Üdv!
Egy kis furcsaság/segítség!?
Szóval adott egy FM2+-os alaplap, proci, vga.....típust nem írok már nem volt időm nézni, de szerintem nem is olyan lényeges....
A srácnak van egy WD 1Tb-os 2,5"-os ssd a gépben illetve egy PCI foglalatba illeszthető adapter amiben egy kingston vagy kingmax nvme 512GB ssd van. Na most az érdekesség az hogy biosban csak a WD-t látja a másikat nem....viszont telepítésnél mindkettőt, sőt fel is megy rá a win. Újraindítás után viszont nem bootol be mert nem talál bootolható drive-ot. Ilyet még nem nagyon tapasztaltam szóval elég érdekes. Biosban szerintem minden jó, de variálva is ugyanezt a szitut hozza. GPT volt az első telepítés, de gyanítom hogy MBR-el is ugyanez lesz. Ha lehúzom az 1TB ssd-t akkor sem látja a másikat és szintén nem bootol. Gyanakodtam arra is hogy (nem biztos) a satás ssd és a másik kizárja egymást de külön se megy. Én arra gondolnék hogy az alaplap nem tudja lekezelni a PCI-os adapteres megoldást (de akkor hogy megy fel mégis a win rá?)
Hello
Windows 10 Enterprise 2019 LTSC x64 Integrated April 2021 Edge87 Hungarian-Kori

Nem találom azu egy darrabban való letöltés linket a server.oprend.hu-n
Hogyan lehet megtalálni ?

Köszönedttel,

InDoWn17
Sziasztok!

Nekem I7-7700HQ laptop proci van
Minden más van Secure boot ,TPM 2.0, Uefi

Szerintettek Windows 11 Telepíthettem?
Ha igen Telepítés melyik formája Tiszta vagy elég meglévő windows 10 -en belül?

Üdv: Millord
Sziasztok!
Van nekem egy Asus ROG laptopom,ami tartalmazott egy eredeti,Windows 10 Home rendszert (matrica is van).
Van nekem egy eredeti,Windows 10 Pro kulcsom,amellyel szeretném lefrissíteni a Home rendszert.
Viszont,hibával elszáll.
Régebben 1x már sikerült aktiválni,de egy újratelepítést követően egyáltalán nem akar semmilyen Pro kulcsot elfogadni.
Mit tudnék tenni?
i.imgur.com/kKYeyGB.png
Üdv!

Nos a problémám az hogy a rendszer állandóan kirakja a tálcára az átkozott nyelvi eszköztáratAngry
Ez úgy szokott történni hogy randomszerűen gondol egyet és odakerül, a képen látható opciókból ha kiveszem a pipát és visszarakom a második lehetőségből akkor eltűnik de csak esetleg pár napig....eleve nem értem miért akkor tűnik el amikor be van pipálvaHmm
Az alatta lévő "Nyelvi eszköztár beállításai" -ban meg hiába teszem rejtettre attól még nem tűnik el. Körülbelül 10 éve tapasztalom ezt a jelenséget, (win 10 és 7 is), régebben ez az első ilyen autómatikus megjelenés "megmókolása" után eltűnt, de most már mindig napok óta odarohad!
Ismeri valaki ezt a jelenséget? Mit lehet ez ellen tenni? Létezik hogy ez 10+ éve bugos?
i.imgur.com/to8RPzI.jpg
Sziasztok!

Windows 10 64 bit Legfrissebb update és driverek.

Samsung 256 Gb SSD MBR szeretnék GPT tenni.

C és D meghajtóm van.

C: windows és feltelepített programok.

D: Személyes fájlok stb...

Van Minitool meg az Easeus programok ha kellene.

Hogy kezdjek neki?
Mik a lépések?
Kell-e biztonsági mentést csinálnom a nekem fontos fájlokról?

Szerintettek Elönyök és Hátrányok?(Véleményetek érdekel)

Üdv: Millord
Sziasztok. van még lehetőség W8.1 WMC telepítő beszerzésére, MAK/KMS aktiválására?

Előreis köszönöm a segítséget.
Sziasztok, lenne egy hp 250 g3 laptopom és lenne egy olyan gondom hogy a legújabb wifi driverrel azt csinálja magától ledobja a wifi kapcsolatot és nincs internet. Vissza frissítettem egy 2015 driverre a gyártó oldalról és azzal tökéletesen működik. De a windows 10 automatikusan le frissíti a 2016 driverre és megint ugyan ez a gond.
Windows 10 hogy tudom beállítani hogy a wifihez ne töltse le az új drivert?
Eszköztelelepítési beállítások módosítása fül alatt kikapcsoltam frissítse a drivert de akkor is letölti windows updaten.

