Sziasztok! A kérdésem a következő, rendszer partíción van egy 100 megás efi amit össze kellene vonni a nagyobb résszel, és ehhez milyen programot használjak? Most lett telepítve az új rendszer,akkor úgy nézett ki hogy eltűnt formázáskor.kepkuldes.com/images/997f68152831b24db85644c40acf3264.png

USB

Sziasztok ,Egy USB két partíció,van egy 490KB-os amit nem tudok kitörölni.
Paragon Hard Disk Manager-is próbáltam azt mutatja törölve,de mikor újra bedugom, megint ott van.Az eszközkezelőben is kitöröltem ,de utána megint megjelent.
És azt sem tudom miért lett kettő.
Minden segítséget megköszönök.
Helló!
Mostmár nagyon idegesít ez a gép...
A a HDD Non Stop 100%-on dolgozik...
Windows 10 van, frissen telepítve
A Szolgáltatásokban ki kapcsoltam a Windows Update, Search-ot!
Ha be lépek PUBG-ba a HDD egyből 100% Non Stop és HDD miatt laggol az egész és 3 FPS van... Már jön hogy ki vágjam az egész gépet, ha Google-ba vagyok nem dolgozik, de ha meg nyítok valamit egyből 100% és amedig ki nem lépek belőle Non Stop 100% és nem tudok semmit csinálni...
HD Sentinel kép: i.imgur.com/USw8k78.png
Ott írja hogy cseréljek kábelt, cseréltem is egyszer nem írja ezt a hibát egyszer meg igen...
Még akkor is 100% dolgozik ha meg nyitok egy képet vagy bármit...
A HDD Kuka ?
SSD terveztem venni azzal nem lesz ilyen problémám 99%
Ameddig veszek egy SSD meg lehetne oldani hogy ne dolgozzon a SEMMIN 100%-on ? Grin
Előre is kösszi
Sziasztok!

Most vettem egy Acer Aspire A515-52G típusú laptopot. A gondom az, hogy az USB 3.0 csatlakozóról lehetséges, hogy a laptop kikapcsolt állapotában is tudjunk telefont/okosórát stb tölteni. Én gondolom, hogy emiatt lehetséges az, hogy nem érzékeli azt a külső merevlemezemet, aminek kizárólag usb csatlakozója van és ezáltal onnan veszi fel az áramot is (a nem érzékelit értéstek úgyhogy világít rajta a led, tehát áram alatt van, de nem érzékeli a gép hogy csatlakoztatva lenne). A gépen Win10 Pro fut és már letöltöttem egy Acer-es programot (Quick Access), amivel elméletileg ki lehet kapcsolni a töltés funkciót, gyakorlatilag nem. Ha USB 2.0-ra csatlakoztatom, akkor tudom használni.
Mit tanácsoltok, van vmi módszer amivel ki lehet kapcsolni a töltést, hogy tudjam használni azt a csatlakozót is?

A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Van egy 1TB-os 2,5"-os külső vincseszterem, ami eddig hibátlanul működött.
Most bármit rá akarok másolni, max. 2-3 MB-al teszi, mindegy hogy film, vagy program, vagy kép, szöveg stb. a másolandó anyag. Róla másolva rendesen működik. Chkdsk,- Hard Disk Sentinel Pro-val ellenőrizve a lemez hibátlan. USB 2.0-val és3.0-val is működik, de most USB 2.0-nál csatlakozás után nem is látható. A gépen Win 10 pro N van SSD-n. Amiről másolni szeretnék, az egy ADAT HDD. Örömmel vennék minden javaslatot, amivel a hiba elhárítható.
Sziasztok!

Sajna ugy jártam hogy a merevlemez elég nagy erővel hozzá értem és nem eset le de kapot egy ütést az asztal oldalátol ugyanis micro usb kábel megfogta.

Laptop és külső vinyo mindig csatlakoztatva van.

Most nem látja a gépem meg furcsa hangokat ad ki recseg kattog (Hangosan)stb

Valaki megtudná-e javítani ?

