The Forest

Utolsó módosítás 1 év
AdamBeküldve 5 év
The Forest

Ide kérném a The Forest játékról szóló élményeket/tapasztalatokat/kibeszéléseket.
AdamBeküldve 5 év
Holnap este jön a következő nagyobb verzió, a v0.03!

Változások listája:

Features/improvements:

No enemies mode! Type “veganmode” on title screen to activate (without the “”)

Player head added! And held items now correctly cast shadows

New suprise item added to plane

Yacht location is now random

Bats now correctly fly out of cave entrances

Partially built structures are now saved

Fixed water not accumulating on terrain when raining

Cassette player can now be turned off by clicking it a second time if it’s already playing

Log Cabin now has a floor, a door with hinge and a sleeping/saving spot

Birds will now land on window ledge of your built log cabin

Molotov will extinguish if in contact with water

Improved sunset/sunrise lighting

Two new effigies buildable, simple head on stick and arms pointing to sky

House boat buildable (Warning : buggy!! – especially with sharks. Also, may sink)

Stick marker added to custom building, quickly build yourself waypoints

Coral and seaweed added under water (rough)

New buildable item : Stick holder

Inventory can now carry 1 additional stick (to make shelter construction easier)

Small texture tweaks/improvements

Shadow distance increased for High and mid settings

Improved motion blur on held items

Hanging rope pick ups added to deep in caves

New cave lighting prop: Laptop

11 new filmic inspired grade options added to graphic options menu

Bench now buildable via book section ‘Furniture’

Single bat prefab added to parts of caves

Improved lilypad pop-in

Med pickups now go direct to inventory instead of being eaten on pickupSounds:

Improved cannibal village track implementation

‘Lake’ track added to Geese Lake

Bash pass at all ambient sound implementation, better transitions, better positioning, fall off and ranges

Thunder and rain sounds randomized

Cave audio pass, adding reverb and echo, better balancing

Underwater sound filter added

Water footsteps sounds now play when you walk into waterPerformance:

More memory optimizations should improve stability

Lowered memory usage further if 32bit windows is detected, should fix crash on opening if less than 4gbs of usable memory is available (note: 4gb usable is still recommended)

Bugs:

Head no longer pokes through collision!

Fixed some items missing from inventory when game was loaded

Fixed collision where you could wall walk out of plane

Fixed can’t carry more raw fish message that would appear when you had too many rocks.

Fixed pond covered in logs

Fixed left hand held conflicts between lighter, torch walkman etc

Removed gleam on inventory coins and flares

Fixed floating garden

Fixed leaf vertex colors on small leaf hut

Fixed flare gun falling through yacht

Fixed log going to -1 if you died whilst holding a log

Fixed small effigy construction shader being too faint

Removed grass cutting from opening inventory (was causing crashes on some pc’s)


Látható, hogy a srácok eléggé belehúznak (azért azt is nézzük, hogy csupán négy fős a csapat!), ezzel pedig már azt mondom, hogy normálisan lehet a játékkal játszani (természetesen rendszeresen mentsünk). Persze még mindig alpha, de a kezdetekhez képest rengeteget javult.
foxtrottBeküldve 5 év
nekem most kifejezetten tetszik hogy mind az inventori mentés mind maga a fix mentés működik, az enemyk kikapcsolásáról nem is beszélve....végre rettegés mentesen körbejárható a sziget :)
amit alpha verziós jelenlegi állapotban is elvárnék az a letett építmények törlésének a lehetősége, nekem most egy mentésben ott van egy be bugosodott jelzőtűz, amibe bele van téve a hozzávaló, azonban nem aktiválódik, nem lehet begyújtani, a másik meg a tévesen lerakott védőfalak amiket nem lehet eltüntetni csak felhúzni és hozzátoldani

előző verziókhoz képest sajnálatos módon túl gyorsan nő az éhségünk, amit vadászással lehet leginkább kompenzálni, vagyis lehetne ha mindig arra mászna egy gyanútlan varánusz, nyúl vagy haluci haluci...így marad az hogy ki be lépéskor újra meglátogatjuk a poggyász lelőhelyeket és kifosszuk csoki reményében őket

az új mutáns bennszülöttekhez még nem volt szerencsém a "veganmode" parancs révén, mert azt tudom hogy csak repeszgránáttal lehet őket megölni de "fej" hiányában nem tudom mi értelmük van, azon kívül hogy nehezítik a túlélést, hisz fej nélkül totemnek sem érdemes aprítani őket