Windows 10 Pro 1909 x64 van telepítve.
Sziasztok, lenne egy olyan "problémám" ha újraindítom a gépem akkor 3 percig tart neki a boot viszont ha kikapcsolom a gépet aztán újra be akkor nagyon gyors és ha bejött a windows újrainditás után is akkor is gyors. Mit tudnék tenni hogy ne legyen ennyire lassú egy újrainditás?

Amiket kirpóbáltam:
sfc /scannow
gyorsinditás letiltás majd újra engedélyezés.
Hdsentinel szerint minden rendben van a hddvel. Az ssdvel is.

Konfig:
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
Alaplap: Asrock b450m-hdv r4.0
RAM:16GB DDR4
VGA: GTX 1050TI
SSD: Samsung 970 evo
HDD: WD Red 4TB
Os: Windows 10 Pro x64 21H1 2021.01.12 telepítettem fel a rendszert.
Halihó,
Windows 10 LTSC 1809 x64 oprendszert szeretnék aktiválni legálisan. Tud valaki oldalt olcsó kulcsokkal esetleg? MAK kulcs is jó szerintem.

Régebben ajánlották ezt az oldalt, itt állítólag segítenek aktiválni is, bár nem teljesen értem hogyan működik ez és hogy biztonságos-e?
https://philka.ru/forum/topic/46610-k...i/page-210
Sziasztok. Egy ismerősöm vett egy laptopot 64gb memóriával, csak 256gb SSD van benne. Ki akarja kapcsolni a swapfilet. A Windows "sír" hogy mindmeghalunk ha kikapcsolja.
Szerintetek ki lehet kapcsolni nyugodtan?
Heló! A napokba sajnos megtámadott egy trójai virus (pontos nevét nemtudom bocsi) és tulajdonképpen letiltotta az egész windows defendert, belépek nemtudom ujrainditani(piros x). Újrainditottam a gépemet és akkor valahogy még elérhető volt a windows defender és azzal teljes vizsgálattal megölte a virust,de hiába mert 3 vagy 4 óra után megint elérhetetlen volt a windows defender. Volt sajnos egy trójai programmal ügyem de azt eltávolitottam malwarebytes al de úgy látszik most mégegy előjött valahogy ami annak a hagyatéka lehet hiszen nem mentem fel semmilyen olyan oldalra amit virusos lenne,tölteni se töltöttem le semmit. Szóval 2 kérdésem lenne az egyik hogy még fent van a virus a gépemen a másik hogy megtudom-e javitani a windows defendert? Egyik barátom azt mondja tegyem újra windowst.
i.imgur.com/DJ19QJN.pnga windows levelezésbe ezt a hibát kapom . ehhez kérnék segítséget. köszönet
Az alábbi paranccsal csak egyféle kiadáshoz tudtam install.esd állományt készíteni.
dism /export-image /SourceImageFile:"C:\install.wim" /SourceIndex:1 /DestinationImageFile:"C:\install.esd" /Compress:recovery /CheckIntegrity

Megoldható valahogy, hogy a csomag tartalmazza egyszerre a home, pro stb. verziókat?
Szép napot! Vannak oldalak ahol megbizható és olcsón lehetne vírusírtóhoz kulcsot vásárolni pl: kaspersky, eset?
Remélem ez a kérdés nem ütközik a szabályzatba.
Sziasztok !

Malwarebytes ellenőrzést szeretnék futtatni a gépen. Ilyenkor úgy szoktam beállítani, hogy egyéni ellenőrzés és azon belül kijelölöm a meghajtókat amiket vizsgáltatni szeretnék - jelen esetemben a C emghajtó volt az, illetve bal oldalon a beállításokban beszoktam jelölni, hogy rootkiteket is keressen és a tömörített fájlokat ne ellenőrizze. Sajnos azonban több mint 4,5 óra telt el a vizsgálattal és még úgy se ért a végére, ezért le is állítottam a vizsgálatot. A C meghajtómon semmi extra nincsen 40,1GB a foglalt terület és 17GB még szabadon van. Próbáltam már úgy is, hogy letöltöttem a Hirens Boot lemezt és arról fittattam a Malwarebytes-t, de sajnos úgy is 4 óránál is tovább vacakolt. Ez valami rendszerhiba lehet nálam, vagy valami nem tetszhet neki ezen a meghajtón ami miatt ennyi ideig szöszmötöl?

