FreeDOS

Verzió:
1.2
Letöltve:
163 letöltés
Beküldve:
2016.12.28

Licensz:
Ingyenes
Platform:
Nincs adat
Szerzői jogvédelem:
Nincs adat

A szerző hivatalos honlapja:
Oldal megnyitása
Változási lista:
Nincs adat
Szerző:
Laci09Laci09

Leírás

A FreeDOS egy szabad és nyílt forráskódú operációs rendszer, amelyet a GNU GPL licenc alatt terjesztenek. A projekt célja a Microsoft DOS-szal kompatibilis operációs rendszer létrehozása volt. A FreeDOS 1.0 2006-ban jelent meg. Az egyik letölthető lehetőség, az fbasecd.iso 1 MByte-os, és egy szűk alaprendszert tartalmaz, a másik az fdfullcd.iso (400 MByte), ami sok hasznos alkalmazást is tartalmaz, így például az Arachne nevű, egyszerű böngészőklienst, az Mpxplay multiformátumú zenelejátszót, az OpenGEM grafikus környezetet.

www.freedos.org/images/screenshots/freedos12.png
Az új FreeDOS 1.2 egyébként elsősorban a hálózati kommunikáció terén hoz komoly fejlesztéseket, aminek köszönhetően már viszonylag egyszerűen lehet a rajta futó alkalmazásokból az internetre csatlakozni. Szintén újdonság a teljesen átdolgozott installer, ami immár egy fejlett móddal is rendelkezik, amiben a korábbiaknál jobban személyre lehet szabni a rendszer telepítési folyamatát.

Ennek az operációs rendszernek a mai gyakorlati haszna például:
  • egy évtizedesen öreg PC bizonyos feladatokra hasznossá tétele (régi DOS-os alkalmazások: könyvelőprogramok, klasszikus játékprogramok, stb. futtatása).
  • Magyarországon (is) jogszabály írja elő, hogy a számítógépeket operációs rendszerrel együtt szabad csak értékesíteni. Szemben egyes tetemes árú operációs rendszerekkel a FreeDOS ingyenes, ezért a vele telepített gép eladási árát ez nem emeli.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 1

kalmica67

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!