Ingyenes vírusirtók a gépemen

Utolsó módosítás 2 év
ertnerBeküldve 5 év
Kár lett volna ezt kukázni. Egy amit kukázni kell a Bitdefender Free, mert azon valóban nem lehet semmit állítani, önálló életet él a gépen.
Gratulálok, jó kis összefoglalóThumbs up.
ertner
Csicso82Beküldve 5 év
Először is más fórumokon volt már tárgyalva hogy vista-win7 óta teljesen megfelelő a windows saját fala ÉS a többi "INTERNET SECURITY" program is gyakorlatilag a win falát "turbózza fel", + az emberek nagy része egy router mögött csücsül amiben SZINTÉN van tűzfal.
Másodszor ha mindenképp csak az egyben tűzfal-kergető érdekel akkor miért nem próbáltad ki lényegében azt a programot ami lefedi ezt az igényed és a tetejében INGYENES is. - COMODO INTERNET SECURITY PREMIUM - ami ahogy írtad még annak az igényednek is megfelel, hogy itt gyakorlatilag elveszhetsz a beállításokban.
Harmadszor: Nem teljesen értem, hogy miért fontos az, hogy egy manuálisan indított keresésnél - vagy akár ütemezettnél - ami kb. ugyanaz az eredményt tekintve, MIÉRT FONTOS A RAM ÉS A CPU használat??? Amennyiben indítok egy MANUÁLIS keresést akkor vélhetően minél jobban (ki)használja a gép erőforrásait annál hamarabb végez. AMI FONTOS: realtime - valós időben - MEKKORA a gép terhelés - cpu ram ,és ami még ennél is fontosabb, hogy mennyire lassítja ekkor a programok megnyitását és a legfontosabb a böngészést. Az sem árt ha nincs bug , fagyás stb. túlzott reklám (ezt írtad) és még a kezelőfelülete is szimpatikus.
Negyedszer: Megvédeném az AVAST FREE programot - a legújabb verzió - nitro update-es verzió óta - kimondottan alacsony a gépterhelés, és a teszteken is jó eredményeket ér el, 3 gépen is ez van és hasít 1 erős pc-n, 1 gyenge pc-n és 1 gyenge notin. A BITDEFENDER FREE alapesetben jó de elképesztően magas a nyugalmi RAM fogyasztása, az AVIRA jó de nagyon agresszív a reklámja az upgradre, a Panda-ról - a ph fórumon - nem sok jót hallok de alapvetően nem lehet rossz, a baj vele, hogy van jobb alternatívája, egy plusz a reklám - ajánlat - kikapcsolható.
A QIHOO 360 TS- TSE és inkább a TSE jó kis program telepítésnél, a BD motor bekapcsolásánál ott a pipa tehát ha hagyjuk akkor telepítés után be lesz kapcsolva és lehet hozzá a AVIRA motort is bekapcsolni de fontos megjegyezni hogy ezek a liszenszelt motorok ilyenkor CSAK A MANUÁLISAN vagy ütemezetten indított kereséseknél dolgozik - realtime védelembe is be lehet kapcsolni egyiket másikat is de akkor nagyon megnő a ram fogysztása. A korábbi TSE hibája volt, hogy az adatbázis csak manuálisan vagy még úgy sem frissült, ezt talán a legfrissebb build-ben javították.

Ötödször: bár ezt valami meg is fogalmazta remélem lemezképből csináltál mindig új és tiszta rendszert minden telepítés előtt, úgyanis alap, nálam legalábbis ha váltok akkor jön egy tiszta telepítés/rendszervisszaálítás lemezképből. Mert a legtöbb fals tapasztalat jöhet abból ha egy lelakott toldozott foldozott rendszeren csinálunk ilyen teszteket és jönnek az érdkes eredmények. Pl. 3 éves win 7-ről belső frissítéssel win 10-re majd tovább frissítve a 1511-es updatere majd most a 1617-esre és programok le föl majd kergetők le föl és a tulaj csodálkozik hogy nem hasít a gép, ezt még lehet tetézni ha vett az illető egy ssd-t de nem akart újratelepítést és átmigrál a HDD-ről az SSD-re ezek mind számtalan olyan dolgot eredményezhet ami anomáliát okoz.
Csicso82Beküldve 5 év
A kutyulmánynál gondolom az integrált rendszerekre gondolsz, általában nincs azokkal gond, bár a win 10-es gépen ezzel nem szoktam foglalkozni hisz általában minimális a letöltendő frissítések száma. Bár MS office-nál nagyon is jól jön az ilyesmi. Az Avastnál az alapbeállítások nem feltétlen a legjobbak pl. nincs bekapcsolva a megerősített mód ami automatikusan bekapcsolja a PUP védelmet. Plusz a műveletek fülnél ha talál valami kártékony dolgot akkor első körben megpróbálja kijavítani stb. de szerencsére lehet változtatni a és sorrendet is felállítani milyen műveletet végezzen nálam az vált be hogy először kérdezzen aztán karanténozzon és ennyi többet nem tartok szükségesnek. Az mindenképpen jó ha friss rendszereken teszteled. Ez a HDD-SSD, migrálás stb. nem rád értettem csak olvastam már hasonló panaszokat és én csak a tiszta rendszerben bízom,
egy kicsit Smile
Csicso82Beküldve 5 év
Arra én is kíváncsi lennék mármint a Kaspersky Free-re de ugye a ciril betűket nem vágom már a letöltése is macerás. Az adatbázis teszteknél mindig az a kérdés, hogy amennyiben amit nem ismert fel futtatásnál felismerné e és el is tudná e kapni.
Remélem ha sikerül tesztelni leírod, kiváncsi vagyok milyen is a Kasperky Free, remélem nem annyira izzadságsagú a dolog mint a BD free, ott egy kicsit a csináljuk- ne csináljuk dolgot érzem.
DeadmanBeküldve 5 év
A használók szerint fejlődik, én amit nem használok (és nem is akarok használni) arról nem is nyilatkozhatok.
Szeretek szabadon kószálni a neten és nem válogatni, hogy ezt megnyithatom, ezt meg nem...ehhez viszont a Windows Defender kevés.
Ameddig a gépemen volt, ami igen kevés idő, vírust nem kaptam mellette ez igaz, meg az is, hogy még fejlődhet.