Esetleg tudnátok ajánlani valami jó alternatívát a Malwarebytes helyett?

Köszönet előre is !
Üdv. mindenkinek aki olvassa.
Újratelepítettem a masinát, nagyon tetszik minden, gondoltam csinálok egy biztonsági mentést, (mint mindig) a W10 (W7) mentőjével. Idáig ezt használtam ritkán kellett de működött. Most többszöri nekifutásra is kb. 50% -nál hibajelzéssel elszállt.
i.imgur.com/vDtcXHk.png

A mentést egy 640 GB-s üres formázott lemezre szántam, így nem igazán értem, mire nincs elég lemezterület, és mit tudok most állítani, kezdeni, egyáltalán valamit csinálni .

Köszi!
dönci4
Üdv!

Régebben is volt már hasonló bajom ilyennel azt hiszem, valamelyik W10-en...de most jelen esetben Win 8.1 Pro -ról lenne szó, az utolsó támogatott driver erre a 17.7.1 való igaz nem WHQL de ez volt fent korábban is, csak aztán valamiért teszteltem egy régebbi drivert drivert, és most meg már ezzel az üzenettel b@sz pofán. Oké, akkor megpróbáltam a 17.4.4-et ami WHQL de arra is ezt dobjaLOL, ezt mégis hogy képzeli?! Hogy lehet ezt kikapcsolni....és mi a rák kapcsolja be ezt az ellenőrzést?
i.imgur.com/TYjwgFv.jpg
https://www.amd.com/en/support/kb/faq...LOAD_FAIL/
A Windows 10, Update oldalon ez a felirat van ,hogy lehetne eltüntetni új telepítés nélkül? "Bizonyos beállításokat a szervezet kezel."

kepkezelo.com/images/phzo3wfga4ek37t6kdhn.jpg
Üdv, sziasztok!

Pár napja olyan furcsaságokat csinált, csinál? a gépem, hogy véletlenszerűen elmegy a kép, 1-1 pillanatra, majd befagyogat, aztán mintha mi sem történt volna, valamint errősen gondolkodik tőlt, dolgozik valamin.
100% biztos vagyok benne, hogy a háttérben valamit nagyon csinált az én tudtom nélkül.
Tegnap este már nem bírtam vele, lassú volt a megszokott műveletekhez, és kicsit olyan érzés volt mintha nem tudja mit akar csinálni.
Fogtam kikapcsoltam, és vártam 5 percet. Bekapcsolást követően, lassan indult el, de elindult. Valami Windows telepítő üzenet jött be, személyre szabás, testreszabás infórmációkkal, nagyon meglepődtem, hogy mi van, feltételeztem, hogy az ezt megelőzőnapokban evvel foglalatoskodott a gép, azért voltak hülye megnyilvánuálsai szegénykémnek.

Itt egy kép, talán mond valamit...
i.imgur.com/X0cwLlR.png


Most a gép működik, teszi a dolgát, de picit még mindig lamhának érzem a megszokotthoz képest.
2021.04.17. -én volt "nagy?" Windows frissítésem, azóta van a gépem ez a mappa: $WINDOWS.~BT
Valamint azért is írok, mert picit megilyedtem, hogy a Windows 11 láz megfertőzte a kicsit és arra akar felkészülni. Én ezt nem akarom se most, se a jövőbe. Amúgy is az ellenőrző program szerint a gépem nem alkalmas a WIndows 11 fogadására.
Gép: Dell Latitude E5450. I7-5600u, 1TB SSD, 16GB Ram, Intel HD Graphics 5500, Nvidia 840M.

Vajon a Windows frissítés(ek) miatt volt van gondom a géppel ?
Nem égbekiáltó gond, észrevétel ez, de ennél fürgébb volt a gépem.

Köszi, hogy lezártad.
Eredmény végén nulla van.
Laikusként háttérben nem fut olyan alklamazás ami a memóriát cpu-t fogná. Nincs agyon telepítve semmivel a gép.
Olvastam arról, hogy SSD lehet haldoklik, kb fél éves sincs, WD 1TB-t nem gondolnám, hogy ilyen lenne, de kitudja.
Minden esetre most jónak tűnik X. nap után újra.
Lehet szegénynek a meleg ment az idegeire :/
Ha újra előjön valamikor, én valami hardverikus gondnak gondolnám ezek után. :/
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 4 Vendég
  • 2 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 20,274 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!