[Gyűjtőtéma] Tippek 2 - nyitott!

Utolsó módosítás 2 napja
Zsombi33Beküldve 6 hó
[Gyűjtőtéma] Tippek 2 - nyitott!

i.imgur.com/CefOvVY.jpg

Az indítást más gondokat javító parancsokból, külön érdekes hasznos és jó cikk is lehetne! Smile

De én annak is örülnék ha ebből ezekből, itt egy gyűjtemény készülne.
Bármire vonatkozó megoldásokat írhattok ide, de a legszebb a BSOD hibák parancsai rendszerindításból cmd javítások , ha ebből lenne egy folyton bővülő lista! Vagy rendszeren belüli hasznos cmd tippek trükkök reg fájlok PowerShell, vagy most már bash parancsoknak is itt a helye!
És persze nem csak parancsoknak, ha tudtok más megoldásokat itt a helyük.
Ezzel remélem egymáson rengeteget segítve, és egy általatok összehozott hasznos gyűjteményt készítve ami folyton bővül hasznos részt alkothatunk! Thumbs up
Ne tartsatok az írástól ezt a fórumrészt ennek nyitottam ! Smile

( Megjegyzem ez nem vitázásra véleményekre, nézeteltérések vagy dicséretek panaszok írására készült, hanem hasznos tényeknek leírásoknak!
Itt semmi másnak helye nincs, mert igen hamar szemétdombbá tenné az egészet, és nehéz lenne a keresett adatokat bárkinek megtalálni!
Aki csevegni vagy véleményezni kitárgyalni akar dolgokat, az üzenőfalon segítség résznél tegye! )


A Tippek 1 már elég terjedelmes, ezért is nyitom a Tippek 2 részleget.
Ez bárki folytathatja ötletekkel ez teljesen nyitott! De nem badarságokkal, tényekkel.
Az elsőben már a tartalom mennyiség miatt nehéz megtalálni azt is, amit tudok hogy ott van.
Így az lezárva, ezt vehetitek második "fejezetnek" folytatási lehetőségnek csak is ebben a témában.
Tagoknak is nyitott természetesen. Egységes szalagcímet mind kap!
Ha egy téma még nincs kész, átmenetileg ajánlott benne alulra írni hogy folyamatban.
Nehogy egy moderátor félreértve, félkész kivitele miatt törölje.
Persze ha napok alatt sem változik, nem kell csodálkozni az eltűnésén.
Esetleges elégtelen kinézetnél, a moderátoroké a helyrerázás joga!
De ami kezdve, az végezve is legyen!


Hajrá mindent bele ami témába vág és hasznos ! SmileThumbs up
Példának ott a. Tippek 1
muffin73Beküldve 6 hó
Másodpercek megjelenítése a tálca óráján


i.imgur.com/UJvj6fJ.jpg


1. Indítsuk el a Beállításszerkesztőt: C:\Windows\regedit.exe
2. Keressük meg a \HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced kulcsot. (Másoljuk ezt az útvonalat a menüsor alatt lévő 'Számítógép' után, majd üssünk Entert.)
3. Az Advanced kulcson, vagy a jobb oldalon kattintva a jobb egérgombbal készítsünk egy Új > Duplaszó (32 bites) kulcsot, aminek adjuk a ShowSecondsInSystemClock nevet.
4. Kattintsunk duplán az új kulcson, majd az értékét állítsuk 1-re.
5. Indítsuk el a Feladatkezelőt: Ctrl+Shift+Esc
6. Jelöljük ki a Windows Intézőt (a lista vége felé) és indítsuk újra az Újraindítás gombbal.
bandi1969Beküldve 6 hó
A Windows 7 UEFI telepítő elkészítése


1, csatlakoztasd a pendrive-ot és formázd le -és ez fontos- FAT32-re
(a leírásomban PENDRIVE-al jelölöm a pendrive-ot)

2, tedd be a DVD meghajtóba a W7 x64 telepítőlemezt vagy mount-olj fel egy W7 x64 ISO-t, majd a tartalmát mindenestül másold rá a pendrive-ra
(A DVD-t vagy mount-olt ISO-t DVD-vel jelölöm a leírásomban)

3,DVD:\efi\microsoft\boot mappát másold rá a pendrive-ra, a PENDRIVE:\efi mappába

4, Indítsd el a 7Zip-et, navigálj el a DVD:\sources mappába és nyisd meg vele az install.wim fájlt, majd ezen belül navigálj tovább az 1\Windows\Boot\EFI mappáig.