Üdv: Millord
Üdv,
egy Aspire F5-573G laptoba szeretnék egy nagyobb méretű SSD-t venni. Erre gondoltam csak nem tudom, hogy ez működni fog a laptopban vagy nem kompatibilis vele: SSD Samsung 970 EVO Plus Series 500GB PCI Express x4 M.2 2280.
Sajnos az Acer oldalán nem találtam adatot arra, hogy ez a laptopban használható M.2-es porton PCI Express x4-es csatlakozóval. Itt van a gyártó oldala:
https://www.acer.com/ac/hu/HU/content/support-product/6739?b=1&pn=NX.GFJEX.007&sn=63308825576
Valamilyen szoftverrel megnézhető, hogy a laptop kompatibilis-e ezzel az SSD-vel?
Köszönöm.
Sziasztok!
A képen látható állapot elbír még egy nagy fissítést , vagy váltani kellene 120 ról 240-es SSD-re.
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
i.imgur.com/MVWWN72.jpg
Egy hónap alatt máris egy százalékot esett a kondíciója a Samsung 970 Evonak (Pervcentage Used!!!)
Ez mitől lehet?
Az Intel SSD-m 94%-ra esett vissza épp emiatt az érték miatt.
Hogyan tudom megakadályozni, hogy tovább csökkenjen? Egyáltalán mi ez az érték? (Bocsi, de nem értek hozzá) Smile
Sziasztok !
Mostanában rám jár a rúd. 4 TB-os winchester csere volt, kisebb adatvesztések.
És most megint, van 2 külső usb-s adattárolóm, összesen 8 db winchesterrel. A külsőket csak akkor szoktam üzembe helyezni, ha írok rájuk, vagy valamilyen program kell róluk, zene illetve film nézés stb. Akkor bekapcsolom, és persze sokszor ott van a háttérben a Total commanderrel. Közben internetezek, stb. a háttértárolóban lévő vinyók standby-ba mennek. Ha most előrehozom a Total commandert és mondjuk egy ilyen vinyó van az egyik kezelőpanelen és ott meg akarok nyitni egy könyvtárat, akkor dolgozik-dolgozik és az esetek 70 %-ban kiírja, hogy ilyen könyvtár nincs, s hogy neki legyen igaza valóban törli azt a könyvtárat !!!! Így nem lehet dolgozni, ezidáig nem tapasztaltam ilyesmit. Már felraktam régebbi verziókat is, ugyanaz a probléma. A winchestereim, 100%-osak a disk sentinel szerint. Nem szoktam buherálni a Total commandert, egyszer felraktam valamikor, akkor pár apróbb dolgot beállítotam rajta, azóta is csak frissítettem, de most külön könyvtárba raktam a most felrakottakat. A számítógép energia gazdálkodásán is variáltam ne álljon le a vinyó stb. Viszont a külső vinyók akkor is leállnak. Nézegetem a Total commander klónokat, hátha valamelyiket meg tudom szokni és nála nincs ez a bug.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Bármilyen ötletet, tippet örömmel fogadok. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Készítettem egy "zsebben hordozható" Ubuntu operációs rendszert 14GB pendriv-re. Lenoevo G5o laptopra amelyen Win 10 pro op.rendszer van. Nagyon jól működik. A gondom mégis az, hogy képtelen vagyok felfogni a működését, pedig már sokat olvastam róla.
Mit nem értek?
1./ Ha a windows van megnyitva és behelyezem a pendriv-et azt írja ki az F meghajtó ÜRES. Akkor miről dolgozik az UBUNTU
2./A Lemez kezelő már mutat némi partíciót az F meghajtón amit nagyon keveslek egy op.rendszer működéséhez.
3./Az Ubuntu akkor is elindul ha nincs behelyezve a Pendríve. Ezt véletlenségből követtem el. Kiléptem, újra indítottam, indult rendesen a boot kiválasztásával.
Szóval ha nem megterhelő okosítsatok már fel egy kicsit, hogy bátrabban kezelhessem. Az is segítség lenne, ha egy olyan linket közölnétek ami számomra is /kezdő/ tényleg érthetően levezetné fentiek működését,amit előre is köszönettel veszek.
i.imgur.com/OQqOORZ.jpgi.imgur.com/5CeFz1y.jpg
Nemrégen feltettem a win 10 prof változatot, meglepetésemre egy amúgy 750 Gb-os ssd lemez elérése (foglalt fájlméret 200 Gb) problémássá vált (a mappa üres). Újraindítás után egy darabig tudok kommunikálni a meghajtóval, de kb. egy-két óra múltán ismét a mappa üres üzenettel kell szembesülnöm.
Sziasztok!

Adott egy SanDisk pendive ami a napokban megtébolyult, TV-ben használom film nézésre, de teljesen random módon megszakad a kapcsolat. (Másik pendrive-al nem) Van hogy több filmet is meg tudok nézni hiba nélkül, de van hogy el sem tudom indítani mert...
Ha berakom a gépbe ott is okoz pillanatnyi gondot. PL: nehezen reagál a fájlműveletekre (törlés stb..) szintén nehezen akarja végrehajtani a hardver eltávolítást, rákattintok és mintha lefagyna egy pár pillanatra. Már próbáltam parancssorral törölni a pendrive-ot, majd tisztítani, de semmi változás. Érdemes még vele valamit kipróbálni, vagy valószínű annyi neki?

