusztrációkon át a különleges effektusokig.
 • A BASE komponens lehetővé teszi adatbázisok adatainak manipulálását a LibreOffice felületén keresztül. Hozzunk létre vagy módosítsunk táblákat, űrlapokat, lekérdezéseket és jelentéseket akár külső adatbázis, akár a Base beépített HSQL adatbázismotorja használatával.

Rendszerkövetelmények
A LibreOffice telepítésének a következők az előfeltételei Windowson:
 • Microsoft Windows XP SP3, Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows 8, Windows Server 2012, or Windows 10
 • Pentium-kompatibilis PC (Pentium III, Athlon vagy újabb rendszer ajánlott);
 • 256 MB RAM (512 MB RAM ajánlott);
 • A teljes telepítéshez 1,5 GB hely a lemezen;
 • 1024×768 felbontás (ennél magasabb felbontás ajánlott), legalább 256 szín.
A telepítéshez rendszergazdai jogosultságok szükségesek.
Hibabejelentés: http://libreoffice.hu/hibabejelentes/
Csevegés (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
abdulka 3 év
Néhány hónapja próbaképpen feltelepítettem, de sajnos sok bosszúságot okoz. Leginkább a képet vagy táblázatot tartalmazó dokumentumok formázását felejti el illetve azokat egymást fedve jeleníti meg.
makossuti 14 napja
MS hozzáférhetővé tenné a saját hulladék MSOffice forráskódját, akkor jobban összhangban lenne az OpenOffice -vel. Persze akkor OpenOffice sem kellene, vagy éppen MSOffice, hisz nyílt lenne. OpenOffice v6 meg nem rég jött ki, próbáld ki azt is, hátha kicsit jobb a helyzet... Abban legalább is nincs adatgyűjtő rejtett keylogger, mint a Microsoft Officekben. Nálam fennakadt a tűzfalon, szépen csepegtetni akarta az infót MS felé, hogy miket írok, és hol tartózkodom, gépadatok stb... VBox -ban tesztelve.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (3)60 %
Jó (1)20 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (1)20 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!