5, A bootmgfw.efi fájlon jobb egér/Másolás mappába és add meg ezt az útvonalat(tallózd be): PENDRIVE:\efi\boot

6, Bezárhatod a 7Zip-et, majd egy fájlkezelővel a PENDRIVE:\efi\boot mappába kicsomagolt bootmgfw.efifájlt nevezd át bootx64.efi-re
Ezzel meg is volnánk az UEFI telepítővel.
Windows 7 telepítése

7, kapcsold be a gépet, az alaplapodnak megfelelő funkcióbillentyűvel hozd elő az indítómenüt és válaszd ki a pendrive-ot(UEFI előtaggal fog megjelenni)

8, Elindul a telepítő, várd meg, amíg elér a particionálási képernyőig. Itt egy dolog kötelező:
A telepítésre szánt HDD-ről minden partíciót le kell törölni!
Ha ez meg van, akkor hozz újra létre partíciót, most 2 plusz partíciót is létre fog hozni a W7 automatikusan. Az egyik a már megszokott 100MiB-os rejtett partíció, viszont lesz egy másik is, ami MSR (fenntartva)"névre fog hallgatni"Wink
Természetesen több partíciót s létrehozhatsz(pl egy 60GB-ost a rendszernek, meg még egyet(a maradékot) az adatoknak), csak ez esetben lesz egy furcsa jelenség majd a telepítés végeztével, nevezetesen, hogy az adatpartíció RAW formátumú lesz. Nem kell aggódni, lemezkezelőben formázd le és adj neki betűjelet.
Maga a telepítés a megszokott módon fog zajlani.

Forrás: bandi1969
KerberoszBeküldve 2 napja
TV Monitor? Direct LED, Edge LED, vagy OLED.
i.imgur.com/98eBKRu.jpg

Ha egy lapos képernyős televíziót szeretne vásárolni, nehéznek tűnhet a választás, mivel temérdek modell között lehet szemezgetni.

Szerencsére a helyzet nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Jelenleg a piacot a LED TV-k uralják, viszont egyre elterjedtebb az úgynvezett OLED technológia. Ez a forradalmian új technológia egyelőre csak a magasabb árkategóriában érhető el. LED TV-k között kétféle típust különböztetünk meg: Direct LED és az Edge LED tévéket.

LED TV

LED rövidítés jelentése: fénykibocsátó dióda. A LED televíziók valójában LCD tévék, amelyek LED háttérvilágítással működnek, mint a (hagyományosan az LCD-k hidegkatódos fénycső (CCFL) háttérvilágítással működnek). Valójában nincs olyan önálló kategória, hogy LED TV. Ez valójában egy LCD TV, LED háttérvilágítással. LED kategórián belül megkülönböztetünk Direct LED és Edge LED kialakítást. Ahogyan az elnevezésből is sejteni lehet, a Direct LED esetében közvetlen megvilágítást kap a teljes panel, míg az Edge LED-nél a keret mellett elhelyezett izzók gondoskodnak a megfelelő fényerőről.

OLED TV

Az OLED kijelzők – a hagyományos folyadékkristályosokkal ellentétben (LCD) – háttérvilágítás nélkül működnek. Ennek előnye, hogy a fekete színt kisebb fényerővel, tehát nagyobb kontraszttal tudják megjeleníteni, valamint vékonyabbak és könnyebbek is lehetnek a hagyományos, folyadékkristályos kijelzőknél. Hátrányuk viszont, hogy a felhasznált anyagok gyenge hővezetése miatt kisebb fényerősség érhető el velük.

Milyen tévét vásároljak?

Manapság egyre több új technológia, kifejezés lát napvilágot a televíziókat tekintve. A megfelelő választás érdekében érdemes tisztázni néhány fogalmat. Nézzük is meg, hogy mik a legfontosabb jellemzők, amiket javasolt megfontolni vásárlás előtt.

3D TV

Manapság már alapfunkciónak számít a 3D megjelenítés, amely már középkategóriás televíziókban is megtalálható. Jelenleg a 3D tévé készülékek mellé aktív, vagy passzív szemüveget kapunk, mely segít vagy a normál képet készülékünk által konvertált 3D képpé alakítani, vagy az eleve 3D anyagot szemünknek megfelelő módon térben érzékeltetni.