viszoooooont......a gépigénye iszonyat sokat csökkent miközben a játékélmény semmit sem romlott, lassan már idézőjeles ultrán is játszható laptopon, ami eddig csak vágyálom volt, már számolom vissza azt a 18 napot mire kijön a következő patch :D , vagyis amit nyilvánossá tesznek, mert hogy ez a játék fél éve tuti teljesen készen van és ez csak biznisz az 100% :D szerintem a the forest egyenértékű brutál játék lesz a cyberpunk 2077-el, amint a publikus 100%-os játék a piacon lesz
barzolBeküldve 5 év
Alakulni fog ez szépen. Először tényleg úgy tűnt, hogy nehéz lesz vele játszani, de egyenlőre buta az AI és több működő módja is van annak, hogy ne legyen gondja az embernek a bennszülöttekkel. Engem max néha lassítanak kicsit, de nincs velük gondom. Viszont tudom, hogy ez nem lesz mindig így :) Legalábbis bízom benne :)
foxtrottBeküldve 5 év
mire béta fázisba kerül a játék addigra jobb lesz mint most a watch dogs :D (igaz két külön kategória de akkor is >.<)
s.pikabu.ru/post_img/2013/08/12/9/1376313448_1171880278.jpg
AdamBeküldve 5 év
barzol foxtrott: Üdvözöllek benneteket! Végre valakivel lehet beszélni :) Szóval.

foxtrorr: - Nekem már viszonylag stabilan viszi a játékot alpha-hoz képest, a legnagyobb bugokat szerintem már kijavították, de persze akad még bőven. A letett építmények törlésének hiánya engem is idegesít, ezért is kezdtem újra a játékot, mert egy csomó olyan volt vagy nem úgy akartam letenni, vagy elrontottam. Ami még zavar az építésben az a talajszint, gondolok én most arra, hogy ha elkezded rakni egy kissebb bukkanón a falat és haladsz tovább, akkor vagy vízszintesen adódik hozzá, ezzel egy nagy lyuk lesz alatta, vagy az építmény fele besüpped a földbe és csak a fele látszik ki. :D Az éhséggel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy csak akkor éhezel gyorsan, ha a fát fágod, gyaloglás, futás közben lassabban megy lefelé. Amúgy szerintem hülyeség hogy csak 2 állatot (egy nyulat, meg egy gyíkot) tarthatsz magadnál, halból pedig 4-et is el lehet rakni, ami sokkal jobb, mert a parton mindig van, nem kell kimenni az erdőbe "kockáztatni az életed" egy nyomorult nyúlért, viszont a gyík jó, mert az pajzsot is ad. barzol ajánlotta, hogy a flare gun-t használjuk, mert annak kifogyhatatlan a tára és valóban! Bár nem mindig halnak meg (ha be bugosodnak), de már messziről le lehet szedni őket. :) A veganmode-ot még nem próbáltam, abban úgy nem sok értelmét látom, túl könnyű lenne, bár annyi igaz, hogy a szigetet fel lehet térképezni. Amit még nem próbáltam az a hajó építés. A teljesítmény valóban javult, de azért még csiszolni kell rajta, legalább még 2-szer ennyit és jó lesz.

barzol: - Valóban, ahhoz képest, hogy csak néhányan dolgoznak a csapatban (4-en, bár olvastam, hogy annyira fel vannak buzdulva, hogy felvesznek néhány embert) több hibát javítanak, mint a nagyobb játékcégek (ala BF4). És igen, van néhány módja a benszülöttek elkerülésére/likvidálására, de ezek inkább glitch-ek, amiket ki fognak javítani. Mondjuk nem is bánom, mert úgy vagyok vele, ha ők csalnak (bejutnak a betonbiztos bázisomra, egyet rámütnek hátulról is meghalok, megölöm őket a földön és elrepülök, bár ez már nagyon ritka eset, akkor is inkább már csak úgy kicsit feldob a levegőbe), akkor én is (flare gun, fagyás, stb.) :D

Egyébként a nyúl ketrec nektek sem működik? Csak mert a tönk tartóval is így voltam, hogy nem bírtam az istennek letenni, mondom biztos még bugos, aztán rájöttem, hogy csak szemből lehet lerakni. (rofl)
barzolBeküldve 5 év
Nem működik nálam sem a ketrec sajnos. A kert sem, vagy nem jöttem rá hogy kell használni. A talajszintről meg annyit, hogy a házam alján víz van és persze elmerülve a vízben egy tűzhely, ami tökéletesen működik :D van mit javítani, de jó lesz :)
AdamBeküldve 5 év
barzol: - Akkor jó, azt hittem megint csak én bénáskodom. :) A kert az szerintem csak díszítés, nincs jelentősége, olyasmi, mint a pad. A későbbi verziókban el bírnám viselni, ha megcsinálnák, hogy 4 tönköt is el lehessen vinni (2-2 kézbe), mert sokszor elég messzire el kell, menni érte.

Idézet

Biztos lehet majd termeszteni benne ezt-azt.

