A Windows Phone halott

Utolsó módosítás 7 hó
trabiBeküldve 1 év
A Gartner eladási statisztikái azt jelzik, hogy a mobilos Windowsnak vége van.

Egy ideje már a legnagyobb fanatikusok is próbálják elfogadni a mobilos Windows végét, azonban a Gartner legújabb eladási statisztikái megerősítették: a BlackBerry OS után a Windows Phone (Windows 10 Mobile ide vagy oda) is halott.

Az okostelefonok eladásai globális szinten majd 4 százalékkal emelkedtek az idei év első negyedévében. A Windows Phone piaci részesedése eközben egy év alatt 2,5 százalékról 0,7 százalékra zsugorodott. A BlackBerry rendszere 0,2 százalékon áll.

A BlackBerry szereplése nem meglepő, elvégre már tavaly októberben eldöntötték, hogy nem lesz új SDK vagy API. A fejlesztők kihátrálásával nem maradt értelme a platformnak, a BlackBerry pedig az Androidban látja a túléléshez szükséges jövőt.

A piaci szereplést látva a szakértők úgy vélik, a fejlesztők számára végképp semmi értelme támogatni a mobilos Windowst.

pcworld.hu/apix_collect/1507/hl/hl_screenshot_20160524092332_1_nfh.jpg

Ennek ellenére kár lenne temetni a Microsoftot és a Windows 10 Mobile-t a mobilpiacon. Bár a jelek szerint több Lumia nem lesz, a pletykák alapján 2017-re készül a Surface Phone, ami akár érdekes meglepetést is okozhat.

Addig is azonban kijelenthető: a mobilpiac kétszereplős maradt az Androiddal és az iOS-szel.
https://boxy2.com/?aff=50a0ea30cb2ec06b
g0302Beküldve 1 év
Nem baj,attól még ha lehetőségem lesz eladni vagy elcserélni a Lumia 630 DualSim telefonom,akkor is WP Lumia 1GB-s W10 képes telefonom lesz.
A nejem is megunta a vadiúj LG Leon H340 LTE Android telefonját. Kb. 3 GB memóriát csak Facebook meg Google keresés használattal 1 hét alatt leamortizálta 640 MB szabad helyre.
Most egy egyszerű Lumia 535 telefonja van 1 GB RAM,WP 8.1 Update programmal (a W10 nem tetszett neki) és meg van vele elégedve.
Nem kell vírusirtó,nincs memóriazabálás,nem merül le a telefon 3 óra folyamatos net használatnál.
Alien8Beküldve 1 év
Akkor gyorsan veszek egyet tartalékba. Mert hogy androidos fos nem jön a lakásba többet és főleg a zsebembe az egyszer biztos.
Vagy talán majd a surface phone?
Végső esetben iphone..........
gthommaBeküldve 7 hó
Lassan eljön az idő hogy leírjam a mobilos életemet a vindózzal :) Hiszen a MS mobilos részlegének lassan annyi. Én még HTC HD -val kezdtem a vindózos mobilozást :)
Az előttem szóló két fanboyt kérdezem hogy most, ahogy vége a WP8.1-nek, és úgy néz ki még lesz egy kő kemény gyomros a kreátir ápdéttel a megmaradt fanoknak, mi a véleményük a valóban halott rendszerről ?
(A családban van 535. Dobozból kivéve 3.78GB szabad hely volt rajta. 2 hónap netezés (face/messenger 90%) 2.34GB -re apadt, semmi nincs rá telepítve csak az appok frissítései)
Nemsokára (április 25) kiderül hogy használom-e tovább a 640-et, ha nem kapja meg a CU-t nagyon közelről meg fog ismerkedni egy betonfallal :D
Ma magyar 1 éves garanciával kapható a Doogee X9 Pro DS 38.500 picivel olcsóbb mint megjelenésekor az 535 DS volt. Nagyon nem egy kategória a 2 telefon. December óta már 3 rendszerfrissítést kapott. A februárival már a 640 WP8.1 -es gördülékenységét és bőven túlhaladja, Asus Zen launcerrel, 6 főoldallal 10 !!élő!! widgettel.
g0302Beküldve 7 hó

Idézet

Nem baj,attól még ha lehetőségem lesz eladni vagy elcserélni a Lumia 630 DualSim telefonom,akkor is WP Lumia 1GB-s W10 képes telefonom lesz.

Hát igen. Már én sem vagyok olyan lelkes a WP telefonnal kapcsolatban mint néhány hozzászólással lejjebb.
Meglett a Lumia 640 1 GB-al,de nagyon az az érzésem,hogy felesleges volt váltani. A mostani helyzetben úgy érzem,mintha WP tulajdonosok valami kísérleti nyulak (lennénk) lennének.
A Microsoft készít mobilra egy rendszert ami még a hivatalos megjelenés napján sem mondható tökéletesnek

Idézet

de nem baj,majd menet közben korrigáljuk,aztán ha mégsem működik,legfeljebb nagyobb erőforrással megoldjuk

gondolkodásmóddal.
Így ismét kizárnak jó néhány WP tulajdonost a rendszerfrissítésből,akiknek marad a 8.1 verzió és vége,nincs tovább mert azok meg nem kapnak frissítést.
De idővel ugyanígy járnak a gyárilag W10-el telepített mobilosok is,mert a legújabb frissítéseket nem tudják használni ha nem lesz elég az 1 GB memória vagy a hardveres követelmény valamelyik része.
Tehát leragadnak egy rendszernél,mert ők még vissza sem tudnak állni 8.1-re.

Azóta,hogy Lumia 640 LTE W10 képes a mobilom már többször beleestem abba a hibába,hogy kipróbáltam az újabb (na jó,insider) kiadást mint pl. tegnap.
És itt is van egy nem éppen kellemes ajándék a Microsofttól,hogy ha nem tetszik vagy nem működik rendesen akkor nem tudok egyszerűen visszaállni egy előző jól működő W10-re,mert 8.1 a telepített gyári rendszer.
Előbb vissza 8.1-re aztán frissítés,lehet 2-3 is amire visszajutok a kívánt W10-hez....vagy elégedj meg a 8.1-el és itt a kör bezárul.
Vagy WP 8.1 vagy W10 valamelyik működő verziójával vége a Windows Phone telefonnak ha valóban nem lesz elég az 1 GB. :-/
Te tudsz megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányt feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányt letölteni a fórumról.
Moderátor: Adminisztrátor
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 4

mjcicamica001, Driver, lacko9691, puli57

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!