Smart TV

A smart szolgáltatások között márkától függően óriási különbségek fedezhetőek fel, és érdemes is ezeknek utána járni. Egy lassú, nehezen kezelhető, érdektelen webes alkalmazásokkal “kecsegtető” okostévé rendszer nem is említhető egy lapon egy olyan felhasználóbarát szisztémával, amely minőségi applikációkat kínál, támogatja a mozgásalapú vezérlést, a hanggal történő internetes böngészést, rendelkezik beépített kislexikonnal, módot ad a Skype videótelefonálásra, képes a multitaskingra és emellett még személyre is szabható.

HD Ready TV

A HD Ready egy alkalmassági megjelölés, amely 2005-ben jelent meg és azt tanúsítja, hogy egy adott készülék alkalmas nagyfelbontású tartalom feldolgozására és megjelenítésére. Fizikailag legalább 720 sor megjelenítésére képesek, képarányuk 16:9-es, komponens és HDMI csatlakozón tudnak HD jelet fogadni.

Full HD TV

A Full HD felbontás szabványa szerint 1920x1080 pixelt tud megjeleníteni az ilyen felbontással rendelkező panel. Manapság már nem a Full HD pixel arány képviseli a legjobb minőséget, azonban nincs oka szégyenkezni sem. A legnagyobb előnye ennek a felbontásnak, hogy rengeteg film, sorozat, és egyéb tartalom érhető el. Valamint már szabad földi sugárzású csatornák is foghatóak ebben a felbontásban.

UHD, 4K TV

A jelenlegi legmagasabb felbontást ez a kategória képviseli, amely négyszer több pixelt képes megjeleníteni összehasonlítva egy Full HD panellel. Mivel ez a kategória csak nemrég jelent meg a piacon, ezért a tartalmak tekintetében van elmaradása a Full HD-ban elérhető filmek, sorozatok, és egyéb videóanyagokhoz viszonyítva. Minden tartalom nagyobb és részletgazdagabb a lélegzetelállító 4K felbontásban, mely a televíziózás új mérföldkövét jelenti!
Sajnos PC monitorként, a GPU-nak négyszer több pixellel kell megdolgoznia mint a Full HD esetén.

SUHD TV

A Samsung saját fejlesztésű technológiája, vagyis monopol helyzetben van a piacon az SUHD televíziókat tekintve. Az új kijelzőtechnológiájának köszönhetően eddig soha nem látott brilliáns színeket és mély kontrasztot tapasztalhatunk meg. A Samsung SUHD TV a természet színeit szélesebb spektrumban jeleníti meg. A Nanokristály technológia a színeket a valóságnak megfelelő pontossággal adja vissza, így varázsolva élethű képeket a képernyőre.

Mire figyeljünk?

Kontraszt


A kontrasztarány fejezi ki, hogy mekkora a kép sötét és világos pontja között a maximális fényerőeltérés. A gyártók manapság már dinamikus kontrasztarányt közölnek, ami annyit tesz, hogy a háttérvilágítás fényerejét csökkentik, ha sötét tónusú a kép egésze, illetve növelik, ha világosabb. A kontrasztarányt egy viszonyszámmal szokás jelölni, amely a legsötétebb képet hasonlítja a legvilágosabbhoz.

Látószög/Betekintési szög

Amennyiben tévék, monitorok kijelzőjét teljesen szemből, rá merőlegesen nézzük, akkor a színhelyesség, a kontrasztarány és a fényerő a beállítások szerint alakul. Viszont ha nem tökéletesen szemből nézzük, akkor ezek az adatok megváltoznak, magyarul a színek (elsőként a sötét árnyalatok), illetve a fent említett értékek torzulnak. A mai TV-k általában már 178° fokos betekintési szöget ígérnek, ami már-már 180°.

Élettartam

A LED TV-k átlagosan 80 000 órát képesek teljesíteni bárminemű minőségromlás nélkül. Ez normál használat mellett (napi 7 óra) 30 évet jelent. Érdemes tehát hosszútávú befektetésként gondolni egy TV-re, hiszen egy mai átlagos TV ára 120 000 Ft, amit 30 évre leosztva, 11 Ft/nap!

Kijelzőméret

A megfelelő kijelzőméret kiválasztásához érdemes figyelembe venni az alábbi táblázatot. Kijelzőméret szempontjából látjuk, hogy az adott felbontás mellett mekkora távolságból érdemes nézni a televíziót.