Lehetséges. (Y)
barzolBeküldve 5 év
Szerintem használható lesz a kert is, mert a kaja kategóriánál van a könyvben. Biztos lehet majd termeszteni benne ezt-azt.
AdamBeküldve 5 év
Amúgy nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de engem az is nagyon zavar, hogy nem lehet szüneteltetni a játékot, hiába Esc-elek, az real-time megy tovább és egy párszor már haltam meg így. El kellett mennem WC-re, majd miután visszajöttem már megöltek. :-/ A másik, hogy mentés után folyton éjszaka van, ez nagyon idegesít, miért nem menti el úgy ahogy van, ha nappal, akkor nappal, ha éjszaka akkor éjszaka. :-/ Ezért úgy szoktam, hogy nappal begyűjtöm a fát, meg amit tudok, amíg világos van, majd éjszaka mentem el.
foxtrottBeküldve 5 év
a viszont újabb mentésekkel nappalt lehet csinálni, pontosabban hajnalt így átvészelhető az éhség is és miegymás, ti holt szerettek többnyire letelepedni? én személy szerint a parton ahol eddig fixen ott volt a vitorlás.....amúgy megtalálható a repülő másik fele vagy az a jövő kérdése?
AdamBeküldve 5 év
foxtrott: - Most én is pont ott vagyok, jelenleg a bázis felhúzásával vacilálok, precízen akarom megcsinálni. :) A repülő másik fele gondolom valahol megtalálható, nem tudom, még úgy nem mélyedtem bele a felfedezésbe. A tervem, hogy felhúzok egy tuti erődítményt, kidíszítem, majd körülötte tele rakom csapdákkal (amik szerintem jelen állapotban nem sokat érnek, mert nem mennek beléjük), aztán felpakolni a hátizsákot és neki indulni felfedezni. :D Amúgy bal oldalt nem messze van egy tó, azután pedig egy barlang, ott meg lehet találni a baltát egész egyszerűen. Bár nem látom értelmét neki, mert semmivel sem különb, mint az alap fegyver, nem erősebb, csak máshogy néz ki. Szerintem ez is javításra vár majd. Vagy legalább kombinálni lehetne a másikkal és egy kicsit erőseb lenne.
foxtrottBeküldve 5 év
én is elkezdtem kiépíteni az erődöt part felől hogy kevesebb nyersanyag kelljen hozz. de én úgy tervezem hogy szó szerint egymás mellé rakom majd a csapdákat végig a fal mentén, ajtók elé tábortüzeket pakolok+ csapdákat így tuti nem jönnek majd át :D bár a trailerben szépen átugorják a falakat :D és igen annak a másik baltának tényleg semmi haszna, viszont ügyes technikával gyorsabban kivághatóak a fák :P

foxtrottBeküldve 5 év
amúgy a jelzőpisztoly csak akkor végtelen táras ha kihasználod a bugot :D amúgy csak 3 lövedéket van, de ha kimerülés előtt kihasználod az inventori limitet és kidobáltatod a rendszerrel akkor telitáras pisztolyokat hajít el :D
AdamBeküldve 5 év
Az a technika érdekelne. :) Az erődítményeket úgy kell felhúzni, hogy azzal az 5 részes tömbbel kell kirakni (tehát nem a tüskés végű) és vagy úgy csinálod, hogy vinklibe rakod (tehát fordított L alakba, magyarul legyen teteje), vagy leraksz egyet a másikat meg rá építed, így biztos, hogy nem fogják átugorni. Az egy másik dolog, hogy bug-gal néha bejutnak. (lol)

A flare gun-ban 5 tár van, ha kifogy, megnyitod az inventoryt, majd megint rámész a fegyóra és újra 5 lesz, így végtelen lőszered van. Tudom, hogy csak átmeneti dolog, egy bug, dehát, ha az ellenség csal, akkor én nehogy már ne. (cool)
foxtrottBeküldve 5 év
na nekem legutoljára csak 3 lövést bírt és nem így töltődött újra ahogy te leírtad, de majd kipróbálom ha lesz rá időm, most perpill egy iconia tab w510-et próbálok beújítani, na majd azon is tesztelem a the forestet xDDD
barzolBeküldve 5 év
A Steamen írták többen a fórumon, hogy megtalálható a repülő másik fele a szigeten. Sokan onnan szerzik be a flare gun-t.


Ja és a veganmode nekem is bejön, mert engem a kannibálok nélkül is érdekel játék. Ha már fejlődött a gém és sok mindent lehet csinálni, a kannibálok nélkül afféle "számkivetett" stílusban is élvezetes lesz szerintem a játék.
AdamBeküldve 5 év
Most, hogy belegondolok, én már egyszer-kétszer láttam a másik felét, azt hiszem az első alpha verzióban, de nem tulajdonítottam neki túl sok szerepet.

Most kezdem felhúzni az erődítményt, a fele már megvan, de rengeteg fa kell hozzá. Ha a benszülöttek be akarnak jutni, be is fognak, akár milyen tuti bázisod van.;)
barzolBeküldve 5 év
Tehetnének bele másik slotot mentésnek, hogy az ember esetleg játszhasson egyszerre ellenfelekkel és nélkülük is. Szívesen újrakezdeném most veganban és felfedeznék, de akkor bukom amit eddig felépítettem. :(
AdamBeküldve 5 év
Igen, ez is elég nagy probléma.
Te tudsz társalgásokat megtekinteni a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányokat feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányokat letölteni a fórumról.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 4

HOHI, loyalhudy, Lali, Valentin50
  • 10 Vendég
  • 115 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 16,909 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!