Fontos eszközt kapnak a Google-től a szülők

Utolsó módosítás 7 hó
DarkZer0Beküldve 9 hó
Nehéz egy általános iskolában egy olyan diákot találni manapság, amelyik ne egy okostelefonnal a kezében közlekedne. A jelenség tagadhatatlan előnyei mellett több problémát is felvet a tinédzserek ilyen jellegű felkészültsége. A szülők csak reménykedhetnek benne, hogy a gyermekeik úgy használják az eszközöket, ahogy kell, de ennél több kontrollt nem nagyon tudnak gyakorolni.

A Google Family Link pontosan ezt a helyzetet szeretné rendezni, aminek a szülők nagyon fognak örülni, a gyerekek azonban valószínűleg sokkal kevésbé. Eddig ugyanis nem volt olyan komplex rendszer, ami a szülőknek bármilyen rálátást adott volna arra, hogy a csemeték mire, milyen gyakorisággal, hogyan használják a valószínűleg családi juttatás során megkapott telefont.

A Family Link egyfajta családi fiókkezelést tesz lehetővé úgy, hogy az alkalmazáson keresztül készül el a gyerek accountja. Ennek az egyik feltétele, hogy a telefonon legalább Android 7.0 (Nougat) fusson, illetve a gyermek 13 évnél ne legyen idősebb. A beállítások elvégzésével a szülő értesítést kap, ha a másik mobilon új alkalmazást szeretne valaki telepíteni, és egyben engedélyezheti, illetve meg is tilthatja azt.

A tortúrának ezzel nincs vége, mert apa és/vagy anya figyelemmel kísérheti, hogy a gyermek mennyi időt tölt el a különböző alkalmazásokkal, így az ezzel kapcsolatos viták azonnal kiiktathatók. A Family Link legkeményebb eszköze a képernyőidő beállításának (azaz korlátozásának) lehetősége, amivel a gyerek egyszerűen letiltható a telefonról, ha valamelyik tiltott idősávban szeretne netezni, vagy csetelni az osztálytársakkal.

A magyar tinédzsereknek jó hír, hogy az alkalmazás jelenleg kizárólag az Egyesült Államokban érhető el, és használható, és ott is tesztelés alatt áll. Azt még nem lehet tudni, hogy a világ többi részébe, pl. hozzánk, mikor ér el a szolgáltatás, de ahogy ez megtörténik (bocs, fiúk, lányok), beszámolunk róla.

Forrás: android.hu
SkynetBeküldve 8 hó
1.) Miért csak most?
2.) Miért 13 év a korhatár?
3.) Miért jó hír ez a magyar gyerekeknek?
4.) Némelyik "felnőttnek" is hasznos lenne ...
DarkZer0Beküldve 8 hó
Nos igen, ezek jó kérdések. Azt sem preferálom, hogy nougat fusson a kütyün, mikor alig 5%-on áll az elterjedése. 13 éves korhatár? Sok. 9 éves volt a kölyköm, mikor először leszívta a bankkártyám, mert vásárolgatott a play-ben. (persze azóta változtattam ezen dolgokon)
Némelyik felnőtt azt sem tudja mi az a Play Áruház, és hogy hogyan is működik...
PintyooBeküldve 7 hó
Azért kiváncsi lennék a júúzer arcára,amikor anyu vagy apu letiltja a képernyőt.
Valószínüleg komoly családi botrány lenne belőle.i.imgur.com/LkSRtAT.gif
Te tudsz megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányt feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányt letölteni a fórumról.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 6

angol82, vivid, Wolawola, Zsombi33, Lali, ivanyi005

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!