Itt egy kis ellentmondás vélek felfedezni a mondandódba / Nem belekötni akarok, de ha nem használod és nem akarsz nyilatkozni róla akkor miért mondod, hogy még fejlődhet ? Ha ez az a progi amit egyből kikapcsolsz honnan tudod, hogy még fejlődhet ? Ránézésből vagy a széljárásból ? Mivel ahogy látom Win 10-et használsz akkor így utólag win gomb +R betű aztán írd be, hogy gpedit.msc aztán keresd meg a Windows defendert , mert ugye a részletekben rejtőzik a lényeg.Pár kép

Tudom a tesztek nem mérvadók de azért

Ez sem azt mutatja, hogy a Windows Defender olyan rossz lenne, csak hát a sztereotípiák az emberekben mélyen benne gyökereznek, hogy a MS saját írtója szar egyböl ki kell kapcsolni aztán gyerünk rakjunk fel a harmadik féltöl származó progit ami felugráló ablakokkal bombáz, hogy vegyem meg a pro-t vagy éppen ha nem figyelek egyéb más progikat telepít stb stb
Manapság ha az ember "ésszel" netezik akkor Böven elég a WD.Ha paranoiás akkor felrak mellé egy HIPS-t mondjuk egy WinPatrolt ami free változatában is tökéletesen kiegészíti a Windows védelmét.Ha meg a manapság oly divatos crypto vírusok ellen védelmet akar még kiegészítheti a free Kaspersky antiransomware progival vagy fizet 3.000 pénzt egy Win Antiransom plus progiért / pl/ azt jónapot kívánok.A Smart screen meg egy igen hatékony szűrő csak hát ugye az az adathalászatra és kártékony oldalakra specializálva.Ha ennél több kell akkor ott vannak az ingyenes parental control progik.Pl Family Shield az Open DNS -töl, vagy a Qustodio .Ez is mind mind ingyen van és nem ugrálnak fel reklámok, nem akarnak rávenni arra,hogy vegym meg a pro változatot,meg egyebek.Tudom kinek a pap kinek a paplan de ma már a win10-el sikerült egy olyan rendszert leraknia az MS nek ami telepítés után már biztonságosnak mondható és nyugodtan lehet használni mindenféle harmadik féltől származó biztonságo progik nélkül is.Persze ha az ember paranoiás akkor kellenek a haramdik féltöl származó megoldások.Ingyenesek vagy fizetősek.
TerranovaBeküldve 2 év
Windows 10 rendszeremen a rendszer saját beépített, Windows Defender vírusirtóját használom. Teljesen megbízható.
Teszteltem Avast ill. ESET Nod32 vírusirtóval a megbízhatóságát, és egyikük sem talált vírust, amit a Defender ne ismert volna fel, tehát a hatékonysága és megbízhatósága semmivel sem kisebb, mint más fizetős vírusirtónak.
bandi1969Beküldve 2 év
A fizetősek akkor is jobbak!Wink
Def.Sok a hamis riasztás!
TerranovaBeküldve 2 év
Az ESET NOD32-nél vagy az AVAST-nál több hamis riasztást tapasztaltam, sokkal több biztonsági problémát okoztak mint a Windows Defendernél, viszont nem fedeztek fel semmivel sem több kártevőt.
Ez persze, az én személyes tapasztalatom. Hogy kinél melyik, hogyan vált be, függ attól is, hogy milyen programokat pl. játékokat használ valaki.
bandi1969Beküldve 2 év
A defenderről, vizesember tudna mesélni!
Te tudsz társalgásokat megtekinteni a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányokat feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányokat letölteni a fórumról.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 10 Vendég
  • 3 Tagok ma
  • 6 Szülinapos
  • 20,132 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!