Ez lenne az egyébként: https://www.aqua.hu/pen-drive-32gb-us...03957.html

Valamint ajánljatok már valami megbízható márkát, típust, mert már nem tudom hogy melyiket érdemes megvenni.

A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok! Az a problémám, hogy amikor filmet másolok az USB 3.0-s pendriveomra, az elején 38-40 mb/s-al másol, aztán visszaesik 10-re, és ott is marad végig. Nem a merevlemez a lassú, (WD10EZEX), a pendrive és a port is 3.0-s. A port az előlapi, alplapra van rádugva, a házhoz volt. Az alaplap egy Asus B85-MG, a driver a portokhoz a legújabb gyártói, a drive meg egy SanDisk Ultra 3.0 16 gb. Mi lehet a gond?
i.imgur.com/PlFyA3r.png
Sziasztok!
Kb. egy hete csináltam egy Win10 telepítőt Rufus-szal a pendriveomra, ami tök király lett. Nem először csináltam ilyet, tudom mit kell és hogyan. Amikor viszont formáztam az eszközt, hogy újra kivihessem a tévéhez a filmeket, valamiért lett rajta egy, a képen látható partíció, és az istennek se tudom törölni. Próbáltam a lemezkezelésnél, az nem látja ezt a kicsi partíciót, csak a nagyot. Formáztam a drive-ot, mindent próbáltam, de sehogy se sikerül. Van valami tippetek?
A válaszokat előre is köszi: Laceej02
i.imgur.com/F2JLUpS.png
Sziasztok !

Az elöző segítségemre / Eltűnt könyvtár visszaállítása/, megkaptam a választ és azóta is hálálkodom és köszönöm, viszont másnap egy másik könyvtáram is eltünt arról a 4 TB-os vinyóról, amit szintén visszatudtam állítani, egy napi munkával, /Western Digital/, de ez azért nem állapot.

Ti melyik vinyót javasoljátok, minimum 4 TB-os archiválásra, külső rackba?

Nem kell gyors, a bizhatóság a fontos.

Előre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok

Olyan kérdésem lenne,hogy a rufusal ki írt UEFI oprendszer 2 particiót csinál. Egyiken van az oprendszer a másikon meg az uefi.
A telepítésnél nincs gondom csak mikor le formázom az usb-ét, akkor az uefi meg marad, és ez bosszant .
Mindenkinek így van??
Sziasztok
Adott 2 db Pendrive
Samsung 32GB OTG
Kingstone 8GB
A típus szerintem ,mindegy most.

Ha berakom őket az Autó Hifibe vagy a bluetoothos,USB-s hangszóróba nem ismeri fel .(Zenei anyag van rajta) Próbáltam a telefonom is,de változatlan. Samsung az OTG-s. Pedig mindegyik jó volt hozzá még pár hete.
Próbáltam Fat32,Ntfs-re is formázni őket.
Nem lehet,hogy valamit a rufus program kavart be? Ezeket a peneket szoktam használni, rendszer telepítésre.
Sziasztok!

Kérdésem a következő: adott egy új HDD amit külső dokkolóval csatlakoztatok egy win7 pro 64bit alá és felmásolom rá a kívánt adatokat, majd szabályosan leválasztva és egy másik számítógépbe beszerelve a HDD-t mint adattárolót, aminek az oprendszere win10 pro 64bit, akkor a win 10 alatt nem látszódik a win 7 alatt felmásolt mappa és annak tartalma sem.

Particion Wizard programmal ránézve a HDD-n látszott hogy annyi hely van lefoglalva, amennyit felmásoltunk rá. Win 10 alatt az Intéző és Total Commander sem látta a felmásolt mappát.

Mi lehet a gond?

Válaszokat előre is köszönöm.
taktoa
Sziasztok!
1 olyan problémába futottam bele, ami eddig nem volt: nem tudok 4 GB-nál nagyobb ISO-ból telepítő penyát csinálni a Rufussal. ha kevesebb 4 GB-nál az Iso, gond nélkül csinál, de hiába 8 v. 16 gigás a penya, 4 gigásnál nagyobb Iso-ból nem tudok. Ugye 4 giga felett NTFS-re formáz a Rufus, nem FAT-ra, és valamiért emiatt nem tudok ilyen penyával telepíteni, csak FAT-ra formázottal.
Köszönök minden segítséget.
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!