HDD probléma

Utolsó módosítás 6 hó
rol1983Beküldve 6 hó
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, van egy pár hónapos Seagate Barracuda st2000dm006 2 Tb -os HDD-m. Eleinte szépen halkan tette a dolgát, de pár hete mikor terhelés alatt van a gép pl játék közbeni kisebb töltéseknél, halk vagy éppen amilyen kedve van hangos "cicergő" hangot ad ki. A probléma a garanciáztatással az részemről, hogy csináltam több felülettesztet hdd sentinellel minden teszt oké, másolási sebessége oké, hőmérséklet, smart oké, semmilyen tesztprogram nem mutat ki problémát. Ha visszaküldöm leformázva a szervizbe valószínűleg visszaküldik hogy semmi gond vele, viszont ezek a hangok mivel pár hónapja még nem voltak, nem hiszem hogy normálisak. Sok fontos adatom van a hdd-n tárolva, ezért nem szeretnék adatvesztést.
Próbáltam kiszedni már a gépházból is hátha csak a házban csinálja a hangot, de nem. Átkötöttem másik ágra a tápnál. Leellenőriztem a táp feszültség adatait is minden ágon minden tökéletes. Más eszköz a gépben nem ad ki ilyen hangot kizárásos alapon hallható hogy a hdd-ből jön a hang.

Esetleg valakinek valamilyen ötlet mit tehetnék még?

Előre is köszönöm válaszaitokat.
Zsombi33Beküldve 6 hó
Szia ! :)
Szerintem semmi baja , egy új hdd pár nap bejáratás után is hangosodhat . Esetleg változik a rendszer kernel , másként használja a satta vagy I0 drivert . Kétlem hogy baja van , ennyi vizsgálat után már találtál volna gondot ha lenne . A hdd az hdd nem mind sikerül síri csendesre ! De ez még nem gond , és ezért nem is fogják cserélni . Főleg ha más rendszeren driverrel tesztelik , és úgy nem jelentkezik ! :) Itt van például az enyém , már az első héten hangja lett , de hibátlan !
( Hogy ne értsd félre a számot a képen , nem ép 23 napos , csak mivel D ritkábban indítja a win ! )
Rejtett tartalom:
i.imgur.com/qIR0bIJ.png

De ha ilyen kérdésed van , a segítség..... menüpontban abba a részlegbe írd ! Ennek nem itt a helye , és ott többen is segítenének mivel az való kérdésekre ! :)i.imgur.com/y80qQCl.jpg
SkynetBeküldve 6 hó
6 fej, 3 tányér cicereg. Seagate, az baja, bár az újabbakban Samu belső van úgy emlékszem.
Nem komoly, az én 250GB-s HDD-m leállításkor nyiffan egyet. Nem gond, mert csinált már egyéb furcsa dolgokat is. 100% kondiról 94 esett le egy hónap után és most 98% áll.
Terhelés közbeni zaja a mlemeznek akkora mint a suttogás, 26dB. Nem mechanikai dolog lesz az ami cicereg, hanem elektronikai.
Te tudsz megtekinteni a társalgásokat a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányt feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányt letölteni a fórumról.
Moderátor: Adminisztrátor
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 4

mjcicamica001, Driver, lacko9691, puli57

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!