LibreOffice (Windows) 6.0.4

Értékelés: 5
Kategória: Iroda
Fájlméret: 261 MB

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Ismertető

A LibreOffice teljesen ingyenes, tetszőleges célra felhasználható, legyen az magánfelhasználás, oktatásban, kormányzatnál, közigazgatásban felhasználás vagy üzleti célú felhasználás - ezenfelül szabadon terjeszthető, pl. családtagoknak, barátoknak, diákoknak, alkalmazottaknak.

A LibreOffice nyílt forráskódú, ingyenesen és szabadon - üzleti célra is - felhasználható irodai programcsomag, amely Windows, Macintosh és Linux rendszereken egyaránt használható. Hat alkalmazásból áll: Writer (szövegszerkesztő), Calc (táblázatkezelő), Impress (bemutatókészítő), Draw (rajzoló), Math (képletszerkesztő) és Base (adatbázis-kezelő). A LibreOffice támogatását és dokumentálását felhasználók és fejlesztők elkötelezett közössége végzi. Ehhez a közösséghez bárki csatlakozhat.
oprend.hu/infusions/downloads/images/screenshots/libreoffice.png

Mit tartalmaz a LibreOffice?
  • A WRITER a LibreOffice szövegszerkesztője: bármire használhatjuk az egyoldalas levelektől kezdve a beágyazott ábrákat, kereszthivatkozásokat, tartalomjegyzéket, tárgymutatót és irodalomjegyzéket tartalmazó teljes könyvig bezáróan. Az automatikus kiegészítés, az automatikus formázás, az írás közben működő helyesírás-ellenőrzés a legnehezebb feladatot is könnyen elvégezhetővé teszi. A Writer tudása elég ahhoz, hogy kiadványszerkesztési feladatokat is végezzünk vele, például többhasábos hírlevél vagy brosúra készítését csak a képzelet szab határokat.
  • A CALC egy nagyszerű táblázatkezelő program, ami az unalmas számokat szembetűnő információkként képes megjeleníteni. Számoljunk, elemezzünk és jelenítsünk meg adatokat gyorsan és könnyedén! Használjunk haladó táblázatkezelő funkciókat és döntéshozó eszközöket bonyolult adatelemzések bemutatásához. Használjunk beépített eszközöket két- és háromdimenziós táblázatok készítéséhez.
  • Az IMPRESS a leggyorsabb, leghatékonyabb módszer hatásos multimédia prezentációk készítésére. Prezentációnk igazán ki fog tűnni különleges effektusai, animációi és színvonalas rajzos eszközei révén.
  • A DRAW segít elkészíteni bármit az egyszerű diagramoktól kezdve a háromdimenziós illusztrációkon át a különleges effektusokig.
  • A MATH a LibreOffice képletszerkesztője. Leggyakrabban szöveges dokumentumokban előforduló képletek, egyenletek megszerkesztésére használatos, de más dokumentumtípusokkal és önmagában is használható.
  • A BASE komponens lehetővé teszi adatbázisok adatainak manipulálását a LibreOffice felületén keresztül. Hozzunk létre vagy módosítsunk táblákat, űrlapokat, lekérdezéseket és jelentéseket akár külső adatbázis, akár a Base beépített HSQL adatbázismotorja használatával.
Csevegés (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
abdulka 3 év
Néhány hónapja próbaképpen feltelepítettem, de sajnos sok bosszúságot okoz. Leginkább a képet vagy táblázatot tartalmazó dokumentumok formázását felejti el illetve azokat egymást fedve jeleníti meg.
makossuti 3 hó
MS hozzáférhetővé tenné a saját hulladék MSOffice forráskódját, akkor jobban összhangban lenne az OpenOffice -vel. Persze akkor OpenOffice sem kellene, vagy éppen MSOffice, hisz nyílt lenne. OpenOffice v6 meg nem rég jött ki, próbáld ki azt is, hátha kicsit jobb a helyzet... Abban legalább is nincs adatgyűjtő rejtett keylogger, mint a Microsoft Officekben. Nálam fennakadt a tűzfalon, szépen csepegtetni akarta az infót MS felé, hogy miket írok, és hol tartózkodom, gépadatok stb... VBox -ban tesztelve.
Imre78 2 hó
Én eddig akárhány gépre felraktam a Libre Office-t, senki sem mondta, hogy valami ne működne. MS Office helyett szoktam feltenni, olyan felhasználóknak, akik az MS-hez vannak szokva. Szerintem észre sem veszik, hogy nem MS termék van fenn. Egyébként egy teljesen átlagos user kis túlzással azt is alig venné észre, ha a Windows 7 helyett Linux Mint Mate van felrakva. A játékok meg egy-két speciálisabb szoftvert leszámítva szerintem mindenki nyugodtan használhatná a Linux rendszert. Sok előnye van és kevés hátránya - mondom ezt már több mint egy év Linux használat után.

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (3)60 %
Jó (1)20 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (1)20 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 3

meke1, loyalhudy, Lali

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!