⦁ Képátló HD Ready Full HD

⦁ 82 cm / 32 col 183 cm 122 cm
⦁ 94 cm / 37 col 213 cm 152 cm
⦁ 102 cm / 40 col 244 cm 160 cm
⦁ 107 cm / 42 col 253 cm 168 cm
⦁ 117 cm / 46 col 274 cm 183 cm
⦁ 127 cm / 50 col 305 cm 198 cm
⦁ 132 cm / 52 col 314 cm 213 cm
⦁ 140 cm / 55 col 332 cm 225 cm
⦁ 152 cm / 60 col 362 cm 245 cm
⦁ 178 cm / 70 col 422 cm 286 cm
⦁ 203 cm / 80 col 483 cm 327 cm

Felbontások és arány.

i.imgur.com/f1qyZsj.jpg

Minél alacsonyabb a felbontás, annál messzebbről érdemes nézni, hogy ne legyen zavaró a szemnek a túl pixeles felbontás. Vagyis csak megfelelő távolságból lesz látható, hogy mivel tud többet egy Full HD felbontás, mint az eggyel gyengébb minőségű HD Ready. Az UHD felbontáshoz nincsen egységesített ajánlott távolság, de értelemszerűen a Full HD-nál ajánlott távolságnál még közelebb látható csak az a plusz minőség, amit ez a felbontás produkál.

Energiafogyasztás

Általánosságban véve elmondható, hogy a LED techonlógiának köszönhetően sikerült nagyban csökkenteni a mai televíziók enerigafogyasztását. Mitől függ a fogyasztás? Elsősorban a kijelző méretétől, mivel nagyobb panelt több izzó tud csak megvilágítani. Ezen kívül a gyártók eltérő optimalizálása okozhat eltérést azonos kijelzőméret esetében is.

Képfrissítési frekvencia

A képernyőn másodpercenként megjelenített képek számát adja meg a képfrissítési frekvencia, mértékegysége 1/mp, azaz hertz (Hz). A legtöbb mai készülék 100 hertz vagy annál magasabb képfrissítést ígér. Minél magasabb ez az érték, annál kevésbé fárasztó a szemnek a tévénézés, illetve annál élesebbnek látjuk a TV által megalkotott képet.

i.imgur.com/c0bnWoU.jpg

Direct LED foltos ritka és ez látható belül.

i.imgur.com/jEhpZzO.jpg

Edge LED sűrűbb összefüggő elrendezés.
Elenyészően gyengébb fekete, de jóval kisebb esély a kellemetlen fent látható fényfoltokra.

i.imgur.com/dblMJyG.jpg

Televízió

3D TV
LED TV
Smart TV
Ultra HD TV

Oled viki!

OLED-nek (szerves fénykibocsátó dióda - Organic Light-Emitting Diode) nevezzük az olyan LED-eket, ahol a fénykibocsátásért felelős elektrolumineszcens réteg szerves vegyület, mely elektromos áram hatására világít. Ez a réteg szerves félvezető anyagból készül, és két elektróda között helyezkedik el. Általában a fény kijutása érdekében az egyik elektróda átlátszó.
Az OLED-eket két családba soroljuk: a kis molekulákat és a polimert használókba. Ezen kívül megkülönböztetünk passzív mátrixú (PMOLED) és aktív mátrixú (AMOLED) képpontvezérlést. Utóbbiban egy vékonyréteg-tranzisztorokat tartalmazó hátlapot alkalmaznak az egyes képpontok ki-be kapcsolásához, és így nagyobb felbontás és kijelzőméret érhető el.Az OLED kijelzők – a hagyományos folyadékkristályosokkal ellentétben (LCD) – háttérvilágítás nélkül működnek. Ennek előnye, hogy a fekete színt kisebb fényerővel, tehát nagyobb kontraszttal tudják megjeleníteni, valamint vékonyabbak és könnyebbek is lehetnek a hagyományos, folyadékkristályos kijelzőknél. Hátrányuk viszont, hogy a felhasznált anyagok gyenge hővezetése miatt kisebb fényerősség érhető el velük. OLED-ekkel egyre több alkalmazási területen találkozhatunk: használjuk őket televíziókban, monitorokban, kis, hordozható eszközök (mobiltelefonok, PDA-k, karórák) kijelzőjeként is. Sőt, újabban nagy felületen, például épületekben is, világításra.

Beégésre hosszasan álló képnél hajlamos!

i.imgur.com/g3AAzcU.jpg

Összeállítás : Kerberosz
Te tudsz társalgásokat megtekinteni a fórumon.
Te nem tudsz témát indítani a fórumon.
Te nem tudsz hozzászólni ehhez a témához.
Te nem tudsz szavazást indítani a fórumon.
Te nem tudsz csatolmányokat feltölteni a fórumra.
Te nem tudsz csatolmányokat letölteni a fórumról.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

Aritea, lacus18

  • 9 Vendég
  • 88 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 16,348 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!